rss      tw      fb
Keres

Amerikai költségvetési vita - A szenátus elutasította a képviselőház feltételeit

A demokrata többségű amerikai szenátus - ahogy várható volt - elutasította a republikánus többségű képviselőház legújabb feltételeit, amelyekhez az áthidaló költségvetési törvény elfogadását kötötte. Ez azzal fenyeget, hogy órákon belül megbénulhat az állami intézmények egy részének munkája.

Pénteken tárgyalnak a német konzervatívok és a szociáldemokraták

Németországban a parlamenti választás utáni 12. napon, pénteken tárgyalnak először a kormányalakítás lehetőségeiről a konzervatív CDU/CSU pártszövetség és a szociáldemokrata párt (SPD) vezetői, a jövő héten pedig a konzervatívok a Zöldek vezetőivel is tárgyalnak majd.

Obama szorosan egyeztet Izraellel, ha Iránnal tárgyal

Az Egyesült Államok „éber lesz", ha tárgyalásokat kezd Iránnal, és szorosan egyeztetni fog Izraellel - jelentette ki az amerikai elnök, amikor hétfőn a Fehér Házban fogadta az izraeli kormányfőt, aki továbbra sem bízik Teherán szándékaiban.

Berlusconi pártját megosztja a kormánybuktatás

Szakításhoz vezethet a jobbközép Szabadság Népe (PdL) pártban Silvio Berlusconi pártelnök döntése, aki a PdL minisztereinek lemondatásával véget vetett a római nagykoalíciós kormánynak.

Álruhás fegyveresek elfoglaltak egy katonai bázist Jemenben, halottak

Feltehetően az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez tartozó, katonai ruhába öltözött fegyveresek elfoglaltak egy kulcsfontosságú katonai bázist Jemen délkeleti részén, az akcióban legkevesebb három katona vesztette életét - közölte egy katonai tisztségviselő hétfőn.

Verespatak - Román titkosszolgálat: nemzetbiztonsági kérdésnek tekinti a beruházást

A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) az elmúlt 14 évben mintegy 500 jelentést küldött a döntéshozóknak a verespataki beruházás ellen tiltakozó szervezetekről, illetve azokról a külföldiekről, akik a beruházás mellett lobbizó csoportokat finanszírozhatták - derült ki George Maiornak, a SRI igazgatójának hétfői nyilatkozatából.

Kína: inas kerestetik

Oktatási központot nyit jövőre a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban a Nemzetközi Inasképző Akadémia.

Már az idén érezhető lesz a globális felmelegedés újabb hulláma

A globális felmelegedés újabb hulláma már az idén beköszönt és jövőre is érzékelteti majd hatását az erőteljes naptevékenység miatt - közölte Vlagyimir Golovko, a Föld sugárzását kutató orosz Planyeta nevű tudományos intézet munkatársa.

Szíria - A külügyminiszter szerint emberi szíveket esznek a kormány ellen harcoló terroristák

A szíriai rezsim ellen harcoló ellenzékiek mind egy szálig az al-Kaidával kapcsolatban álló terroristák, akik emberi szíveket esznek és élő embereket csonkítanak meg, áldozataik levágott végtagjait pedig elküldik azok családjának - állította az ENSZ Közgyűlése előtt tartott beszédében Valíd Moallem szíriai külügyminiszter hétfőn.

Török államfő: nem végleges a török-kínai rakétavédelmi ügylet

Még nem végleges, hogy Törökország azt a kínai hadiipari vállalatot bízza meg nagy hatótávolságú rakétaelhárító rendszere kiépítésével, amely ellen amerikai szankciók vannak érvényben - nyilatkozta hétfőn Abdullah Gül török államfő a helyi média jelentése szerint.