rss      tw      fb
Keres

Politikai kalandorok a Duna partján – Die Welt

Politikai kalandorok a Duna partján címmel közölt tegnap elemzést Magyarországról a német Die Welt. Az írásról a Népszabadság online számol be. A szerző, Krisztina Koenen többek között arra figyelmeztet, hogy a felelőtlen és nacionalista elitek a jogállamiságot és a parlamentarizmus jövőjét teszi kockára.

Bankadó - A költségek lefaragása jelentheti a megoldást

A bankadó bevezetése után csak azok a pénzügyi szolgáltatók maradnak életképesek, amelyek nem a költségek ügyfelekre hárításában látják az egyetlen megoldási lehetőséget - véli az IFUA Horváth & Partners. A vezetési tanácsadó cég elemzésében rámutat: a banki és a biztosítási szektor lehetőségei a költségcsökkentés területén eltérőek.

Bankadó - A piaci szereplők várják a részleteket

Amíg a részleteket nem ismerjük, nem kívánjuk kommentálni a bejelentéseket - mondta Temmel András, a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) főtitkára is.

Jogerősen hat év börtönre ítélték a fehérgyarmati ügyészség volt vezetőjét

A vádlott 2005 nyarán követte el a bűncselekményeket. Egyik alkalommal százezer forintot fogadott el egy férfitől, aki ellen eljárás volt az ügyészségen vagyon elleni bűncselekmény miatt. Emellett kisebb ügyek "elsimításáért" cserébe több tízezer forint értékben épületjavítási munkálatokat, illetve lambériázást is végeztek nála. Egy másik alkalommal egy feldolgozott birkát vett át a hivatalban egy közlekedési bűncselekményben érintett embertől, aki kedvezőbb vádirat reményében adta át az ajándékot.

Romagyilkosságok - Befejezte a nyomozást a rendőrség

A rendőrség a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozattal négy, 28 és 42 év közötti, Hajdú-Bihar megyei férfit gyanúsít, őket a kommandósok augusztus 21-ére virradóra fogták el egy debreceni szórakozóhelyen.

Bezárják a clevelandi Szent Imre magyar templomot

A 106 éves magyar templom az utolsó annak az 50 templomnak a sorában, amelyet Richard Lennon clevelandi püspök nyolc ohiói megyére kiterjedő egyházmegyéjében a racionalizálás jegyében bezáratott.

Matolcsy: Magyarország képes lesz a 3,8 százalékos hiány tartására

A kormány által meghozott pénzügyi konszolidációs döntéseknek köszönhetően Magyarország 2010-ben képes lesz tartani a 3,8 százalékos GDP arányos államháztartási hiánycélt - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán a kormányszóvivői tájékoztatón.

Csődbe juttatta Nemesvidet a szennyvízberuházáshoz felvett hitel

Csődhelyzetbe jutott a szennyvízberuházáshoz négy évvel ezelőtt felvett hitel miatt Nemesvid; a 830 lakosú somogyi település minden egyes lakójára egymillió forint kölcsöntartozás jut. A bíróság a napokban elrendelte az adósságrendezési eljárás megindítását, pénzügyi gondnokot rendelt ki és zárolta a település számláját.

Alapfokú iskolai végzettség nélkül nem adnak jogosítványt ezentúl

Az új rendelet úgy fogalmaz, hogy a gépjármű vezetésére jogosító vezetői engedély megszerzésére irányuló közúti járművezetői tanfolyamra az vehető fel, valamint elméleti vizsgát az tehet, aki a közoktatásról szóló törvény szerinti alapfokú iskolai végzettséget megszerezte.

Magyarország a középmezőnyben áll IKT-fejlettség tekintetében

Magyarország a fejlett országok között a 23. helyen szerepel a 2010-es Connectivity Scorecard című tanulmányban, amely a világ 50 országában vizsgálja az információs és kommunikációs technológia (IKT) hasznosításának eredményességét - közölte a Nokia Siemens Networks szerdán az MTI-vel.

Megválik a Fidesz operatív igazgatói posztjától Nyitrai Zsolt

Az indoklásban az áll, hogy Nyitrai Zsolt június elejétől a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkári feladatait látja el, és a jövőben kizárólag az e területtel kapcsolatos munkára kíván összpontosítani.

