rss      tw      fb
Keres

Moszkva: a szankciók nehezíthetik az iráni és szíriai tárgyalásokat

Oroszország kedden közölte, hogy az Egyesült Államok által rá kivetett újabb gazdasági szankciók nehezíthetik az iráni atomprogramról szóló tárgyalások lezárását, a szíriai konfliktus rendezését és más nemzetközi kérdések megoldását is.

Orosz helyett amerikai cégtől vesz nukleáris fűtőanyagot Ukrajna

Az orosz figyelmeztetések ellenére az amerikai Westinghouse vállalattal kötött szerződést „nukleáris fűtőelemek szállításának jelentős növeléséről” az ukrán atomerőműveket üzemeltető állami vállalat - közölte kedden a Westinghouse.

Több ezren tiltakoztak Moszkvában Alekszej Navalnij ítélete miatt, a politikust őrizetbe vették - ÖSSZEFOGLALÓ

Több ezren tiltakoztak kedden Moszkvában, a Vörös tér közelében az Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus és testvére ellen aznap hozott bírósági ítélet miatt, amellyel szerintük a hatalom az ország vezetését bíráló tevékenységüket torolta meg. A hatóságok őrizetbe vették Navalnijt, aki házi őrizetét megszegve csatlakozott a tiltakozó tömeghez.

Fitch: Görögország hitelképességi kockázatait növeli a belpolitikai válság

Növeli Görögország hitelképességi kockázatait, hogy a görög parlament a héten képtelennek bizonyult új államfőt választani, és ezért előre hozott parlamenti választásokat kell tartani - állapítja meg kedden Londonban ismertetett helyzetértékelésében a Fitch Ratings.

Nyugat-európai tőzsdék - Óvatos visszavonulás

A legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója előzetes adat szerint 1,00 százalékkal süllyedt, 1363,14 ponton zárt kedden, 3,55 százalékkal magasabban tavaly év végi értékénél. Utoljára december 5-én döntött közel hétéves rekordot, 1405,17 ponton zárva. Tavaly 16,09 százalékkal emelkedett.

Összeolvad a két legnagyobb kínai vasúti társaság

Összeolvad a két legnagyobb kínai vasúti társaság, a CSR és a China CNR, a létrejövő közös vállalat neve CRRC Corporation lesz - jelentette be a két cég kedden közös nyilatkozatban.

Újévi tűzijáték Londonban - ezúttal csak belépőjeggyel

London most is igen nagyszabásúnak ígérkező tűzijátékkal köszönti az Újévet - a 2004 óta minden évben megrendezett látványosságot azonban most első ízben csak előre megváltott belépőjegy birtokában lehet a helyszínen megtekinteni.

Nőtt az amerikai fogyasztói bizalom decemberben

Decemberben 92,6 pontra nőtt a novemberi 91 pontról az amerikai Conference Board gazdaságkutató intézet fogyasztói bizalmi mutatója. A piaci elemzők 93,2 pontos decemberi adatra számítottak.

Szíria - Az SZSZH tábornokai tiltakoznakSzíria - Az SZSZH tábornokai tiltakoznak Szelim Idrísz menesztése miatt| Az ellenzék fő erejének számító Szabad Szíriai HadsereSzelim Idrísz menesztése miatt| Az ellenzék fő erejének számító Szabad Szíriai Hadsere

Az ellenzék fő erejének számító Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) több körzeti egységének parancsnoka bírálta az ernyőszervezet egykori vezérkari főnökének hétfői menesztését, és kijelentette, hogy továbbra is Szelim Idrísz tábornok irányítása alatt akar harcolni.

Ebola - Denevérek okozhatták az ezrek életét követelő ebolajárványt

Denevérek miatt fertőződhetett meg ebolavírussal tavaly december végén a nyugat-afrikai Guinea Meliandou nevű településén az a kisfiú, akit a világszerte több ezer halálos áldozattal járó vérzéses láz első betegének tartanak - derült ki a német Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) kedden közzétett tanulmányából.

Évértékelő 2014 - Iszlám Állam - 2014 a terrorszervezet felemelkedésének éve volt

A közel-keleti térség történéseit markánsan meghatározta idén az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet, amely bravúros júniusi villámhadjárata óta ellenőrzése alá vonta Irak és Szíria jelentős részét, rémtettekkel tartja rettegésben a lakosságot és sokkolja a világ közvéleményét, miközben az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalíció egyelőre váltakozó sikerrel igyekszik célzott légicsapásokkal visszaszorítani a dzsihadistákat.

Vészjelzéseket adott le egy teherhajó Korfu közelében

Vészjelzéseket adott le a görögországi Korfu közelében kedden egy teherhajó, amelyen feltehetően 400-600 illegális bevándorló tartózkodik - közölték a görög hatóságok.

Az olajárcsökkenés javítja Argentína fizetési mérlegét

Az olajárak csökkenése jövőre 16 százalékkal 5,6 milliárd dollárra csökkenti Argentína energia-külkereskedelmi deficitjét, jelentősen javítva ezáltal az ország fizetési mérlegét.