rss      tw      fb
Keres

Németország guantánamói foglyokat fogad be

Egy korábbi kormányhatározattal ellentétben Németország mégis hajlandó guantánamói foglyok befogadására - közölte hétfőn megjelent számában a Der Spiegel.

Hírek a moszkvai metrórobbantásról

NATO-, EU- és ET-, továbbá német, lengyel elítélés - Medvegyev: a terrorizmus elleni harc folytatását ígéri - Szakértő: ismét csecsenek robbanthattak - A moszkvaiakat sokkolta a kettős merénylet - Putyin: a terroristák megbűnhődnek - Obama elítélő nyilatkozata

Vizsgálóbizottság alakul Ausztriában az egyházi visszaélések feltárására

Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek vasárnap bejelentette, hogy felkérte Waltraud Klasnic volt jobboldali politikusnőt az áldozatok ügyével foglalkozó megbízottnak és hogy ő elfogadta a felkérést. Klasnic feladata lesz létrehozni a bizottságot.

Az FBI őrizetbe vette egy keresztény milícia több tagját

A hatósági fellépés hivatalos oka mindeddig nem ismeretes, de egy másik fegyveres csoport, a Délnyugat-michigani Önkéntes Milícia szóvivője, Mike Lackomar úgy tudja, hogy a csoport több muszlim szervezetet megfenyegetett. Lackomar szerint a Hutaree egyik michigani vezetője telefonon támogatást kért az Önkéntesektől, amikor szombaton a rendfenntartó erők rajtaütést intéztek ellenük, de visszautasításban részesült.

Az egyház megújulását sürgette több német katolikus vezető

Hétfői sajtóértesülések szerint az előző napi prédikációk legfőbb témáját az elmúlt évtizedekben egyházi személyiségek által kiskorúakkal, illetve fiatalokkal szemben elkövetett szexuális visszaélések jelentették, és több egyházi vezető is a történtek teljes feltárása, illetve a katolikus egyház megújulása mellett emelt szót.

Kadhafi továbbra is Nigéria több államra osztását javasolja

Több vezető nigériai politikus felelőtlenségnek minősítette Kadhafi javaslatát, s azt a líbiai vezető színpadias magatartásának és nagyotmondásának a számlájára írták. David Mark, a szenátus elnöke egyenesen bolondnak nevezte Kadhafit.

Egy ember megöléséért tizenhetet ítéltek halálra az Egyesült Arab Emírségekben

A Khaleej Times beszámolója szerint a gyilkosságot egy illegális szeszkereskedelemmel kapcsolatos vitában követték el. Az áldozat három társa elmondta: mintegy 50 ember támadt rájuk késekkel. Az Egyesült Arab Emírségekben egyszerre ennyi embert még nem ítéltek halálra.

Megtalálták az elsüllyedt dél-koreai hadihajó farát

Az 1989-ben rendszerbe állított, 1200 tonnás Csonan (Cheonan) korvett rakétákkal és torpedókkal volt felfegyverezve, és rutinszerű járőrözést végzett a Sárga-tengeren, a Dél-Koreához tartozó Pengnjong-szigetnél, amikor robbanás történt a fedélzetén, majd elsüllyedt.

Második robbantás a moszkvai metróban – halottak

Robbanás történt a moszkvai metróban, a Kreml közvetlen közelében lévő Lubjanka állomáson hétfő reggel, legalább 26-an életüket vesztették a metró kocsijában és a peronon, majd egy második robbanás is történt a Park Kulturi állomáson, ugyancsak egy metrókocsiban, és az első hírek szerint ebben 12-15 ember halt meg.

GYORSHÍR - Robbanás volt a moszkvai metróban, halottak

Robbanás történt hétfő reggel Moszkva belvárosában, a Ljubjanka állomáson, a metró egyik kocsijában. Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség 20 halottról és 15 sérültről tud.

Izrael a pészah miatt lezárta a palesztinai átkelőket

Az elmúlt években rendszeressé vált az átkelők lezárása a zsidó ünnepek alkalmából, mert a biztonsági szolgálatok szerint ilyenkor megnő a "terroristáknak az izraeli területen elkövetett merényletek iránti hajlandósága".

Irán két új atomlétesítmény épít – NYT

ENSZ-megfigyelők és nyugati titkosszolgálatok feltételezik, hogy Irán két új titkos atomlétesítményt épít a kilátásba helyezett újabb nemzetközi szankciók dacára - írta vasárnap a The New York Times című napilap.

Ideiglenesen felmentettek tisztségéből egy északír papot

Ideiglenesen felmentettek tisztségéből egy északír katolikus papot, amíg a hatóságok vizsgálatot folytatnak ellene pedofília gyanújával - jelentette be a pap egyházmegyéje.

Pokolgép robbant Athénban

Athénban, illetve Szalonikiben gyakoriak a középületek, gazdasági vagy diplomáciai képviseletek elleni merényletek, de ritkán követelnek áldozatokat, és rendszerint figyelmeztető telefonhívások előzik meg a támadásokat.

Oroszország: az Egyesült Államok ne engedje az ópiumtermelést Afganisztánban

Oroszország azzal vádolta meg vasárnap az Egyesült Államokat, hogy szemet huny az afganisztáni ópiumtermelés felett, miután katonai erői nem hajlandók irtani a mákültetvényeket. Moszkva a héten már másodszor támadta a nyugati országok kábítószer-ellenes politikáját.

Izraeli buldózerek hatoltak be a Gázai övezetbe

Több izraeli buldózer hatolt be vasárnap a Gázai övezet déli részébe, valószínűleg csempészalagutak megsemmisítése céljából, nem messze attól a szektortól, ahol halálos végű összetűzések voltak az elmúlt napokban izraeli katonák és palesztin fegyveresek között - közölték szemtanúk.

Közel-keleti erőfeszítéseinek folytatására kéri Obamát az Arab Liga

Az Arab Liga évi csúcsértekezletének záróközleményében az arab vezetők felszólították Barack Obama amerikai elnököt, hogy "tartsa magát kezdeti kulcsfontosságú álláspontjához" a megszállt területeken folyó izraeli építkezések leállítását illetően.

Kínai tulajdonba került a Volvo

Vasárnap aláírták a svédországi Göteborgban azt a megállapodást, amelynek értelmében a kínai Geely autóipari csoport 1,8 milliárd dollárért megveszi az amerikai Fordtól a svéd Volvo autógyárat.