Miniszteri biztost neveztek ki a nemzetvédelmi egyetem élére

Hende Csaba honvédelmi miniszter július 1-ei hatállyal megbízta Deák János nyugállományú vezérezredest, Honvédelmi Minisztérium miniszteri tanácsadó testületének elnökét a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem miniszteri biztosi teendőinek ellátásával - közölte a tárca szerdán az MTI-vel.

MSZP: a csongrádiak aláírásgyűjtésbe kezdenek Balogh András választmányi elnökségéért

A párt Csongrád megyei elnöke - akit jelöltek egyebek mellett a választmány elnöki posztra is, de visszalépett - hangsúlyozta: Balogh Andrást tartja a legalkalmasabbnak a testület vezetésre, mivel annak a következő időszakban az új baloldali politika feladatainak meghatározása lesz az egyik fő munkája.

Kormányszóvivő: Martonyi még éjszaka megküldte a vagyonnyilatkozatát

A külügyminiszter az elmúlt napokban Washingtonban, majd Bukarestben járt, és amint megérkezett, még az éjszaka megküldte a vagyonnyilatkozatát - reagált Nagy Anna kormányszóvivő szerdai tájékoztatóján arra a kérdésre, hogy Martonyi János miért nem küldte el az utazása előtt a nyilatkozatát.

Uniós és hazai intézkedésekre vár a Magyar Agrárkamara

Az Európai Unió Közös Agrárpolitikája (KAP) által felhasználható forrás nem csökkenhet 2013 után, fenn kell tartani a területalapú támogatások intézményét és arányát - foglalt állást a Magyar Agrárkamara (MA) XXIV. küldöttgyűlése szerdán Budapesten.

Árvíz - Július közepén hoz döntéseket a kormány a kárenyhítéssel kapcsolatban

Július elején hozza meg a kormány az árvíz utáni helyreállításhoz szükséges döntéseket, július közepén pedig a károk enyhítésére vonatkozó döntéseket - ismertette Nagy Anna az árvízzel kapcsolatos feladatok, döntések ütemtervét. A kormányszóvivő a kabinet szerdai ülése után arról is beszámolt, hogy törvényjavaslat készült a kilakoltatási moratóriumról.

Lesz tűzijáték augusztus 20-án, de az eddigieknél szerényebb

Megrendezi a kormány a tűzijátékot az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a fővárosban, de az jóval szerényebb lesz az eddig megszokottaknál - jelentette be a kormányszóvivő a kabinet szerdai ülése után Budapesten.

Több mint kétmilliárd forint hiányzik a magyar EU-elnökséghez

Az előző kormány a magyar európai uniós elnökség feladatainak ellátásához 2,1 milliárd forintot külföldi ingatlanok értékesítéséből szándékozott fedezni, ezek értékesítése azonban még el sem kezdődött, így ez az összeg kiesett a költségvetésből - tájékoztatta a Külügyminisztérium szerdán az MTI-t.

E-mailben várják a 2006. augusztus 20-i tűzijáték károsultjainak jelentkezését

E-mailben várja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) azok jelentkezését, akik kártérítési igénnyel fordultak a bírósághoz a 2006. augusztus 20-i tűzijátékkal összefüggésben, de a bíróság még nem hozott döntést és ügyük ezért folyamatban van. A kormány augusztus 20-ig, a tragédia negyedik évfordulójáig szeretne megállapodni a károsultakkal.

Szávai Ferenc a Kaposvári Egyetem új rektora

Az MTI értesülése szerint a sajtó számára zárt szenátusi ülésen többen aggályosnak tartották, hogy Szávai Ferenc a Kaposvári Egyetemen csak óraadó, nem kaposvári, nincs vezetői tapasztalata és hiányosságként említették azt is, hogy nincs angol nyelvvizsgája.

Duna Televízió: súlyosan csorbította a televízió hírnevét Szabó László

Szabó László "felelőtlenül terjesztett gyanakvásaival" súlyosan csorbította a Duna Televízió jó hírnevét - olvasható a Duna Televízió szerdai közleményében. A közmédiumot felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány Fidesz által delegált tagja hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy közvetítő cégeken keresztül több száz millió forint juthatott ki a Duna Televízióból.