rss      tw      fb
Keres

Ráckevei Anna: a közönség szereti a debreceni Csokonai Színházat és színészeit

Szerencsések vagyunk Debrecenben: a közönség szereti színházát és szereti színészeit is. Nem kis örömet okoz, hogy az emberek kulturális térként tekintenek a színházra, vagyis úgy gondolják: kérdéseikre, problémáikra itt is kaphatnak érdemleges választ - összegezte tapasztalatait az év végén a debreceni Csokonai Nemzeti Színház igazgatója az MTI-nek.

Magyarország turisztikai sikertörténetet ír az MT Zrt. szerint

Magyarország turisztikai teljesítménye jelentősen meghaladja a világátlagot a Turisztikai Világszervezet adatai szerint, az év első nyolc hónapjában a külföldi turistaérkezések száma Magyarországra 7,6 százalékkal nőtt, miközben világszinten 4,8 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest - hangsúlyozta Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) vezérigazgatója az MTI-nek adott év végi interjújában.

MNB: az államháztartás adóssága a GDP 80,3 százaléka volt a harmadik negyedév végén

Az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adóssága a bruttó hazai termék (GDP) 80,3 százalékát tette ki 2014 harmadik negyedévének végén, 2,6 százalékponttal alacsonyabbat az előző negyedévinél - közölte a pénzügyi számlák második becslése alapján szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Rendőr sérült meg egy balesetben Budapesten

Balesetben megsérült egy rendőr Budapest VI. kerületében, a Ferdinánd hídon - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI megkeresésére.

Egymillió betegnek nyújtott segítséget idén a mentőszolgálat

Egymillió betegnek nyújtott segítséget a mentőszolgálat ebben az évben - ismertette Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs igazgatója a szervezet szilveszteri sajtótájékoztatóján.

Jelentősen nőtt idén a közbeszerzések száma

A közbeszerzések száma mintegy egynegyedével nőtt, értéke viszont kismértékben csökkent az idén a múlt évihez képest - mondta Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság alelnöke, az MTI-nek adott interjúban.

Csóti András: januártól a bv küld értesítőt a szabadságvesztés helyéről

Januártól a büntetés-végrehajtás (bv) tájékoztatja a bírósági eljárásban szabadlábon védekező elítélteket arról, hogy hol kell megkezdeniük a szabadságvesztésük letöltését - erről Csóti András, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka beszélt az MTI-nek adott, év végi interjújában.

Ertl Péter: minden nehézség ellenére jól zajlik az évad

Minden nehézség ellenére jól zajlik az évad, így felkészülhetünk arra, hogy a Millenáris Teátrumban új lendülettel, új időszaka kezdődjön a Nemzeti Táncszínháznak - mondta az MTI-nek adott évértékelő interjúban Ertl Péter, a nyár óta ideiglenes játszóhelyeken működő intézmény igazgatója, aki együttműködésekben és premierekben gazdag évről számolt be.

Devizapiac - Erősödött a forint

Erősödött a forint keddről szerdára a nemzetközi devizakereskedelemben.

Épül a beregi árvízszíntcsökkentő tározó

Jól halad a beregi árvízszíntcsökkentő tározó építése, a 33 milliárd forint értékű beruházás munkálatainál ötven százalék feletti készültségi szintet értek el a kivitelezők.

Novák Katalin: a családok ismerjék meg a számukra kidolgozott programokat!

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság tájékoztató kampányokat indít a jövő év első hónapjaiban azért, hogy a fiatalok és a családosok megismerjék az őket érintő kedvezménylehetőségeket, köztük a diplomás gyedet vagy az év közepén induló családi otthonteremtési kedvezményt (csok), korábbi nevén „a szocpolt”.

Késnek a vonatok a kelebiai vonalon

Elromlott a biztosítóberendezés, emiatt késnek a vonatok a kelebiai vonalon - tájékoztatta a Mávinform szerda reggel az MTI-t.

Késnek a vonatok a pusztaszabolcsi vonalon

Eltört a sín Pusztaszabolcs és Adony között szerdán kora reggel, emiatt a vonatok csökkentett sebességgel közlekednek - tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

Simicskó István szerint helyes úton jár a magyar sport

Simicskó István sportért felelős államtitkár szerint helyes úton jár a magyar sport, amely az ország egyik sikerágazata, és amelyben jelenleg az a legfontosabb, hogy a sportolói létszám folyamatosan növekszik.

Lapszemle: Gulyás Gergely: változtatni kell a gyülekezési törvényen

A gyülekezési törvény szabályain nem a demonstrációk miatt kell változtatni; a mostani tüntetések pontosan azt bizonyították, hogy a rendőrség a szakmai körökben éles kritikával illetett törvényt is tudja jól alkalmazni, ha a rendőrség vezetése alkalmas az irányításra - mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke a Népszabadságnak.

Az MSZOSZ elnöke szerint jövőre erősödhet a szakszervezeti nyomásgyakorlás

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke szerint jövőre erősödhet a szakszervezeti nyomásgyakorlás, és átértékelhetik az eddigi, mindenáron tárgyalásra törekvő érdekképviseleti hozzáállást. Pataky Péter MTI-nek adott évértékelő interjújában arról is beszámolt, népszavazást kezdeményeznének annak érdekében, hogy a legkisebb jövedelem nettója ne lehessen alacsonyabb a létminimumnál.

Változások a társasági adózásban

Jelentősen változik a társaságok adózása jövőre, többek között szigorodnak az elhatárolt veszteség felhasználásának szabályai és társaságiadó-alap kedvezményt lehet igénybe venni a felsőoktatási intézmények támogatása esetén is.

A fejlesztők szerint a kevés új építés a gátja az ingatlanbefektetésnek

A befektetési célú ingatlanvásárlások értéke Magyarországon idén meghaladhatja a 600 millió eurót, de a további fejlődés gátja az, hogy nincs elegendő ingatlan, a fejlesztők ezért a visszafogott hitelezést, illetve a stabil gazdasági környezet hiányát okolják.

Gazdasági intézményi változások az év végén

Két hivatalt és egy nonprofit társaságot szüntet meg a kormány az év utolsó napján, ezek közül a két hivatalnak nem lesz jogutódja.