rss      tw      fb
Keres

Újabb mecsetet gyújtottak fel Svédországban

Ismeretlen elkövetők újabb mecsetet gyújtottak fel hétfő hajnalban Svédországban, négy napon belül a másodikat.

Havazás - Lezárt utak Kelet-Romániában, korlátozások Székelyföldön

Fennakadásokat okoz a romániai közlekedésben a szélviharral párosuló erős havazás. A romániai Országos Meteorológiai Hatóság harmadfokú (vörös) figyelmeztetést bocsátott ki hétfőn 13 óráig a Kárpát-kanyartól délkeletre fekvő Vrancea, Buzau és Braila megyékre.

A tálibok szerint kudarc a NATO afganisztáni kivonulása

A NATO-szövetségesek számára kudarcnak és csalódásnak minősítették az afganisztáni tálibok a NATO harci alakulatainak kivonását hétfőn, a 13 éven át tartó intervenció befejeződése alkalmából tartott ünnepség másnapján.

Tőkét emelt a kínai Xiaomi okostelefon gyártó vállalat

Kockázati tőkebefektető társaságoktól bevont 1,1 milliárd dollár új tőkével a világ legnagyobb piaci tőkeértékű technológiai startup vállalatává lépett elő a kínai Xiaomi okostelefon gyártó vállalat.

A palesztinok a BT elé terjesztik javaslatukat a palesztin állam megteremtéséről

Mahmúd Abbász palesztin elnök telefonon közölte John Kerry amerikai külügyminiszterrel, hogy az Egyesült Államok halasztási kérelme ellenére a palesztin fél már hétfőn az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé terjeszti a palesztin államiságot meghatározó dokumentumot.

Tőzsde - Vegyes nyitás Európában

Vegyes indexekkel indult a kereskedés hétfőn a főbb európai értékpapír piacokon.

Blokkolták a Google Gmail levelezőprogramját Kínában

Blokkolták Kínában a Google Gmail levelezőprogramját, egy kínai székhelyű jogvédő szervezet hétfőn a „Kínai Nagy Tűzfalat” okolta a szolgáltatás szüneteléséért.

Tőzsde - Erős nyitás várható Európában

Alacsony év végi forgalom mellett az indexek emelkedésére lehet számítani hétfőn a főbb európai értékpapír piacokon.

Olasz komphajó - Az utasok több mint felét mentették ki eddig

Az olasz haditengerészet adatai szerint a görögországi partoknál kigyulladt Norman Atlantic nevű olasz komphajóról eddig 329 embert sikerült kimenteni. Az Albánia partjainál hánykolódó hajó fedélzetén még 159-en vannak.

Példát mutattak a regionális együttműködésre idén a V4-országok

A visegrádi együttműködés, amelynek soros elnökségét 2013. július 1-jétől egy évig Magyarország látta el, 2014-ben is kiemelkedően sikeresnek bizonyult, egyszerre szélesedett és mélyült, és lehetővé tett közös diplomáciai kezdeményezéseket is, ami hozzájárult a csoport nemzetközi elismertségének növekedéséhez.

Összeomlott egy iskolaépület Pekingben, halottak

Összeomlott egy iskolaépület hétfő reggel a kínai fővárosban, a szerencsétlenségben tíz ember életét vesztette, négyen pedig megsérültek - tudatta az állami média.

Viharos esztendő volt az idei Lengyelországban

Lengyelországban 2014-ben derű- és borúlátásra okot adó események egyaránt történtek: voltak választások, olykor vitatott eredményekkel, új kormány alakult, történt egy nagy hullámokat vető lehallgatási botrány, a gazdaság töretlenül fejlődött, viszont kedvezőtlen hatást gyakorolt az ország általános politikai és gazdasági helyzetére a keleti szomszédságban, Ukrajnában zajló polgárháború. Összességében viharos esztendő volt az idei Lengyelországban.

Szakértő: a kancellári és az elnöki képet ötvözi Angela Merkel

Több tényezője is van a német kancellár szokatlanul stabil és töretlen népszerűségének - nyilatkozta az MTI-nek Hettyey András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa, aki ezzel kapcsolatban azt emelte ki, hogy Angela Merkel a németek számára ötvözi a kancellári és az elnöki képet. A Németország-szakértő kitért Merkel közelgő magyarországi látogatására, úgy értékelve, hogy az nem lesz könnyű vizit, a kapcsolatok azonban stabil alapon nyugszanak.

Elveszett gép - Újrakezdődött a kutatás Indonéziában

Újrakezdődött a kutatás helyi idő szerint hétfőn kora reggel az Indonézia légterében előző nap eltűnt utasszállító repülőgép után; a hatóságok azt feltételezik, hogy a gép lezuhant, és roncsok a tengerfenékre süllyedtek.

Horvát elnökválasztás - Mindkét továbbjutó biztos a végleges győzelmében

Biztos a végleges győzelmében mindkét jelölt, aki a horvátországi elnökválasztás vasárnapi első fordulója után - hajszálnyi különbséggel - továbbjutott a két hét múlva esedékes második fordulóba; a harcias nyilatkozatokból ítélve kemény küzdelem várható kettejük, Ivo Josipovic hivatalban lévő államfő és kihívója, az ellenzéki konzervatív Kolinda Grabar Kitarovic között.

Horvát elnökválasztás - Josipovic és Kitanovic jut be a második fordulóba

A szinte véglegesnek mondható hivatalos részeredmények fényében biztosnak mondható, hogy meg kell tartani a horvátországi elnökválasztás második fordulóját is, amelyen a két továbbjutó jelölt, Ivo Josipovic jelenlegi államfő és Kolinda Grabar Kitanovic jobbközép ellenzéki politikus méreti meg magát újra.