rss      tw      fb
Keres

Még vizsgálják Teve utcai rendőrszékházban történt szén-monoxid-mérgezés okát

A rendőrség a budapesti Teve utcai székházában jelenleg is tart a szakértői vizsgálat annak megállapítására, hogy mi okozta a rosszulléteket szombaton az épületben - mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese vasárnap délután a székházban újságíróknak.

Havazás - Katasztrófavédelem: aki teheti, ne induljon útnak!

A katasztrófavédelem arra kéri az autósokat, hogy aki teheti, ne induljon útnak azokon a területeken, amelyekre másodfokú riasztást adtak ki hófúvás veszélye miatt.

Havazás - Magyar Közút: a déli határ mentén szinte mindenhol havazik

Szinte mindenhol havazik a déli határ menti területeken, a Dunántúlon jellemzően sónedves, Baranya megye nagy részén és Nagyatád környékén viszont havas a főutak burkolata - tájékoztatta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője vasárnap az MTI-t.

Miniszterelnökség: az operatív programok szakmai jóváhagyása várhatóan az idén megtörténik

Már a jövő év elejétől nagy számban jelennek meg uniós pályázati kiírások, miután a magyar operatív programok többsége várhatóan még ebben az évben megkapja a szakmai jóváhagyást az Európai Bizottságtól (EB) - mondta a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek.

Felsőoktatási államtitkár: 17 milliárddal nő a terület támogatása

Jövőre 17 milliárddal több pénzből gazdálkodhat a felsőoktatás, amely elegendő lesz a megfelelő működéshez, és ez a növekedés fontos előrelépés a hallgatói létszám csökkenése mellett - mondta Palkovics László felsőoktatási államtitkár az MTI-nek adott év végi interjúban, amelyben kitért arra is, jövő tavaszig minden intézménynél áttekintik a szakstruktúrát.

Kínában turnézik a Concerto Budapest

Négy kínai várost érintő turnét kezd hétfőn a Concerto Budapest. A Zeneakadémia rezidens zenekara a korábbi sikerek alapján telt házas koncertekre számít.

Önkéntes kasszák: átvilágítás hiányában jövőre nincs kifizetés

Az önkéntes nyugdíj-, egészség- és önsegélyező pénztárak januártól kötelesek megtagadni azon tagjaik ügyleti megbízásait, akiknél az ügyfél-átvilágítás eredményei nem állnak teljes körűen rendelkezésükre.

Lízingszövetség: 61 milliárd forint értékű lízingszerződés az nhp-ban

A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a jegybank növekedési hitelprogramja (nhp) keretében 2014 első háromnegyed évében összesen 61 milliárd forint értékű lízingszerződést kötöttek. Az nhp-ba 2014 elején bevont pénzügyi lízing segítségével felpörgő kis- és középvállalkozói (kkv) szektor eredményei alapján a szövetség további bővülést vár a piacon - mondta Lévai Gábor, a lízingszövetség főtitkára az MTI-nek.

Korábban utalta a decemberi fizetéseket a Klik

Még az év vége előtt elutalta a decemberi béreket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) az alkalmazásában álló pedagógusoknak, kormánytisztviselőknek és más munkavállalóknak.

Stefan Englert: a Fesztiválzenekar kiemelkedő évet zár

Kiemelkedő évet zár a Budapesti Fesztiválzenekar: a legmagasabb zenei színvonal és stabil anyagi háttér mellett stratégiai együttműködési megállapodást kötöttek az Edinburgh-i Nemzetközi Fesztivállal és a Mezzo tévécsatornával, Magyarországon pedig elindították jótékonysági koncertsorozatukat - mondta Stefan Englert, a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) ügyvezető igazgatója az MTI-nek adott évértékelő interjújában.

Parragh László: 120-150 milliárddal javult a vállalkozók pozíciója az idén

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kezdeményezésére a kormány 2014-ben több olyan intézkedést is hozott, amelyek együttesen 120-150 milliárd forinttal javítják a vállalkozói szféra helyzetét, ami kedvezően befolyásolja a 2015. évi kilátásokat - mondta Parragh László, az MKIK elnöke az MTI-nek a kamara idei tevékenységét értékelve.

OBA: rekordszámú és -összegű betétesi kártalanítás volt 2014-ben

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) 21 éves fennállása óta 2014. volt az első olyan év, amikor több kártalanítási ügyben kellett helytállnia, összesen hat hitelintézet vált fizetésképtelenné ebben az évben.

Ősbemutatóval kezdi az évet a Szegedi Nemzeti Színház

Jövőre is folytatódik az ősbemutatók sora a Szegedi Nemzeti Színházban: január 3-án Iván Sára Ez történt Bécsben című operettjét állítják színpadra, hamisítatlan újévi bécsi hangulatot varázsolva a színházba - mondta el az MTI-nek Gyüdi Sándor, a teátrum igazgatója, aki az elmúlt évet is értékelte.

A Nemzeti Innovációs Hivatal sikeres évet zárt

A Nemzeti Innovációs Hivatal 2014-ben aktív és sikeres évet zárt - értékelte Korányi László elnökhelyettes egy év végi rendezvényen, Budapesten.

Semjén: teljesíthető cél a ciklus végére egymillió új magyar állampolgár

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint teljesíthető az a cél, hogy a ciklus végére meglegyen az egymillió új magyar állampolgár. Erről Semjén Zsolt beszélt az MTI-nek adott interjúban, jelezve: év végére meglesz a 700 ezredik állampolgársági kérelem és a 650 ezredik esküt tett polgár.

Növekvőben a használt lakások piaca

Az új lakások építése ugyan még mindig a negatív csúcs közelében van, de a használtlakás-piac már emelkedő pályára állt, ami az új lakások iránti kereslet élénkülését vetíti előre ingatlanpiaci szakértők szerint.

Szén-monoxid miatt többen rosszul lettek a rendőrség Teve utcai székházában

Szén-monoxid belégzése miatt többen rosszul lettek a rendőrség fővárosi Teve utcai székházában szombat este, kilenc embernél enyhe mérgezést állapítottak meg - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Több megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a havazás és a hófúvás veszélye miatt

Vasárnapra több megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki a havazás, valamint a hófúvás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben kiemelték: az év utolsó vasárnapján kemény téli idő várható, de hétfőn is komoly gondokat okozhat még a hófúvás.