rss      tw      fb
Keres

Silvio Berlusconi kész támogatni Romano Prodi elnökjelöltségét

Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő, a jobboldali Forza Italia párt elnöke jelezte, készen áll támogatni, hogy Romano Prodi, az Európai Bizottság volt elnöke legyen Giorgio Napolitano államfő utóda, és erről tájékoztatta Matteo Renzi jelenlegi kormányfőt - jelentette az olasz sajtó szombaton.

Ukrajnában jövőre kisebb lehet a búzatermés

Az ideinél kisebb, 20 millió tonna körüli jövő évi ukrán búzaterméssel számol az ország egyik vezető mezőgazdasági elemző cége.

Nem lesznek előre hozott választások Svédországban

A miniszterelnök korábbi bejelentésével ellentétben mégsem lesznek Svédországban előre hozott választások, amelyet Stefan Löfven azért helyezett kilátásba december elején, mert a parlament elutasította a nemrég hivatalba lépett kisebbségi kormánykoalíció költségvetési tervezetét.

IMF: Oroszország növelte, Ukrajna csökkentette aranytartalékát

Ukrajna a második egymást követő hónapban csökkentette, Oroszország ugyanakkor már nyolcadik hónapja növelte aranytartalékát novemberben - tartalmazza a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közleménye.

Frontex: Rekordszámú illegális bevándorló érkezhetett Európába 2014-ben

Rekordszámúra, hozzávetőleg 270 ezerre becsüli az Európába idén érkező illegális bevándorlók számát az Európai Unió külső határainak őrizetét összehangolni hivatott ügynökség, a Frontex, amelynek igazgatója elmondta, Olaszország és Görögország után Bulgáriába és Magyarországra érkeznek a legnagyobb számban.

Csökkent Kína külső eladósodottsága

Csökkent Kína külső eladósodottsága az idei harmadik negyedév végére a három hónappal korábbi szinthez képest.

Újra kórházba került az argentin elnök

Kevesebb mint egy év alatt negyedszer támadtak egészségi gondjai az argentin elnöknek, a kormány tájékoztatása szerint ezúttal bokatörés miatt kellett kórházba vinni.

A lelőtt maláj gép tragédiája rázta meg Hollandiát 2014-ben

A Hollandiával kapcsolatos legfontosabb - egyben legszörnyűségesebb - idei esemény nem Hollandiában történt: július 17-én délután Ukrajna légterében - a harcok dúlta kelet-ukrajnai terület fölött - valakik lelőtték a maláj légitársaság repülőgépét, amely Amszterdamból tartott Kuala Lumpurba. Az MH127-es járat fedélzetén 298-an voltak, köztük 193 holland állampolgár. A gép roncsai Donyeck megye szakadárok kezén lévő részében szóródtak szét, a tragédiát senki nem élte túl.

Sony-hackertámadás - Észak-Korea majomhoz hasonlította Barack Obamát

A Sony Pictures elleni kibertámadás újabb fejleményeként Észak-Korea majomhoz hasonlította Barack Obama amerikai elnököt, és az Egyesült Államokat tette felelőssé a kelet-ázsiai ország internetrendszerének napokban történt megbénításáért.

Jean-Claude Junckerről szólt a 2014-es év Luxemburgban

Luxemburg 2014-ben azzal került fel a nemzetközi média és politika térképére, hogy volt miniszterelnöke lett az Európai Bizottság elnöke, majd nem sokkal később kiderült, hogy több száz nemzetközi vállalatnak biztosított lehetőséget adófizetési kötelezettségeik minimalizálására.

Ukrán válság - Szombaton folytatódik a fogolycsere

Szombaton folytatják foglyaik kicserélését a kijevi kormány és a kelet-ukrajnai szeparatisták képviselői a Minszkben e héten kötött megállapodás alapján, miközben a fő kérdésekben fennmaradtak az ellentétek a felek között.

Szabadon engedtek egy katonát a kolumbiai gerillák

Ígéretüknek eleget téve szabadon engedtek egy katonát a kolumbiai baloldali gerillák (FARC) - jelentette be a Nemzetközi Vöröskereszt.

Bezáratták a Szabad Európa Rádió bakui irodáját

Az azerbajdzsáni hatóságok átkutatták és bezáratták az amerikai alapítású Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió (RFE/RL) bakui irodáját - közölte pénteken az adó.

Esőzések, áradások, földcsuszamlások Malajziában és Srí Lankán

Százezrek voltak kénytelenek elhagyni lakhelyüket Malajziában és Srí Lankán péntek estig a rendkívül heves esőzések, áradások és földcsuszamlások miatt, az ítéletidő megnehezíti a mentési munkátokat is.