rss      tw      fb
Keres

Németország: egy informátor 2,5 millió euróért német adócsalókat leplezne le

Sajtójelentések szerint a szóban forgó személy ennyit kér a pénzügyminisztériumtól, illetve a német adóhatóságoktól azért a DVD-ért, amely mintegy 1500 olyan személy adatait tartalmazza, akik svájci bankszámláikon a törvényes adózás megkerülésével milliókat helyeztek el.

Dél-Afrikában a tengerbe szórták Gandhi hamvainak egy részét

A Dél-afrikai Köztársaság keleti részén fekvő Durban kikötővárosban szombaton, a független India megteremtője halálának 62. évfordulóján ünnepi megemlékezést tartottak, amelyen Gandhi leányunokája, Eli is részt vett.

Afganisztán: a tálibok cáfolják, hogy tárgyalnának az ENSZ-szel

Az afgán tálibok szombaton cáfolták azokat a jelentéseket, amelyek szerint képviselőik találkoztak az ENSZ egyik tisztviselőjével és az afganisztáni béke távlatairól tárgyaltak vele.

Juscsenko ukrán államfő az Ukrán Felkelő Hadseregről

Viktor Juscsenko ukrán államfő pénteken aláírta azt határozatot, amely szerint az Ukrán Felkelő Hadsereg (UPA) részese volt az ország függetlenségéért folytatott harcnak.

Clearstream-per: az ügyészség fellebbez

A francia ügyészség azon ítélet ellen fellebbez, amely szerint a párizsi büntetőbíróság minden vád alól felmentette Dominique de Villepin korábbi francia miniszterelnököt

Obama törölné a Holdra való visszatérés programját

A hírt két floridai újság közölte csütörtökön, az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA illetékeseire és kormányzati forrásokra hivatkozva.

Davosi fórum - terítéken Görögország, a bankok és Haiti

A görög kormányfő megismételte, hogy országa nem lép ki az euróövezetből, és aláhúzta, hogy Görögország, mint az euróövezet "gyenge láncszeme", helyzetét spekulánsok végső soron az euró elleni támadásra akarják kihasználni.