rss      tw      fb
Keres

Öngyilkos merénylő robbantott Jemenben, sokan meghaltak

Felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő szerdán Jemenben egy síita húszi összejövetelen. A merényletnek legkevesebb 33 halálos áldozata és sok sebesültje van - közölték jemeni egészségügyi források.

Betiltják a szoláriumokat Ausztráliában az új évtől

Tilos lesz a szoláriumhasználat Ausztrália legtöbb szövetségi államában csütörtöktől. A világon itt az egyik legmagasabb a bőrrák előfordulási aránya.

Rendkívüli hideg van Horvátországban

Rendkívüli hideg uralkodott Horvátországban szerdára virradóra, egyes helyeken mínusz 20 fokot mértek. A sarkvidéki hideg tovább fokozódik - írta a Jutarnji List című napilap.

Bosszúval fenyegetőzött a „pörköltmogyoró-botrányba” keveredett Koreain Air-alelnök húga

A legnagyobb koreai légitársaságot irányító család újabb tagja kényszerült bocsánatkérésre az egyre nagyobb hullámokat verő „pörköltmogyoró-botránnyal” összefüggésben: ezúttal a légiforgalmi előírások megsértése miatt letartóztatott alelnök húga követte meg a közvéleményt, amiért bosszúval fenyegetőzött a nővére ellen indult eljárás miatt.

Tőzsde - Erős nyitás Európában

Indexemelkedéssel indult a kereskedés szerdán az európai értékpapírpiacokon.

Meghaladta az ötvenet a Fülöp-szigeteki vihar halálos áldozatainak száma

Legkevesebb ötvenhárman haltak meg a heves esőzések és földcsuszamlások miatt a Fülöp-szigetek középső és déli részén - közölte szerdán az országos katasztrófavédelmi központ. Az ítéletidő a szomszédos délkelet-ázsiai országokat is elérte.

Madárinfluenza - Hongkongban leölnek tizenötezer baromfit

Tizenötezer baromfit ölnek le szerdán Hongkongban, hogy megakadályozzák a madárinfluenza terjedését, egyúttal felfüggesztették három hétre az élő szárnyasok importját Kína többi területéről.

Belpolitikai válság lassította Koszovó integrációját 2014-ben

A hat hónapig tartó kormányválság az egész évre rányomta bélyegét Koszovóban. A válság miatt egy időre leállt a Belgráddal folytatott párbeszéd és az európai integráció, valamint elmaradt az ország fegyveres erőinek felállítása, illetve annak a nemzetközi bíróságnak a megalakítása, amely az állítólagos szervkereskedelmi ügyeket vizsgálná.

Belpolitikai sikerek, külpolitikai kudarcok jellemezték az évet Szerbiában

Szerbia januári optimizmusa az év végére szinte teljesen szertefoszlott: biztossá vált, hogy az Európai Unió idén már egyetlen csatlakozási fejezetet sem nyit meg Szerbiával, és az ország számára sokat ígérő Déli Áramlat gázvezeték megépítését is leállították. Az ország belpolitikája szempontjából azonban sikeres volt a 2014-es év.

Súlyos recesszió és 60 százalékos infláció Venezuelában, az elnök szerint az ellenzék a felelős

Súlyos recesszióba süllyedt Venezuela, az infláció mértéke megközelítette a 64 százalékot a központi bank helyi idő szerint kedden - idén először - közzétett adatai szerint. A kiterjedt árszabályozást végrehajtó és az üzleti szféra ellen harcot hirdető Nicolas Maduro államfő ugyanakkor az ellenzéket okolta a gazdasági gondokért.

Ellenzékieket vettek őrizetbe Kubában

A kubai rendőrség számos ellenzékit vett őrizetbe és megakadályozott egy nem engedélyezett demonstrációt helyi idő szerint kedden. Az amerikai külügyminisztérium elítélte a lépést.