rss      tw      fb
Keres

Jogszabályváltozás - Szigorodnak a hőtechnikai előírások januártól

Az épületek hőszigetelésére vonatkozó előírások a jövő év első napjától szigorodnak, amennyiben az építés vagy a felújítás közpénzből - uniós vagy pedig magyar költségvetési támogatásból - finanszírozott.

Lapszemle: Máris vannak áldozatai a hideg időnek

A Magyar Szociális Fórum (MSZF) szerint december közepéig huszonöten fagytak meg Magyarországon, ellenben Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke azt állítja, hogy nem létezik pontos kimutatás - írja keddi cikkében a Népszabadság.

BGF-felmérés: a munkavállaló főiskolások 73 százaléka a szakmájában dolgozik

A Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) alapképzési szakos hallgatóinak 49 százaléka már főiskolás évei alatt munkát vállal, a dolgozó hallgatók 73 százaléka a tanulmányaihoz kapcsolódó szakterületen szerez állást - derül ki a felsőoktatási intézmény kutatásából.

Változások a magánszemélyek adózásában

Januártól változik a magánszemélyek adózása, így módosul a személyi jövedelemadó (szja), a társadalombiztosítási járulék és az egészségügyi hozzájárulás (eho) szabályozása.

Lapszemle: Már csak két nap maradt az új kgfb-szerződések megkötésére

Becslések szerint 250 ezer autós mondta fel decemberi határidővel kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb), nekik már csak két napjuk van az új biztosítás megkötésére - hívja fel a figyelmet keddi cikkében a Népszabadság és a Népszava.

Önálló szennyvízhálózat két szatmári kistelepülésen

Európai uniós és hazai támogatással, csaknem 850 millió forintért építhet ki önálló szennyvízhálózatot két szabolcs-szatmár-bereg megyei kistelepülés, Csengerújfalu és Pátyod.

Nem tudták befejezni a kukorica betakarítását és az őszi talajmunkákat Bács megyében

A megye mintegy 5-6 ezer hektáron átnedvesedett, illetve belvízben álló szántóterületén ebben az évben már nem tudják elvégezni a tervezett betakarítási és talajelőkészítési munkákat a gazdák - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Bács-Kiskun-Szolnok megyei szervezetének elnöke az MTI-vel.

Devizapiac - Hétfőn erősödött a forint

Hétfőn erősödött a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Kevesebb karácsonyi SMS-t küldünk, a mobilinternetre tolódik át a forgalom

A karácsonyi jókívánságokat egyre inkább az online és a közösségi média felületein küldik egymásnak az emberek, a korábbi évek tendenciájának megfelelően, de annál visszafogottabban csökkent a karácsonykor küldött SMS-ek száma, viszont ugrásszerűen nőtt az adatforgalom az ünnepek három napja alatt - derül ki a mobilszolgáltatók statisztikájából.

A letelepedési kötvények kínai közvetítője üdvözli a kormány által végrehajtott módosításokat

A letelepedési kötvények kínai közvetítője, a Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) üdvözli a Letelepedési Magyar Államkötvény Program kormány által végrehajtott módosításait, miszerint az egyes országok állampolgárai kizárólag az adott országra hivatalos engedéllyel rendelkező vállalatnál jelentkezhetnek a programra - közölte a cég hétfőn az MTI-vel.

Folytatódik a nemzeti emlékhely felújítása a rákoskeresztúri Új köztemetőben

Folytatódik a nemzeti emlékhely felújítása a rákoskeresztúri Új köztemetőben. A kormány elfogadta a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) és a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság közös javaslatát, így a felújítás második üteme jövőre megvalósulhat - tájékoztatta az intézet hétfőn az MTI-t.

Több mint félmilliárd forint támogatást kapott Eger a kormánytól

Mintegy 625 millió forint támogatást kapott Eger a kormány napokban hozott rendkívüli döntésének köszönhetően - jelentette be az egri ciszterci templom előtt tartott hétfői sajtótájékoztatón a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Meghalt egy férfi, akit szenteste bántalmaztak Pécsen

Meghalt az a férfi, akit még szenteste fiatalkorúak bántalmaztak Pécsen - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Az MSZP nettó 100 ezer forintos minimálbért javasol

Az MSZP szerint harmadával csökkent az Orbán-kormány hivatalba lépése óta a reálbérek vásárlóereje, ezért nettó 100 ezer forintos minimálbért javasolnak a munkáltatók járulékterheinek változatlanul hagyása mellett.

Ukrán válság - Január 1-jétől ismét mehet gáz Magyarországról Ukrajnába

A Földgázszállító (FGSZ) Zrt. 2015. január 1-i gáznaptól ismételten biztosítja az Ukrajna irányába történő földgázszállítást a mindenkori technikai és kereskedelmi feltételek függvényében, megszakítható módon - közölte a cég a honlapján hétfőn.

Útdíj - NFM: a régiek mellett az új matricatípusok is elérhetők január elsejétől

Az újév első napjától a megszokott időalapú matricák mellett (10 napos, havi, éves) az autósok az új megyei matricát is megvásárolhatják; az autósok egyéni kalkulációik alapján mérhetik fel, hogy maradnak a számukra bevált szolgáltatásoknál, vagy élnek az új alternatívával - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Átadták a Marcalit keletről elkerülő utat

Átadták a Marcalit keletről elkerülő 8 kilométeres útszakaszt - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Két embert vittek kórházba egy várpalotai tűztől

Egy családi ház pincéjében keletkezett tűz hétfő délután Várpalotán, a helyszínről a mentők két embert vittek kórházba - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.