rss      tw      fb
Keres

Újabb pokolgépes merénylet Irakban egy labdarúgó mérkőzésen

Legkevesebb 12 ember vesztette életét vasárnap délután Bagdadtól délre, Nahravan városában, ahol ismeretlen tettesek pokolgépes merényletet hajtottak végre egy futballmérkőzés játékosai és nézői ellen.

Horvát csatlakozás - A politikusok szerint példa és felelősség, de nem ajándék -

Horvátország európai uniós csatlakozása generációk álmának valóra válása, példa a Nyugat-Balkán államainak - s egyben az ország felelőssége is irányukba -, miközben olyan érték, amit nem ajándékként kapott, hanem kemény munkával ért el - ezt hangsúlyozták Zágrábban vasárnap éjszaka Európa és Horvátország vezető politikusai.

Véres vasárnap Pakisztánban, több mint ötven halott

A legvéresebb napját élte meg vasárnap Pakisztán azóta, hogy Navaz Sarif miniszterelnök június elején átvette az atomhatalom irányítását: több mint 50 ember halt meg, több mint 120 megsebesült abban a merényletsorozatban, amelyet Kvettában, Pesavarban és Észak-Vazirisztánban követtek el síiták, illetve egy félkatonai egység és katonák ellen.

Horvát csatlakozás - Büszkeség és kérdések a zágrábi pohárköszöntőn

Érzékeny időszakban lép be Horvátország az Európai Unióba, Horvátországban is vannak dilemmák, de a horvátok meggyőződése, hogy az Európai Unió jelenti a jövőt - jelentette ki a horvát köztársasági elnök vasárnap este Zágrábban.

Halálos áldozattal járt a moszkvai vihar

Rendkívüli időjárás, hatalmas felhőszakadás volt vasárnap Moszkvában: egy fiatal nő meghalt az orosz főváros délnyugati részén, mert a viharos szélben fa zuhant rá, a víz aluljárókat öntött el.

Szíria - A lázadók lelőttek egy helikoptert

A szíriai lázadók lelőttek vasárnap egy helikoptert Aleppó tartományban. A gépen lévő hét ember életét vesztette - közölte a Sana hivatalos hírügynökség.

Titkos adatgyűjtés - Párizs is magyarázatot kér Washingtontól, Reding

Franciaország vasárnap "magyarázatot kért az amerikai hatóságoktól" annak nyomán, hogy a Der Spiegel értesülése szerint az amerikai Nemzetbiztonság Ügynökség (NSA) célirányosan lehallgatja, kifürkészi az Európai Unió tisztségviselőit - közölte vasárnap Laurent Fabius külügyminiszter.

A cseh kormányfő szerint "nem éri meg" mindenáron tartani az eddigi deficitkorlátot

A kinevezett új cseh miniszterelnök, Jirí Rusnok ragaszkodik ahhoz, hogy a cseh államháztartás hiánya idén ne haladja meg a hazai össztermék (GDP) 3 százalékát, de szerinte ehhez nem kell feltétlenül betartani az előző kormány által megszabott, 100 milliárd koronás deficithatárt.

Őrizetbe vették a volt csádi elnököt Dakarban

Őrizetbe vették a szenegáli Dakarban vasárnap a 22 éve ott élő Hissene Habré volt csádi elnök-diktátort, újabb jelzésként arra, hogy - hosszú évek büntetlensége után - az igazságszolgáltatás hajlandó ítélkezni fölötte.

Rendkívüli biztonsági intézkedések Hszincsiangban

Napi 24 órás járőrözésre utasították a fegyveres rendőrséget az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm területen az elmúlt napok "terrortámadásai" miatt - jelentette a kínai állami média a hétvégén.

A román kormányfő beruházókat keres Kínában

Románia miniszterelnöke, Victor Ponta vasárnap Kínába érkezett és elsőként Hongkongba látogatott, nagy kínai cégek, köztük a China Nuclear Electric, a Huawei és a ZTE vezetőivel tárgyalni.

Törökországban Kurd tüntetők rendőrökkel csaptak össze

Kurd tüntetők rendőrökkel csaptak össze vasárnap Törökország délkeleti részében, ahol tüntetésekre készülnek az emberek, hogy reformokra bírják rá a kormányt.

Váltás a Bank of England élén - Jön a pénzügypolitika Wayne Gretzkyje

A pénzügypolitika Wayne Gretzkyje - e meglehetősen hízelgő, ugyanakkor komoly várakozásokat is tükröző jelzőt illesztette a londoni City és a brit sajtó Mark Carneyra, a Bank of England hétfőn munkába álló új, kanadai illetőségű kormányzójára.

Szomália: őrizetbe vettek egy lázadóvezért

Őrizetbe vették a szomáli biztonsági erők szombaton az al-Shabaab iszlamista lázadószervezet egyik parancsnokát, történelmi figuráját, amikor megérkezett a főváros, Mogadishu repülőterére - közölték vasárnap egybehangzó források, köztük az állami rádió.

Rámalláh és Jeruzsálem borúlátó, Kerry bizakodó a tárgyalások újabb fordulója után

John Kerry amerikai külügyminiszter a Mahmúd Abbász palesztin elnökkel folytatott vasárnapi tárgyalásai végeztével eredményesnek nevezte az elmúlt napokban az ő közvetítésével lezajlott közel-keleti megbeszéléseket - írta vasárnap az izraeli Jediót Ahronot című napilap hírportálja, a ynet.

Benzinszállító robbant fel Ugandában - 29 halott

Huszonkilencen meghaltak, amikor felrobbant egy benzint szállító tartálykocsi az ugandai főváros egyik külső negyedében - jelentette be vasárnap a helyi rendőrség.

Egyiptom: vidékről is özönlenek Kairóba a Murszi-ellenes tüntetők

A Mohamed Murszi egyiptomi elnök iszlamista kormányával szemben állók ezrével utaztak vasárnap vidékről Kairóba, hogy csatlakozzanak a tüntetésekhez a Muzulmán Testvériség támogatta Murszi hivatalba lépésének első évfordulóján - jelentette a youm7 hírportál.