rss      tw      fb
Keres

A szaúdi tőzsde áprilisban nyit a külföldiek előtt

Áprilisban nyílik meg a külföldi befektetők előtt a több mint 500 milliárd dolláros piaci tőkeértéket kezelő szaúd-arábiai tőzsde a Gulf Business hírportál értesülése szerint.

Tűz egy olasz komphajó fedélzetén

Tűz ütött ki egy olasz komphajó fedélzetén vasárnap reggel a Jón-tengeren Görögország északnyugati partjainál - közölték a hatóságok.

Aktív évet zárt a kínai diplomácia

A kínai diplomácia reneszánszát hozta el a 2014-es év az ország nemzetközi jelentőségének növekedésével párhuzamosan - hangoztatták kínai diplomaták és a kínai állami média.

Megkezdődött a horvátországi elnökválasztás

Elnökválasztás kezdődött vasárnap Horvátországban: reggel hét órakor kinyitottak a szavazóhelyiségek, ahova valamivel kevesebb mint 3,8 millió szavazásra jogosult állampolgárt várnak.

2014-ben „újra felfedezte” keleti határait a NATO

Ebben az évben a NATO - Oroszország agresszív ukrajnai fellépése nyomán - mintegy újra felfedezte keleti határainak fontosságát, és a szeptember első napjaiban tartott walesi csúcstalálkozóján úgy döntött, hogy felveszi a Moszkva által elé dobott kesztyűt, ismét tevékenysége középpontjába állítja a tagországok területi biztonságáról való gondoskodást, és megállítja a védelmi kiadások folyamatos csökkenését.

Államfőt választ Horvátország

Közel 3,8 millió horvát állampolgárt várnak vasárnap az urnákhoz - köztük 40 ezret külföldön -, hogy a következő öt évre megválasszák az ország elnökét. A felmérések szerint Ivo Josipovic jelenlegi államfőnek, a Szociáldemokrata Párt (SDP) jelöltének és Kolinda Grabar Kitanovicnak, a jobbközép Horvát Demokrata Közösség (HDZ) jelöltjének van a legnagyobb esélye a tisztség elnyerésére.

OECD-felmérés: az öregedő népességhez alkalmazkodnak a nyugdíjrendszerek

A legtöbb OECD tagországban reformintézkedéseket hoznak azért, hogy a nyugdíjrendszerek jobban alkalmazkodjanak az elöregedő lakossághoz - derül ki a legfejlettebb gazdaságú országokat tömörítő Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 2014-es nyugdíjkörkép elnevezésű kiadványából.

Líbiában többen meghaltak madárinfluenzától

Líbiában a hatóságok tudomása szerint legalább négyen meghaltak az utóbbi napokban madárinfluenzás fertőzés miatt. Az ebola nincs jelen az országban - közölte az ország egészségügyi minisztere.

A kameruni hadsereg lecsapott a Boko Haramra

A kameruni hadsereg lecsapott a Nigériából kiindulva „államot” építő Boko Haram nevű iszlamista terrorszervezetre, és több mint száz tagját megölte, kétszázat pedig foglyul ejtett - közölték szombaton katonai források Yaoundéban.

A pilóták hibája okozta 2004-ben a macedón elnök gépének lezuhanását

A pilóták több hibája volt az oka annak a légi szerencsétlenségnek, amelyben 2004-ben Boszniában életét vesztette Borisz Trajkovszki macedón államfő - állapította meg a most lezárult nemzetközi vizsgálat, amelynek szombaton hozták nyilvánosságra az eredményét Szkopjéban.

Sony-hackertámadás - Amerikai szakértők szerint nem Észak-Korea a tettes

Egyes amerikai szakértők szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által közzétett bizonyítékokból nem következik, hogy Észak-Korea hajtotta végre a Sony Pictures japán-amerikai filmforgalmazó cég elleni november végi hackertámadást - írta internetes portálján a CNN amerikai hírcsatorna.

"Megkegyelmezett” a kebleit felfedő Femen-aktivistának a Vatikán

Három nappal őrizetbe vétele után a Vatikán a hét végén elrendelte annak az ukrán nőnek a szabadlábra helyezését, aki a Femen radikális nőjogi szervezet aktivistájaként csütörtökön Rómában, a Szent Péter téri betlehemi jászolnál felfedett keblekkel hirdette, hogy Isten egy nő.

Nem lesznek előre hozott választások Svédországban - nyolcéves megállapodás

A miniszterelnök korábbi bejelentésével ellentétben mégsem lesznek Svédországban előre hozott választások, miután a balközép kormánykoalíció és a jobbközép ellenzék nyolc évre szóló megállapodást kötött a költségvetési együttműködésről, hogy távol tartsák a hatalomtól a szélsőjobboldalt.

Virágot vitt II. János Pál sírjára egykori merénylője

Ellátogatott II. János Pál pápa végső nyughelyéhez és virágot helyezett el a Szent Péter Bazilikában lévő síremléken szombaton Mehmet Ali Agca, aki 1981-ben megpróbálta megölni a néhai katolikus egyházfőt.

Ismét megbénult az észak-koreai internet- és mobilhálózat

Megbénult az észak-koreai internet- és mobiltelefon-hálózat helyi idő szerint szombat este, nem sokkal azután, hogy a kommunista diktatúra legfőbb katonai szerve majomnak nevezte Barack Obama amerikai elnököt - jelentette észak-koreai forrásokra hivatkozva a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

Lukasenka új miniszterelnököt nevezett ki, átalakította kormányát

Leváltotta az eddigi kormányfőt és eddigi kabinetfőnökét nevezte ki miniszterelnöknek Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, aki menesztette a kormány több tagját - köztük a gazdasági és az ipari tárca vezetőjét - és a jegybank elnökét is.