rss      tw      fb
Keres

Lapszemle: Jól profitálnak a szilveszterből a szállodák, a pezsgő- és húsüzemek

December 29. és január 1. között jelentősen nő a szállodák forgalma, a foglaltság 80-100 százalék közötti. Az ünnepléssel jól járnak a magyarországi pezsgőüzemek is, az évi 13-15 milliárd forintos piac 40-50 százaléka novemberben és decemberben realizálódik - írja a Napi Gazdaság szerdai számában.

Lapszemle: Tovább nőtt idén a migrációs nyomás

A tavalyit követően újabb rekordévet zár idén a Bevándolási és Állampolgársági Hivatal - írja a Magyar Nemzet szerdai számában.

Lapszemle: Elutasította az ügyészség a Nyers Rezső elleni feljelentést

Bűncselekmény hiányában az ügyészség elutasította a jobbikos Novák Előd feljelentését, amelyet az MSZMP utolsó és az MSZP első elnöke, Nyers Rezső ellen tett - írja a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap szerdai számában.

Csőre Gábor kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

Csőre Gábor vehette át a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt az idei évben nyújtott kiemelkedő művészi teljesítményéért a Vígszínház keddi ünnepségén.

Útdíj - Térképpel és információkkal segítik a tájékozódást a megyei matricákról

Térképeket tettek közzé a megyei matricákkal használható útszakaszokról - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NUSZ) kedden az MTI-vel, miután megjelentek a Magyar Közlönyben az útdíjfizetési rendszer átalakításáról szóló rendeletek.

A BTel 950 millió forintos tőkeemelést hajt végre

A Business Telecom Nyrt. (BTel) 950 millió forintos tőkeemelést hajt végre, így a társaság alaptőkéje mintegy 2 milliárd forintra nő - tette közzé a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az igazgatóság döntését kedden.

Több százmillió forintos fejlesztés valósult meg a Kapos Volánnál

Főként az utastájékoztatást és forgalomirányítást érintő, 745 millió forintos fejlesztés zárult le a Kapos Volán Zrt.-nél, amelynek eredményeit az utazóközönség jövő év elejétől fogja érzékelni - közölte a cég MTI-vel kedden.

Devizapiac - Szűk sávban mozgott a forint

Szűk sávban mozgott a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben kedden a bankközi devizapiacon. Délelőtt gyengült a forint, kora délután kissé erősödött, majd este újra csekélyebb gyengülés következett.

A SZEF elfogadhatatlannak tartja a bérmegállapodást

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) számára elfogadhatatlan a kormány és a szociális partnerek között hétfőn aláírt bérmegállapodás - derül ki a mintegy 690 ezer közszolgálati munkavállalót képviselő érdekvédelmi szervezet keddi közleményéből.

Pásztor István: sikeres volt a vajdasági magyarok idei éve

A vajdasági magyarság szempontjából sikeresnek értékelte a 2014-es esztendőt Pásztor István, a legnagyobb délvidéki magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke kedden a szabadkai Pannon RTV Szubjektív című interjúműsorában.

Az MNB felgyorsítja az MKB Bank újjászervezését

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) megkezdte az MKB Bank leányvállalatokra is kiterjedő újjászervezését. A Pénzügyi Stabilitási Tanács döntése értelmében a jegybank kedden közzétette a szanálási folyamatról hozott határozatait és végzését - közölte a jegybank kedden a honlapján.

Egy belvárosi lakástűz miatt húsz embernek kellett elhagynia otthonát

Tűz ütött ki Budapesten egy belvárosi, Irányi utcai társasház első emeleti lakásában. Öt embert könnyű füstmérgezéssel megfigyelésre kórházba vittek és húsz embernek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden késő délután az MTI-vel.

Több mint 900 millió forint támogatás az ózdi filmtörténeti élményparknak

A magyar és a kelet-európai filmtörténetet bemutató, Ózdon létesülő Nemzeti Filmtörténeti Élménypark megvalósítására 927,4 millió forint áll a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézetet (MaNDA) rendelkezésre - derül ki a Magyar Közlönyben közzétett rendeletből.

Javult Buzánszky Jenő állapota

Javult az állapota Buzánszky Jenőnek, az Aranycsapat legendás labdarúgójának, akit december 12. óta az esztergomi kórházban ápolnak.

BÉT - Alacsony forgalom, kis emelkedés az év utolsó kereskedési napján

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 114,84 pontos, 0,70 százalékos emelkedéssel, 16 634 ponton zárt kedden. A BUX egy éve, 2013. december 30-án 18 564,08 ponton zárt, egy év alatt 10,4 százalékot veszített értékéből.

A vállalatoknak december 31-ig nyilatkozniuk kell tényleges tulajdonosukról

Januártól szigorúbb pénzmosás elleni szabályok lépnek életbe, így a vállalatoknak december 31-ig nyilatkozniuk kell tényleges tulajdonosukról számlavezető bankjuknál, ennek hiányában nem indíthatnak banki műveleteket jövőre.

Több budapesti hajléktalanszálló már megtelt

Nyolcvanöt százalékos volt a hajléktalanszállók kihasználtsága Budapesten az elmúlt éjszaka - közölte a Menhely Alapítvány módszertani munkatársa kedden az MTI megkeresésére.

Kaposvár 400 millió forintot kapott a kormánytól

Kaposvár 400 millió forintot kért és kapott a kormánytól, amely partnerként tekint a településekre, önkormányzatokra - jelentette be a város polgármestere keddi kaposvári sajtótájékoztatóján.

Devizapiac - Vegyesen változott a forint árfolyama

Kedd délutánra többnyire erősödött a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon. A japán jen volt a kivétel, amivel szemben kissé gyengült a magyar deviza.