rss      tw      fb
Keres

Luxemburgban lezárult a Juncker-korszak

Luxemburgban, a mindössze félmillió lakosú, ám annál jómódúbb nagyhercegségben tavaly lezárult egy korszak: az október 20-i előre hozott választások nyomán elveszítette 18 éve folyamatosan birtokolt miniszterelnöki tisztségét az 58 éves, néppárti Jean-Claude Juncker.

Megkezdte a NATO a felkészülést az „ISAF utáni” időszakra

Megkezdte a NATO tavaly a felkészülést arra, hogy idén véget ér eddigi legfontosabb művelete, az ISAF nemzetközi haderő afganisztáni harci küldetése, aminek a helyébe 2015-től új - immár kiképzésre, támogatásra, és tanácsadásra összpontosító, lényegesen kisebb létszámú - afganisztáni misszió lép.

Kekszből építenek első világháborús síremléket Drezdában

Tizenhétezer darab kekszből épít síremléket az áldozatok tiszteletére az első világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából az új-zélandi Kingsley Baird Drezdában - jelentette be a német hadsereg Hadtörténeti Múzeuma.

Bátorságot és összetartást sürgettek külföldi vezetők újévi köszöntőjükben

A bátorság, a bizakodás és az összetartás szükségességét hangsúlyozta a német kancellár, a francia elnök a munkanélküliség ellen hirdetett harcot, a japán császár pedig a 2011-es katasztrofális erejű földrengés áldozatainak megsegítésére szólított fel hagyományos újévi üzenetében.

tizennyolcra emelkedik az eurózóna tagjainak száma

2014. január 1-jén Lettország euróra cserélte a lett nemzeti fizetőeszközt, a latot. Ezzel tizennyolcra emelkedik az eurózóna tagjainak száma.

Lettország az eurózóna tagja

Lettország az eurózóna legújabb tagja lett január elsején.

Növelte bevételét a kecskeméti VER-BAU Kft. 2013-ban

A generál kivitelezéssel és ipari padlóburkolatok készítésével foglalkozó kecskeméti székhelyű VER-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft. 2013-ban közel 35 százalékkal, 6,3 milliárd forintra növelte árbevételét - mondta Versegi János, a cég tulajdonosa az MTI-nek.

Százezrek búcsúztatták szakadó esőben az óévet Nagy-Britanniában

Szakadó esőben búcsúztatták százezrek Londonban és más brit nagyvárosokban - az időeltolódás miatt a kontinenstől egy órával lemaradva - az óévet, amelynek két legfontosabb hazai fejleményéről, II. Erzsébet királynő megkoronázásának 60. évfordulójáról és a brit trón legifjabb várományosának világra jöttéről is megemlékezett az ünneplő tömeg.