rss      tw      fb
Keres

Helyreállt a fűtés Tatabányán az újvárosi piac környékén

Atabánya, 2014. december 31. szerda - Szerda délután fél háromra elhárították az üzemzavart a tatabányai távfűtő hálózaton az újvárosi piac mellett - közölte a T-SZOL Zrt. az MTI-vel. A szolgáltató visszatöltötte a rendszert, egy óra elteltével már érezhetően melegszenek a radiátorok.

Fokozottan védett túzokot lőtt ki egy vadász Zsákán

Fokozottan védett túzokot lőttek ki a Hajdú Bihar megyei Zsáka nagyközség külterületén. A madár kilövésével egy 22 éves darvasi férfit gyanúsítanak, aki egy vadásztársaság tagja - közölte a rendőrség szerdán honlapján.

Biztosítékmentességet kapnak az uniós pályázók a jövő évtől

Január elsejétől biztosíték nyújtása nélkül juthat uniós támogatáshoz az a kedvezményezett, aki rendelkezik legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel és nincs köztartozása - olvasható a Magyar Közlönyben.

NGM: a lakhatási támogatást 2134 álláskereső vette igénybe

Év végéig 2134 álláskereső vette igénybe a 2012. októberétől elérhető lakhatási támogatást, amelynek egyes szabályai januártól módosulnak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI érdeklődésére.

Javultak a vadgazdálkodás feltételei Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Bár az enyhe, csapadékos ősz miatt az élőnyúl-befogás gondot okoz Jász-Nagykun-Szolnok megyében az itt működő vadászatra jogosult szervezeteknek, azok mégis pénzügyileg közepes, vagy jó évet zárnak 2014-ben - közölte a megyei fővadász az MTI-vel.

Megjelentek az ekáer részletszabályai

Megjelent a Magyar Közlönyben az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer (ekáer) működéséről szóló miniszteri rendelet szerdán, amely tartalmazza az ekáer elektronikus felületén történő bejelentési, változás-bejelentési kötelezettség részletes szabályait.

Teljes terjedelmében ég egy nyaraló Salgótarján üdülőövezetében

Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy száz négyzetméteres nyaraló Salgótarján üdülőövezetében, a Gedőcz-tetői Csillagvizsgáló közelében - tájékoztatta a Nógrád megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t szerdán.

Devizapiac - Gyengült a forint az év utolsó napján

Az év utolsó napján gyengült a forint, az eurót délután két órakor 315,45 forinton jegyezték a nemzetközi deviza kereskedelemben, szemben a délelőtti 314,88 és kedd esti 314,86 forintos jegyzéssel.

Mozgalmas hónappal zárta az évet a BÉT

Az Oroszországról szóló hírek miatt jelentős árfolyamkilengések voltak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a decemberi kereskedésben - közölte a BÉT az MTI-vel szerdán.

Petárdákat koboztak el Gyálon és Nyíregyházán

Csaknem ötszáz petárdát koboztak el a rendőrök Gyálon, Nyíregyházán pedig egy férfi illegálisan árult pirotechnikai termékeket, köztük petárdákat is - közölte a rendőrség szerdán a honlapján.

Útdíj - Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordulna

Az LMP megkeresi a parlament másik két ellenzéki frakcióját, hogy együtt forduljanak előzetes normakontrollért az Alkotmánybírósághoz az útdíjról szóló rendelet miatt.

Schiffer: a Fidesz ne nyúljon erőből a gyülekezési törvényhez!

Felszólította a kormányt az LMP társelnöke, frakcióvezetője, hogy ha a gyülekezési törvény módosítását tervezi, erről kezdeményezzen ötpárti egyeztetést, és az állampolgári tiltakozás törvényes kereteit „ne próbálja meg erőből újraalkotni”.

Csütörtöktől szabadon felhasználhatók a Radnóti-versek

Többek között Radnóti Miklós költő, Antoine de Saint-Exupéry francia író és Edvard Munch norvég festő művei is közkinccsé válnak január 1-jével, a 70 éves szerzői jogi védelem lejártával.

Helyreállították Esztergom közvilágítását

Alig másfél hét alatt nagyrészt helyreállították az évek óta foghíjas közvilágítást Esztergomban: több mint ezer hiányzó lámpatestet pótoltak a szakemberek - közölte a város önkormányzata szerdán az MTI-vel.

Időjárásjelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:.

Kormányzati forrásból fejlesztik a Harkányi Gyógyfürdőt

A kormány rendkívüli, 215 millió forint célzott támogatást adott Harkánynak, az önkormányzat a pénzt a tulajdonában lévő fürdő fejlesztésére fordíthatja - mondta Tiffán Zsolt baranyai fideszes országgyűlési képviselő szerdán, a városban tartott sajtótájékoztatón.

NGM: kétmilliárd forinttal több jut jövőre a turizmusra a költségvetésből

A turizmus közel 5 milliárd forintos kerettel szerepel a 2015-ös költségvetésről szóló törvényben, ami azt jelenti, hogy több mint kétmilliárd forinttal több jut jövőre az ágazatra - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek adott év végi interjújában.