rss      tw      fb
Keres

Súlyos viharkárok, áradások Nagy-Britanniában

Áradásokat és súlyos károkat okozott az újév első atlanti vihara Nagy-Britanniában. Karácsony óta - a szombatival együtt - immár három, özönvízszerű esőzéssel kísért hatalmas vihar söpört végig az országon, és a brit meteorológia előrejelzése szerint vasárnap érkezik a negyedik.

Horvát orvosokat fizettek le gyógyszerforgalmazó cégek

A Horvát Egészségbiztosító Intézet (HZZO) legfrissebb adatai szerint a gyógyszergyártó cégek mintegy 30 millió kunát (hozzávetőleg 1,2 milliárd forint) fizettek ki orvosoknak különböző juttatások formájában 2013-ban, hogy saját termékeiket írják fel a pácienseknek - írta a Novi list című horvát lap szombaton.

Összedőlt egy többemeletes épület Indiában, halottak

Legkevesebb heten életüket vesztették, amikor összedőlt egy épülőfélben lévő többemeletes ház szombaton India nyugati részén, Goa szövetségi államban - közölte a helyi rendőrség.

Meghalt libanoni fogságában egy al-Kaida-vezető

Meghalt libanoni fogságában az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózattal kapcsolatban álló egyik fegyveres csoport vezetője, aki előbb Közel-Kelet-szerte követett el támadásokat, majd a szíriai polgárháborús hadszíntérre összpontosította tevékenységét - közölte szombaton a libanoni hadsereg egyik tábornoka.

Mégis lehet tüntetni Szocsiban a téli olimpia idején

Vlagyimir Putyin orosz államfő módosította korábbi rendeletét és engedélyezte a tüntetéseket a szocsi téli olimpia idején, de előtte a város vezetésével és a biztonsági szervekkel kell egyeztetni.

Irak - Teljesen átvette az ellenőrzést az al-Kaida Fallúdzsában

Elvesztette az ellenőrzést az iraki kormány Fallúdzsa felett, a város teljes egészében az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat fegyvereseinek kezére került - közölte egy magas rangú katonai illetékes szombaton.

Nem keresett milliárdok svájci nyugdíjalapokban

Több mint 6 milliárd svájci frank (1458 milliárd forint) gyűlt össze az „elfelejtett nyugdíjszámlák” alapjában Svájcban, ahova azokat a számlákat helyezik át, amelyeket legalább két éve nem keresett senki.

Bírálja az ENSZ a menekültek helyzetét Bulgáriában, az illetékes miniszter cáfol

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint Bulgáriában a menekülteket embertelen és megalázó körülmények fogadják, a bolgár illetékes miniszter viszont a pénteken közölt állásfoglalás megállapításait túlhaladottnak nevezte, hangsúlyozva, hogy azok eleve csak egy befogadó táborra vonatkoztak.

Indul az Erasmus+ program

Indul az Erasmus+, az Európai Unió új oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramja.

Kiújult az erőszak Bangladesben a választások előtt

Bangladesben hárman meghaltak és több tucat szavazóhelyiséget megtámadtak szombaton, egy nappal a választások időpontja előtt hivatalos források közlése szerint.

Szíria - Nem látni a kiutat a polgárháborús lélekvesztőből

Több mint százezer halálos áldozat, több millió menekült, otthontalan és nincstelen: Szíriában idén a harmadik évébe lépett a polgárháború és egyelőre nem tudni, mi lehet a kiút az egyre inkább vallási jelleget öltő, és a határok átlépésével az egész közel-keleti térséget fenyegető konfliktusból.

Ferenc pápa esete az üzenetrögzítővel

Telefonon személyesen akarta tolmácsolni Ferenc pápa újévi jókívánságait egy spanyolországi apácarendnek, meglepetésnek szánt szavait azonban csak az üzenetrögzítőre tudta mondani.

Legalább százhatvannal ment a Walkert szállító Ferrari

Az eredeti feltételezéseket igazolva bebizonyosodott, hogy gyorshajtás okozta Paul Walker amerikai filmszínész halálát; a pénteken nyilvánosságra hozott halottkémi jelentés szerint az őt és barátját szállító Ferrari ugyanis óránként több mint 160 kilométeres sebességgel haladt.

Mexikó - Kilenc halott egy börtönbeli lövöldözésben

Kilenc ember vesztette életét pénteken a mexikói Guerrero szövetségi állam egy börtönében, miután az oda behatoló fegyveres csoport tüzet nyitott a rabokra és az őrökre.

Palesztin tüntetők várták Rámalláhban az amerikai külügyminisztert

Több száz palesztin tüntetett az izraeli-palesztin béketárgyalások előmozdítását célzó amerikai erőfeszítések ellen pénteken a ciszjordániai Rámalláh városában, ahol John Kerry amerikai külügyminiszter Mahmúd Abbász palesztin elnökkel tárgyalt egy izraeli-palesztin keretmegállapodással kapcsolatban.

Ötvenöt év után szabad az új autók vásárlása Kubában

Péntektől szabad a vásár az új autók terén is Kubában, amire 1959, a forradalom éve óta nem volt példa. A lehetőséggel kevesek élhetnek, mert az autóárak borsosak, a fizetések meg rendkívül kicsik.