rss      tw      fb
Keres

Orbán szerint nem stimmel a 2009-es költségvetési hiány, éjjel szakértők elemeznek

Orbán Viktor miniszterelnök a TV2 csütörtöki Tények Este című műsorában közölte, éjszaka szakértők elemzik, mi következik abból, hogy nem stimmel a 2009-es hiány: a tavalyi büdzsében szereplő 3,9 százalék helyett "a mostani tudásunk szerint" 4,4 százalék lesz a deficit. Így a 2010-es költségvetés kiindulópontja nem az, mint ami a törvényben szerepel, mondta.

Választás 2010 - Vona Gábor: egyre többen kíváncsiak a közmédiumokban le nem adott kampányfilmünkre

Vona Gábor a város egyik bevásárlóközpontjának éttermét zsúfolásig megtöltő, többnyire fiatalokból álló hallgatósága előtt elmondta: a kampányfilm megjelenése érdekében arra a finomításra is készek lettek volna, hogy a "cigánybűnözés" szó helyén egy sípolás hangozzék el, de a közmédiumok vezetői ezzel a változtatással sem voltak elégedettek. A Jobbik reklámfilmjét kevés pénzük miatt amúgy is többnyire csak a késő esti órákban láthatták volna a nézők, most viszont nem várt módon megkülönböztetett figyelmet vívtak ki.

Semjén a bankok hihetetlenül nagy profitjáról, a visszaállamosításról, az egymillió ázsiai betelepítésének titkos tervéről

„Míg a probléma kezelésére a szocialisták néhány éve olyan titkosított tervet dolgoztak ki, miszerint Ázsia válságövezeteiből 1 millió embert kell betelepíteni Magyarországra, hogy a multinacionális cégek munkaerő-piaci igényeit ki lehessen elégíteni, addig mi azt mondjuk: érdemes megnézni a francia modellt, ahol bevezették a családi adózást."

VÁLASZTÁSI ÖSSZEFOGLALÓ - csütörtök

Orbán Viktor miniszterelnök Ózdon folytatta kampánykörútját, ahol azt mondta: sok a gond ma Magyarországon és a feladatok megoldására csak a Fidesz-KDNP alkalmas. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök Debrecenben úgy fogalmazott: a politikai beavatkozás ocsmány szagától bűzlenek a választások előtt felgyorsuló ügyészségi eljárások. A Jobbik vagyonelkobzással, valamint akár életfogytig tartó fegyházbüntetéssel szankcionálná az állami vagyont megkárosító politikusokat. A LMP "a narancsuralmi zsákmányszerzés" folytatásaként értékelte a kormány ügyészséget érintő elképzeléseit.

Közlemény: Zrínyi Kadét elismerés és Magyar Kultúra Lovagjai-emlékoszlop

Az avatási szertartás egybeesett a település új tornatermének avatásával, amelyen részt vett, Snjezana Matos, az Egyetemes Kultúra Lovagja Horvátországból, Törnar Judit, a Magyar Kultúra Apródja Szlovéniából, valamint Kovácsné Kővágó Anna, a Magyar Kultúra Lovagja, és Prof. Dr. Gadányi Károly a Magyar Kultúra Lovagja.

Zágrábban ülésezik az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa

Erdő Péter bíboros vezetésével megkezdte plenáris ülését az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa csütörtökön Zágrábban, a négynapos tanácskozás központi témája a népességnövekedés és a család Európában.

Beperelte a Philadelphiában két magyar halálát okozó tolóhajó üzemeltetőit a felborított vízibusz kapitánya

Beperelte csütörtökön a Philadelphiában két magyar halálát okozó tolóhajó üzemeltetőit a felborított vízibusz kapitánya. Gary Fox kapitány azt állítja, hogy a július 7-én bekövetkezett baleset után képtelen dolgozni, mert azóta sem tudott felépülni az elszenvedett testi és érzelmi sérülésekből.

Választás 2010 - Ismét kétharmad címmel tartottak konferenciát Miskolcon

A romák sorsáról, a cigányság integrálódásáról tartottak konferenciát csütörtökön Miskolcon. Az Ismét kétharmad című rendezvényen - egyebek mellett - részt vett Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Farkas Flórián, a roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos, a Lungo Drom elnöke, illetve Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő, valamint Ódor Ferenc, a Borsod megyei közgyűlés elnöke.

