rss      tw      fb
Keres

Lelőttek egy köveket dobáló palesztin tizenévest Ciszjordániában

Izraeli katonák Ciszjordániában lelőttek egy palesztin fiatalt, aki többedmagával köveket dobált egy útkereszteződésben elhaladó izraeli autókra - jelentette az izraeli közszolgálati rádió hétfő délben.

Elpusztult a teherautóról leugró, „könnyező” víziló

Elpusztult A Ho, egy 32 éves tajvani víziló, amely pénteken leugrott az őt szállító teherautóról, és amelyet látszólag sírva, könnycseppekkel a szemében fényképeztek le az úttesten. A nagytestű állat nemsokára ismét megsérült, amikor két méteres magasságból zuhant a földre az őt szállító konténer egy kábel elszakadása miatt.

Ebola - Ismét rosszabbra fordult a helyzet Libériában

Félszáz új ebolás megbetegedést jelentett Libériából hétfőn az ország egészségügyi hatósága, miután az utóbbi időben már javulni kezdett a helyzet.

Lengyel lap: nem változtak a Kopacz-kormány népszerűségi mutatói az első száz nap után

Kormányzása első száz napján Ewa Kopacz lengyel miniszterelnök kabinetje nem hozott lényeges döntéseket, ugyanakkor több, a médiában széleskörűen bírált botlást követett el - értékeli a lengyel kormány működését a Rzeczpospolita című lengyel napilap hétfői kiadása, rámutatva ugyanakkor arra, hogy a kormány népszerűségi mutatóira ez nem hatott ki.

Németországnak ráfizetés a bevándorlás

Az alacsonyan képzett munkavállalók magas részaránya miatt Németországnak ráfizetés a bevándorlás - állítja Hans-Werner Sinn, a müncheni ifo gazdaságkutató intézet elnöke a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) lapban megjelent cikkében.

Nyugat-Európában legfejlettebb a láncok saját márkáinak piaca

A kereskedelmi láncok saját márkás termékeinek piaca Nyugat-Európában a legfejlettebb, ahol a vásárlók a csomagolt napi fogyasztási cikkek vásárlásánál nagyjából minden harmadik eurót kereskedelmi márkás árukra költik - derül ki a Nielsen legfrissebb felméréséből.

Ázsiai oroszlánok érkeznek a prágai állatkertbe 2015-ben

Ázsiai oroszlánok érkeznek a prágai állatkertbe az indiai Gudzsarát államból 2015 második felében - jelentette be Miroslav Bobek, az állatkert igazgatója hétfőn. Az európai állatkertekben található ázsiaioroszlán-állománynak sürgős vérfrissítésre van szüksége.

Kiutasították Olaszországból Ali Agcát

Az olasz hatóságok hétfőn kiutasították Olaszországból Ali Agca egykori török terroristát, néhai II. János Pál pápa merénylőjét, aki december 27-én belépett a Vatikán területére, és virágot vitt a lengyel pápa sírjára.

Olasz komphajó - Ötre emelkedett a halottak száma

A legfrissebb hírek szerint öt halálos áldozata van a görögországi partoknál kigyulladt Norman Atlantic olasz komphajó balesetének - közölte hétfőn Miltiadész Varviciotisz görög tengerészeti miniszter.

Harmadik alkalommal sem sikerült államfőt választania a görög parlamentnek, előre hozott választások lesznek

Az elnökválasztás hétfőn megtartott harmadik fordulójában sem sikerült államfőt választaniuk a görög képviselőknek. Az alkotmány értelmében ezért fel kell oszlatni a parlamentet a gazdasági válság sújtotta dél-európai országban, és előre hozott választásokat kell kiírni, amelyek időpontja január 25-e lehet.

Egyiptomban betiltották az új Ridley Scott-filmet

Az egyiptomi kormány betiltotta Ridley Scott filmrendező Exodus: Istenek és királyok című filmjét, mivel az „eltorzítja az ország történelmét", valamint a zsidókat is „rasszista” módon ábrázolja.

Cápatámadás történt Ausztráliában és az Egyesült Államokban

2014. december 29., hétfő (MTI/AFP/AP) - Vélhetően cápa harapdált halálra egy férfit Nyugat-Ausztrália partjainál hétfőn, és ha beigazolódnak a feltevések, decemberben ez lesz a második halálos cápatámadás a térségben.

A mozikban várt bevétel háromnegyedét hozta online Az interjú

Az online forgalmazásban 15 millió dollár bevételt hozott karácsonyi nyitó hétvégéjén a Sony Pictures filmstúdió The Interview (Az interjú) című botrányfilmje, amelyet a hackerek fenyegetése miatt levettek műsorukról a nagy multiplexhálózatok. Eredetileg a mozis forgalmazásból 20 milliós bevételt vártak a szakértők.