rss      tw      fb
Keres

OKF: hatásos volt a karácsonyi tűzmegelőzés

Harmincnégy százalékkal csökkent a karácsonnyal és az azt megelőző készülődéssel összefüggő tűzesetek száma az adventi időszakban tavalyhoz képest - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Devizapiac - Erősödött délutánra a forint

Erősödött hétfő délutánra a forint a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Magyar film is indul a Kustendorfon

Tizenhét film verseng január 21. és 26. között a nyolcadik Kustendorf szerbiai film- és zenei fesztiválon az idén - olvasható Emir Kusturica szerb filmrendező fesztiváljának honlapján.

Időjárásjelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:.

Fidesz: Magyarország Európa éltanulója marad

A Fidesz szerint Magyarország 2015-ben is Európa éltanulója marad, a magyar gazdaságfejlesztési modell biztosítani fogja a bérek és a foglalkoztatottsági szint emelkedését.

Az MSZP nyílt pályázatú helikopterbeszerzést követel

A helikopterbeszerzés csak a szükséges források érdemi biztosításával, nyílt pályázat kiírásával és többpárti egyeztetéssel valósulhat meg - írta Demeter Márta szocialista országgyűlési képviselő hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Aláírták a jövő évi bérmegállapodást, a minimálbér 105 ezer forint lesz

Jövőre 105 ezer forint lesz a minimálbér, a garantált bérminimum összege 122 ezer forint, a vállalkozási szférának ajánlott béremelés mértéke pedig 3-4 százalék. A jövő évi bérmegállapodást a kormány nevében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter írta alá a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek vezetőivel hétfőn.

Semjén Zsolt: nem esett át nemzetbiztonsági ellenőrzésen Habony Árpád

Nem esett át nemzetbiztonsági ellenőrzésen Habony Árpád - közölte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a parlament honlapján hétfőn közzétett írásbeli válaszában. A politikus Szabó Szabolcs (Együtt) független országgyűlési képviselő Orbán Viktor kormányfőhöz címzett írásbeli kérdésére válaszolt.

Juhász Péter feljelentést tesz a belvárosi önkormányzat ingatlaneladásai miatt

Feljelentést tesz bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyon hátrányt okozó csalás gyanúja miatt Belváros-Lipótváros önkormányzatának ingatlaneladási gyakorlata miatt Juhász Péter, az Együtt társelnöke, V. kerületi önkormányzati képviselő.

Jobbik: a kormány lerabolta az országot idén

A Jobbik szerint a kormány a „fideszes haverok helyzetbe hozásával", valamint a multinacionális cégek támogatásával „lerabolta az országot” 2014-ben.

Kriza Zsigmond: az elmúlt 25 év minden rekordját megdöntötte a MACIVA

Az elmúlt 25 év minden rekordját megdöntötte a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) mind nézőszám, mind bevétel tekintetében 2014-ben - fogalmazott Kriza Zsigmond, az intézmény igazgatója az MTI-nek adott évértékelő interjújában.

Nőtt a hitelből finanszírozott lakásvásárlások aránya az idén

A hitelből finanszírozott lakásvásárlások aránya évek óta először az idén lépte át a 20 százalékot - közölte az Otthon Centrum Hitel Center (OCHC) hétfőn, az Otthon Centrum ingatlan franchise hálózat által bonyolított vásárlások alapján.

Lakhatatlanná vált egy kigyulladt lakás Ópályiban

Kigyulladt és a tűz miatt lakhatatlanná vált egy ház Ópályiban hétfőn - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Felrobbant egy kazán Piliscséven

Felrobbant egy vegyes tüzelésű kazán hétfő délelőtt Piliscséven. Egy ember égési sérüléseket szenvedett, mentőhelikopter vitte kórházba - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Schiffer: a hatalom el akarja sikálni a NAV-ügyet

Az LMP társelnöke szerint a hatalom igyekszik „elsikálni” a Horváth András volt adóhatósági dolgozó által jelzett adócsalási ügyet.

Jövő évtől használható az Elektronikus Értékesítési Rendszer a felszámolási eljárásban

A jövő évtől a felszámolási eljárásokban elektronikus úton kell értékesíteni az adós vagyontárgyait, az Elektronikus Értékesítési Rendszer (EÉR) 2015. január elsejétől hivatalosan is működik, amely által nyilvánosabbá, ezáltal átláthatóbbá, ellenőrizhetőbbé válik a felszámolók munkája - jelentette be a felszámolói névjegyzék vezetésével kapcsolatos feladatok irányításáért és összehangolásáért felelős miniszteri biztos hétfőn, Budapesten sajtótájékoztatón.

Négyszáz magyar vállalkozást támogatott idén a Design Terminál

Több mint négyszáz kreatív vállalkozás vette igénybe a Design Terminál szolgáltatásait 2014-ben, a szakmai eseményeken csaknem százezer érdeklődő volt jelen - áll az intézmény MTI-hez hétfőn eljuttatott éves jelentésében.