rss      tw      fb
Keres

Miskolc egymilliárd forint többletforrást kap

Miskolc önkormányzata egymilliárd forint kormányzati többletforrást kap feladatainak biztonságos finanszírozására - közölte a város polgármestere kedden az MTI-vel.

Elhunyt Bán János televíziós újságíró

Nyolcvanegy éves korában vasárnap elhunyt Bán János televíziós újságíró, médiaszakértő - közölte Bán Tamás, az újságíró fia kedden az MTI-vel.

Szilveszter - Vígjátékok, zenés előadások a budapesti színházak műsorán

Vígjátékokkal, zenés előadásokkal, különleges szilveszteri programokkal várják a közönséget szerdán, az év utolsó napján a budapesti színházak. A Vígszínházban A revizor, a Madách Színházban a Mary Poppins, a Budapesti Operettszínházban a Csókos asszony, a Centrál Színházban pedig a Függöny fel! című előadás szerepel a műsoron.

Időjárásjelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:.

A DK mégsem visz pártzászlókat a pénteki tüntetésre

A Demokratikus Koalíció (DK) az aktivistáit ért fenyegetések hatására mégsem kéri szimpatizánsaitól, hogy pártzászlókkal és -jelvényekkel vegyenek részt a pénteki, civil szervezésű kormányellenes fővárosi tüntetésen.

A válság véget ért a könyvszakmában, a belső feszültségek viszont nőttek

A tavalyi növekedés után az idén is forgalomélénkülésre számít Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) igazgatója, aki azonban felhívta a figyelmet arra is, hogy növekedtek a szakmán belüli feszültségek.

Busz és autó ütközött Pécsen, egy ember meghalt, öten megsérültek

Egy ember meghalt, öten megsérültek, amikor egy helyi járatú autóbusz személygépkocsival ütközött kedden Pécsen - tájékoztatott a rendőrség és a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Együtt: a kormány fejezze be a külpolitikai ámokfutást!

Az Együtt - A Korszakváltók Pártja azt kéri a kormánytól, hogy fejezze be az elmúlt hónapokban tapasztalt „külpolitikai ámokfutást", és szabjon új irányt a magyar külpolitikának.

Köznevelés-fejlesztési stratégia - Cél a pedagóguspálya presztízsének emelése

A kormány célja, hogy az új pedagóguspolitika és alkotóelemei - életpálya, bértábla, tanfelügyelet, szaktanácsadás, új továbbképzési rendszer - hatékonyan ösztönözzék a minőségi munkát, és támogassák a pedagógushivatás szakmai megújítását valamint presztízsének növelését. Többek között ezt tartalmazza a kormany.hu oldalon közzétett Köznevelés-fejlesztési stratégia, amely szerint 2015 végére kialakul a pedagógus-továbbképzések mindenki számára mindenhol elérhető kínálata és elkészül az életpálya-modell köztes értékelése és a továbbfejlesztési javaslatok.

A paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos feladatokról határozott a kormány

A kormány áttekinti a nukleáris létesítmények előkészítését, megvalósítását, működését érintő hatósági eljárásokra vonatkozó és az ezekhez kapcsolódó jogszabályokat, aktualizálják azokat és megteremtik a szabályok közötti összhangot.

Hétszázmillió forintos kormányzati támogatást kapott Szekszárd

Hétszázmillió forintos kormányzati támogatást kapott decemberben a szekszárdi önkormányzat, a pénzt a városi feladatok finanszírozására fordítják - közölte a tolnai megyeszékhely polgármestere kedden az MTI-vel.

Zalaegerszeg és Nagykanizsa 1,3 milliárd forint támogatást kapott a kormánytól

A fejlesztési és a működési kiadások biztosítására Zalaegerszeg 800 millió forint, Nagykanizsa pedig 500 millió forint támogatást kapott a kormánytól, a következő években pedig mintegy 400 millió forint támogatásban részesül Lenti önkormányzata - jelentette be Vigh László (Fidesz) országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón, Zalaegerszegen.

Szombathely 8,7 milliárd forint kormányzati támogatást kap

Három fejlesztési területre 8,7 milliárd forint kormányzati támogatást kap Szombathely - jelentette be kedden sajtótájékoztatón Hende Csaba honvédelmi miniszter, a város országgyűlési képviselője.

Fokozottan ügyelni kell a háziállatokra szilveszterkor

Fokozott odafigyelésre kéri az állattartókat az Orpheus Állatvédő Egyesület a szilveszteri petárdázás miatt, amely sok háziállatnál okozhat pánikot.

Hétszázmillió forint kormányzati támogatást kapott Sopron

Hétszázmillió forint kormányzati támogatást kapott Sopron, a pénzt a jövő évi fejlesztésekre, illetve az önkormányzat feladatainak ellátására fordítják - jelentette be a város polgármestere kedden sajtótájékoztatón.

Felülvizsgálják a dizájnerdrogokra vonatkozó szabályozást

Elrendelte a kormány az új pszichoaktív anyagokra, dizájnerdrogokra vonatkozó szabályozás felülvizsgálatát - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.

Hozamemelkedés a 12 hónapos dkj-aukción

Csekély kereslet miatt a meghirdetettnél alacsonyabb összegben értékesített hozamemelkedéssel 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján.

Mentőautó és személygépkocsi ütközött Veszprémben

Egy mentőautó és egy személygépkocsi ütközött össze kedden Veszprémben, négyen megsérültek, köztük a szállított beteg is - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Miniszterelnökség: megkapják pénzüket a svájci-magyar alap pályázatain nyertes civilek

Hamarosan hozzájuthatnak a pénzükhöz a svájci-magyar civil alapok pályázatain nyertes szervezetek, miután megállapodott erről a magyar és a svájci kormány - erősette meg a Napi Gazdaság értesülését a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára kedden az MTI-nek.

Várjon Dénes: szeretném, ha itthon is több fényt vetülne Veress Sándor életművére

Szeretném, ha itthon is több fény vetülne Veress Sándor életművére, ezért Hommage a Paul Klee című darabját és Négy erdélyi táncát is bemutatjuk feleségemmel és zenészbarátaimmal január 7-én a Művészetek Palotájában - mondta el Várjon Dénes zongoraművész az MTI-nek.

Befejeződött a Velencei-tó vizének eresztése

A dinnyési zsilip lezárásával kedd délelőtt befejeződött a Velencei-tó vízeresztése - közölte a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az MTI-vel.