rss      tw      fb
Keres

Nyíregyháza egymilliárd forint kormányzati támogatást kapott adósságrendezésre

Egymilliárd forint kormányzati támogatást kapott a nyíregyházi önkormányzat egy a tulajdonában lévő cég által kibocsátott devizakötvény összegének és kamatainak visszafizetéséhez - közölte a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere sajtótájékoztatón kedden a nyírségi nagyvárosban.

Devizapiac - Gyengült a forint délelőtt

Gyengült kedden délelőtt a forint, az eurót tíz órakor 315,39 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a kora reggeli 314,62 forint után.

Kevesebb pénzt vonnak el tagjaiktól az önkéntes nyugdíjpénztárak

Tavaly a tagok vagyonának átlagosan kevesebb mint egy százalékát tették ki az önkéntes nyugdíjpénztáraknál a tagdíjbefizetéseket terhelő működési és likviditási célú levonások, valamint a vagyonkezelési és letétkezelési költségek - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) összegzéséből.

Havas Ágnes: sikeres évet zár a filmalap

Sikeresnek és progresszívnek értékelte a 2014-es évet Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója. Az MTI-nek elmondta: idén 5,1 milliárd volt a filmalap forrása, ebből november végéig 3,6 milliárd forintot ítéltek oda, 2,8 milliárdot pedig már folyósítottak a produkcióknak.

Vádat emeltek a kislányát az ablakon kilökő tatabányai nő ellen

Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a 38 éves tatabányai nővel szemben, aki márciusban kilökte ötéves kislányát az ablakon.

A BTel kivonul a távközlési piacról

A Business Telecom (BTel) az ügyfél és hálózati elemek értékesítésével folyamatosan kivonul a távközlési szolgáltatói piacról, első számú üzleti céljává az általa kifejlesztett Xprime szolgáltatás franchise terjesztését teszi a hazai és nemzetközi piacon, erről határozott a társaság hétfőn tartott rendkívüli közgyűlése.

Januártól 1,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak

Januártól 1,8 százalékkal emelkedik a nyugdíjak, illetve egyes járadékok összege a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint.

Benkő Tibor: a kiszámíthatóbb életpálya révén minőségibb lesz a haderő

A jövőben kiszámíthatóbb életpályát, s azzal együtt nagyobb anyagi megbecsülést kínál a Magyar Honvédség - mondta az MTI-nek adott év végi interjújában Benkő Tibor honvéd vezérkari főnök, aki szerint így még minőségibb lehet a haderő. A Magyar Honvédség Gripen vadászgépei szeptemberben kezdik meg a balti légtér védelmét, s az ukrán válság miatt szükséges megerősítő intézkedések jegyében jövőre is számos nemzetközi hadgyakorlaton vesznek részt magyar katonák - fűzte hozzá.

BÉT - Eltérő elemzői várakozások

Eltérően látják a keddi kereskedés irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett elemzők.

Devizapiac - Vegyesen alakult a forintárfolyam

Vegyesen alakult a forintárfolyam keddre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben, az euróval és a svájci frankkal szemben erősödött, a dollárral és a jennel szemben gyengült a forint.

Szijjártó: a felénél tart a külpolitika átalakítása

A felénél tart a magyar külpolitika átalakítása; a fő feladat a nemzetgazdasági érdekek hatékony érvényesítése - mondta a külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek adott interjúban.

A kormányzással való önkéntes szakítás éve volt az erdélyi magyarok számára 2014

Először próbált a kormányból való önkéntes kilépéssel igazodni a választók elvárásához a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ). Az erdélyi magyarok 2014-es évét három választás és az RMDSZ rövidre szabott kormányzása, majd a kormányból való kilépése határozta meg.

Lapszemle: Több mint százötvenmilliárd forint bevétel letelepedési államkötvényből

Egy év alatt megötszöröződött a letelepedési kötvények állománya, miután idén 2213-ra emelkedett az értékesített állampapírok száma az egy évvel korábbi 430-ról - közölte a Napi Gazdaság az Államadósság Kezelő Központra (ÁKK) hivatkozva. Az újság keddi cikke szerint az államnak eddig 491,25 millió eurónyi, vagyis 154,7 milliárd forintnyi bevétele származott letelepedési államkötvényekből az értékesítés tavaly nyári kezdete óta.

Lapszemle: Nem lesz olcsóbb a kenyér

A Magyar Pékszövetség szerint az üzemanyagár csak néhány százalékot tesz ki a kenyér költségében, ezért hiába lett olcsóbb 64 forinttal a gázolaj január óta, nem indokolt az árcsökkentés - írta a Magyar Nemzet.

Lapszemle: Répássy: most is van Magyarországon beutazási tilalom

Az Országgyűlés már elfogadott egy módosítást a vámjogszabályokkal összefüggésben, de új idegenrendészeti vagy beutazási tilalmat nem vezetett be - nyilatkozta Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Hírlapnak.

ÁNTSZ: a legtöbbször a közterületen sértik meg a dohányzás ellenes szabályokat

A közterületen tiltott helyen dohányzók ellen indítottak az idén legtöbbször eljárást a népegészségügyi szakigazgatási szervek. A különböző közforgalmú intézmények - a munkahelyek, vendéglátóhelyek - azonban szinte maradéktalanul betartják a nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásait - derült ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) éves összegzéséből.

Január elsején lép hatályba az új innovációs törvény

Január elsején lép hatályba az új innovációs törvény, az Országgyűlés november 25.-i ülésén fogadta el a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló új szabályozást.