rss      tw      fb
Keres

Péntektől olcsóbb a négynapos autópálya matrica

Péntektől olcsóbb a négynapos autópálya matrica, a csak személyautókra érvényes D1 négynapos e-matrica ára 1.530 forintról 1.170 forintra csökken - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szerdán az MTI-vel.

Sukoró-ügy: Budai szerint Bajnai és Oszkó mindenről tudott

Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerint a Bajnai-kormány azt a "hazug színjátékot" folytatta a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatban, amelyet elődje, a Gyurcsány-kabinet elkezdett, Bajnai Gordon volt miniszterelnök és Oszkó Péter volt pénzügyminiszter ugyanis - korábbi állításaikkal ellentétben - mindenről tudott a beruházást érintően.

A Budapest Airport forgalmában is fennakadást okoznak az európai sztrájkok

Fennakadást okoz a budapesti légi közlekedésben is a keddi belgiumi és a szerdai spanyolországi sztrájk: több Budapestről induló madridi és barcelonai járatot töröltek, a Malév esti és a Wizz Air délutáni járata azonban elindul Spanyolországba.

Erősödött a forint: 276 forint alatt az euró

A váratlanul magas növekedést mutató szeptemberi euróövezeti üzleti hangulatindex közzétételét követően szerdán erősödött az euró és vele párhuzamosan a forint is.

A Méltóságot Mindenkinek Mozgalom sem véleményezi az alkotmányt

A Méltóságot Mindenkinek Mozgalom (MMM) nem él a javaslattevés és a véleményezés lehetőségével az új alkotmány előkészítése során - egyetértve a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), valamint az Eötvös Károly Intézet álláspontjával.

Választás 2010 – Bombariadóval zavarták meg a főpolgármester-jelölti rendezvényt az OCÖ épületében

Bombariadóval zavarták meg az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) fővárosi épületében szerda délelőttre Cigányok Budapestért - Budapest a cigányokért címmel szervezett főpolgármester-jelölti vitát, amelyen - a két meghívott közül - csak az MSZP jelöltje, Horváth Csaba jelent meg.

Lapszemle: Kivágatta szőlőjét a legismertebb alföldi borász

Tizennyolc év után kivágatta az összes szőlőjét Csongrád megye egyik legnevesebb borásza, az ásotthalmi Somodi Sándor; nem érte meg a vesződség, a borászat mellett viszont kitart – nyilatkozta a Délmagyarország szerdai számában.

A fogyatékkal élők jobb foglalkoztatásáért emelt szót egy magyar EP-képviselő

A következő félévben kialakítandó EU-tagállami foglalkoztatáspolitikai vállalásokban fokozott figyelmet kell majd fordítani a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piaci problémáira - hangoztatta Kósa Ádám (Fidesz) európai parlamenti képviselő, az EP Fogyatékosügyi Munkacsoportjának elnöke a belga és a magyar soros elnökség képviselőjével folytatott brüsszeli megbeszélésen.

Tabajdi: Magyarország sikeresen kötötte le az uniós fejlesztési pénzeket

Magyarország a szocialista kormányok idején sikeresen kötötte le az uniós fejlesztési pénzeket, a statisztikák szerint Magyarország az élen jár a kohéziós alap forrásainak felhasználásában az új tagállamok között - hangsúlyozta Tabajdi Csaba szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő, szerdán közzétett nyilatkozatában.

A Sme a magyar-szlovák külügyminiszteri találkozóról

A legolvasottabb szlovák politikai napilap szerint Martonyi János és Mikulás Dzurinda hétfői találkozója nem sok újat hozott, de a szlovák-magyar viszony légköre már azzal is javult, hogy "Szlovákiában távozott a nacionalista kormány".

A térségbeli devizákkal együtt erősödött a forint

A forint árfolyama péntektől 277 forintos euró jegyzés közelében ingadozik, miután az előző egy hétben 282 feletti euró jegyzésekről 277-re erősödött.

