rss      tw      fb
Keres

Évértékelő 2014 - Az elmúlt év az egyiptomi forradalom tűzpróbája volt

Egyiptom elmúlt egy éve a 2011-es felkelést követő két rendszerváltás kísérte demokratizálódás jegyében telt, amelynek sikeres lezárását sokan a több mint fél évszázados egypárti uralomnak véget vető forradalom tűzpróbájának tekintik.

Évértékelő - Orosz földgáz, kőolaj, gazdasági bajok és társadalmi feszültség

Vlagyimir Putyin orosz államfő harmadik elnökségének második évét végigkísérte az orosz-ukrán „gázháború”. Ukrajna több milliárd dolláros adóssága miatt a Gazprom június közepén beszüntette, majd az ősszel felújította az energiahordozó szállítását Kijevnek.

Olasz komphajó - Meghalt két albán matróz a vontatás előkészítésekor

Már albán áldozatai is vannak a Norman Atlantic nevű olasz komp balesetének: a működésképtelen hajó vontatásának előkészítésekor életét veszítette két albán matróz. Mindemellett még mindig nem tudni, hogy pontosan hányan voltak az olasz hajón.

A várakozásokkal ellentétben kismértékben nőtt Lengyelország népessége

A lengyel központi statisztikai hivatal (GUS) kedden közölt adatai szerint idén meglepetésre kisebb - mintegy tízezer főnyi - népességnövekedés volt tapasztalható Lengyelországban, ami kedvező fordulatnak számít a még októberben közölt, a II. világháború óta a legsúlyosabb népességfogyást előre vetítő prognózishoz képest.

Ukrán válság - Ukrán katonák estek el a Donyeck melletti Piszkinél

Hat ukrán katona elesett, három pedig megsebesült a szakadárok támadása következtében a Donyeck melletti Piszki településnél - adta hírül keddi közleményében az Azov önkéntes belügyi alakulat, a térségben szolgáló ezredük parancsnokára hivatkozva.

Halálra ítéltek háborús bűnök miatt egy bangladesi iszlamista politikust

Halálra ítélte egy iszlamista párt vezetőjét kedden egy háborús bűncselekmények ügyében ítélkező bangladesi bíróság, miután bűnösnek találta az 1971-es függetlenségi háború idején elkövetett bűncselekmények elkövetésében.

Médiaháború fenyeget Izraelben a választások előtt

Izraelben év végén lejár a 10-es tévécsatorna működési engedélye, de a helyi média értesülései szerint az engedélyeket kiállító hatóság az utolsó pillanatban visszakozott a csatorna már majdnem aláírt adósságrendezési megállapodásától, és ezzel a bezárás közvetlen veszélyének tette ki az adót.