Nyomozás a szentkirályszabadjai repülőtér eladásával kapcsolatban

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt nyomoz a szentkirályszabadjai repülőtér eladásával kapcsolatban ismeretlen tettes ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gazdaságvédelmi főosztálya - tájékoztatta Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtökön az MTI-t. Az NNI későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Matolcsy György levele az EU főigazgatójának a magyar jegybankelnök fizetéséről

Megtette észrevételeit az Európai Unió Pénzügyi és Gazdasági főigazgatójának levelére a nemzetgazdasági miniszter, amelyben megerősíti:" a Nemzeti Ügyek Kormánya a takarékosság, az államháztartási egyensúly, de pusztán az emberi tisztesség elve miatt is fontosnak tartja, hogy a közszféra vezetőinek és tisztségviselőinek, így a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének havi díjazása kétmillió forintnál ne legyen több".

EU-elnökség - magyar prioritás lesz a kis- és középvállalatok versenyképessége

A kis- és középvállalkozások üzleti környezetének javítása lesz a jövő év első felében esedékes magyar EU-elnökség prioritása a versenyképesség területén - hangsúlyozta csütörtökön Brüsszelben Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és gazdaságstratégiai államtitkára, aki részt vett az uniós országok versenyképességért felelős minisztereinek kötetlen jellegű találkozóján.

Választás 2010 - Varga Mihály: a kormány határozott célja a munkahelyteremtés

A kormánynak határozott elképzelései és világos gazdaságpolitikai céljai vannak, amelyek központjában a munkahelyteremtés áll - jelentette ki Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön Szegeden.

Lezsák: a Fidesz egyetlen szlovákiai partnere az MKP

Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke szerint a Fidesz "egyetlen" szlovákiai partnere a Magyar Koalíció Pártja (MKP), és ez meghatározza a Szlovákia irányában folytatott magyar külpolitikát is.

Választás 2010 - Gyurcsány: "bűzlenek" az ügyészségi gyanúsítások

Gyurcsány Ferenc szerint "a politikai beavatkozás ocsmány szagától bűzlenek" a választások előtt pár nappal felgyorsuló ügyészségi eljárások, gyanúsítások, amelyek rendre helyben esélyes szocialista polgármestereket érintenek.

Új uniós elképzelések az informatikai biztonság növelésére

Az Európai Unió által csütörtökön bejelentett "hálózatbiztonsági-csomag" javaslat az Európai Hálózati és Informatikai Biztonsági Ügynökség (ENISA) funkcióinak bővítését, és a szervezet mandátumának újabb ötéves meghosszabbítását kezdeményezi - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

Átlag alatti a gyümölcstermés Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Jász-Nagykun-Szolnok megye gyümölcsöseiben a korábbi éveknél jobb feltételekkel értékesíthető, ám gyenge termést szüretelnek idén a gazdák - közölte a helyi Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal földművelésügyi igazgatója az MTI-vel csütörtökön.

Érvénytelen a sármelléki repülőtéri vagyonra kiírt pályázat

Érvénytelennek nyilvánította a felszámoló a sármelléki repülőtér korábbi üzemeltetőjének vagyonára kiírt pályázatot, miután a határidőig nem érkezett értékelhető ajánlat - közölte a Vectigalis Zrt. elnök-igazgatója csütörtökön az MTI megkeresésére.

Választás 2010 - Feljelentést tett az MSZP egy független képviselőjelölt ellen

A pártszervezetnek az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint Szigli István olyan választási kiadványt jelentetett meg, amely "sérti a választás tisztaságának megóvására, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményére vonatkozó alapelveket, nem utolsósorban pedig sérti az esélyegyenlőséget az induló jelöltek között".

Választás 2010 - Schiffer András: az LMP a közösséget védené

Az LMP képviselői a közösségeket védelmeznék a helyi önkormányzatokban és szót emelnének a Fidesz és az MSZP ingatlanspekulációs településfejlesztési gyakorlata ellen - mondta az LMP parlamenti frakcióvezetője a párt Komárom-Esztergom megyei szervezete lakossági fórumán Esztergomban csütörtökön.