KSH: az ipari termelői árak 0,2 százalékkal csökkentek augusztusban

Az ipari termelői árak augusztusban 0,2 százalékkal csökkentek az előző havihoz képest, míg az egy évvel korábbihoz mérten 9,0 százalékkal nőttek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Újabb dohányzásmentes vonatok szeptember végétől

Nem lehet dohányozni szeptember 30-tól a Lökösháza és Budapest, illetve a Békéscsaba és Budapest között közlekedő vonatokon sem, miután a MÁV-Start Zrt.-nek a nemzetközi szabályozás változása miatt dohányzásmentessé kell tennie a belföldi forgalomban is részt vevő úgynevezett RIC jeles szerelvényeket - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Enyhe emelkedés várható a budapesti tőzsdén

Bár piacbefolyásoló nemzetközi adat szerdán nem érkezik, erősíti az optimizmust a budapesti piacon, hogy kedden Amerika és Ázsia is emelkedett, s szerdán hajnalban is bizakodó a hangulat: mutatja ezt az is, hogy Japánban is emelkedett az index.

Végső búcsút vettek a Budapesten meggyilkolt új-zélandi triatlonostól

Warwick John White a triatlon világbajnoki sorozat budapesti döntőjének résztvevője volt, és a Nagymező utcában érte a támadás. Még kórházba szállítása előtt belehalt sérüléseibe. Rendőrségi információk szerint a gyilkosság előtti órákat az Alterego nevű szórakozóhelyen töltötte.

Új Szó: Kövér László csak az MKP-val fog találkozni, a Hidat kikosarazta

"Mi próbáltuk kezdeményezni, először azt a választ kaptuk, hogy talán húsz percet sikerül szorítani az elnök úr programjából, végül azt mondták, hogy ilyesmire nem lesz lehetőség" – mondta a lapnak nyilatkozva Bugár Béla, a Híd elnöke.

Észak-Magyarország: tömegsírt tártak fel Miskolcon

A Herman Ottó Múzeum épülete korábban az MSZMP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bizottságának székháza volt, ezért Miskolcon elterjedt, hogy a tömegsírba az 1956-os forradalom idején kivégzetteket temették el, ezt azonban határozottan cáfolta a megyei napilapnak nyilatkozó Kővári Ivett biológus-antropológus, a múzeum régészeti osztályának munkatársa.

Lapszemle: csütörtökön esedékes a bankadó első részlete

A nyáron bevezetett bankadó első részletének fizetési határideje szeptember 30., amikor a bankok, biztosítók és egyéb pénzügyi vállalkozások összesen 90-100 milliárd forintot utalnak át az államkasszának, a második részlet december 10-ig esedékes, a szintén csütörtökig elkészítendő bevallásban azonban már az egész éves összeget meg kell jelölni - írta a Világgazdaság.

Devizapiac - A forint enyhe "spanyolnáthát" kaphat

Szerda reggel a forint 276,86/euró volt vételi oldalon, kissé gyengébb a keddi késői 276,44/eurónál. A svájci frankkal szemben 208,55/franknál tartott, ez 0,03 százalékkal jobb a kedd estinél.

Kávélopásért három, egy üveg vodkáért húsz nap - megyei körkép a szabálysértésekről szóló törvény módosítása óta eltelt időszakról

Kávélopásért három, két rúd szalámiért öt, egy üveg vodka elemeléséért pedig húsz nap elzárást szabtak ki a bíróságok a szabálysértésekről szóló törvény módosítása óta - derült ki az MTI által készített körképből. A megyei hatóságok szerint az első hónap tapasztalatai alapján még nem igazán lehet következtetéseket levonni az ügyek számának várható alakulásáról és az új szabályozás eredményességéről.

Csökkent az üzemanyagok ára

A csökkentéssel a benzin átlagára 338 forintra, a gázolajé 326 forintra mérséklődik.