rss      tw      fb
Keres

Afganisztán - Pozitív mérleget vont a kivonuló ISAF-erők parancsnoka - Obama-nyilatkozat

Pozitív mérleget vont az Afganisztánból kivonuló, NATO-vezette nemzetközi biztonsági erők (ISAF) parancsnoka vasárnap a külföldi harcoló alakulatok ottani tevékenységéről. A nemzetközi erők 13 év után az év végén hagyják el az ázsiai országot, miközben a tálib lázadók felkelése továbbra sem veszít erejéből.

Olasz komphajó - Az ítéletidő nehezíti a mentést - részletek

Egy ember életét vesztette, ketten pedig megsebesültek annak a tűznek a következtében, amely egy olasz komphajó fedélzetén ütött ki vasárnap reggel a Jón-tengeren Görögország északnyugati partjainál, de az ítéletidő rendkívüli mértékben nehezíti a mentést, a lángokat nem sikerült még eloltani. A fedélzeten állítólag két magyar állampolgár is van.

"Igazság, hazugságok, Diana” - avagy ki is Harry herceg édesapja?

„Igazság, hazugságok, Diana” - ezzel a címmel mutat be januárban az egyik legnevesebb londoni színház egy új darabot, amely feleleveníti azt a régi és sokszor cáfolt pletykát, hogy Harry herceg édesapja valójában a néhai hercegnő egyik volt szeretője.

Indonéziában elveszett a kapcsolat egy utasszállító repülővel - ÖSSZEFOGLALÓ

Elveszett a kapcsolat Indonéziában vasárnap egy személyszállító repülőgéppel, amelynek fedélzetén a jelentések szerint 162 személy tartózkodott. A hatóságok nagy erőkkel keresik a Szingapúrba tartó járatot. Az indonéz hírügynökség szerint a gép feltehetőleg lezuhant. A mentőalakulatok megkezdték a kutatást, de éjszakára felfüggesztették.

Olasz komphajó - Az ítéletidő nehezíti a mentést

Egyelőre nincs sem halálos áldozata, sem sérültje annak a tűznek, amely egy olasz komphajó fedélzetén ütött ki vasárnap reggel a Jón-tengeren Görögország északnyugati partjainál, de az ítéletidő rendkívüli mértékben nehezíti a mentést, a lángokat nem sikerült még eloltani.

A nemzetközi erőknek nem sikerült felszámolniuk a tálib felkelést Afganisztánban

Hivatalosan vasárnap ért véget a NATO-vezette nemzetközi biztonsági erők (ISAF) tizenhárom évvel ezelőtt kezdődött afganisztáni missziója, szakértők szerint azonban a tálib lázadók felkelése nem sokat veszített erejéből a 2001. szeptember 11-i terrortámadások óta.

Meghalt Buddy DeFranco amerikai dzsesszklarinétos

2014. december 28., vasárnap (MTI/AP) - Kilencvenegy éves korában elhunyt Budddy DeFranco neves amerikai dzsesszklarinétos, a bebop stílus világhírű úttörője.

A Hamász megakadályozta gázai gyerekek Izraelbe látogatását

A Gázai övezetet uraló Hamász palesztin iszlamista szervezet megakadályozta, hogy az övezetből 37 gyerek Izraelbe látogasson az ottani kibucmozgalom és izraeli arab vezetők szervezésében.

Két teherhajó ütközött az olasz Ravenna kikötőjénél: két halott, négy eltűnt

A feltételezések szerint a rossz idő okozta egy török és egy Belize-i felségjelzésű teherhajó összeütközését vasárnap az Adriai-tenger olasz partjainál. Öt ember élte túl a balesetet, ketten életüket veszítették, további négy társukat keresik. A viharos tengeren hányódik a görög partoknál kigyulladt olasz komphajó is. Az utasok mentésében olasz hadihajók is részt vesznek.

Meghalt Stanislaw Baranczak lengyel költő

Hatvannyolc éves korában meghalt Stanislaw Baranczak lengyel költő, műfordító, polgárjogi harcos. Az 1981 óta az Egyesült Államokban élő költőt bostoni otthonában érte a halál pénteken - jelentette be a lengyel kulturális minisztérium.

Havazás - A hófúvás miatt több megyében másodfokú riasztást adtak ki

Több nyugati megye számos járására másodfokú, vagyis narancssárga figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat vasárnap kora délután. Az érintett területeken már a következő órákban készülni kell arra, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

Új gazdaságösztönző programot indít Japán

A japán kormány újabb, 3,5 ezer milliárd jenes (24 milliárd euró) ösztönző csomaggal próbálja az akadozó gazdasági növekedést ismét lendületbe hozni.

Afganisztán - Pozitív mérleget vont a kivonuló ISAF-erők parancsnoka

Pozitív mérleget vont az Afganisztánból kivonuló, NATO-vezette nemzetközi biztonsági erők (ISAF) parancsnoka vasárnap a külföldi harcoló alakulatok ottani tevékenységéről. A nemzetközi erők 13 év után az év végén hagyják el az ázsiai országot, miközben a tálib lázadók felkelése továbbra sem veszít erejéből.