rss      tw      fb
Keres

A Saab az összes vadászgép-ajánlat parlament elé terjesztését kéri a román kormánytól

A svéd Gripen repülőket gyártó Saab vállalat meglepetésének adott hangot a CSAT döntésével kapcsolatban, és azt kérte a védelmi minisztériumtól, hogy terjessze a parlament elé valamennyi cég ajánlatát, és ne csak az amerikaiakkal tervezett üzlet részleteit mutassa be a törvényhozóknak.

Oroszország anyagilag is támogatja Abháziát

Oroszország a 2010-2012 közötti időszakban több mint 66 milliárd forintnak megfelelő összeggel támogatja Abháziát, és további mintegy 4,6 milliárd forintnyi kedvezményes hitellel járul hozzá az abháziai Központi Bank feltőkésítéséhez - hangzott el Vlagyimir Putyin orosz kormányfő és Szergej Bagaps abháziai elnök pénteki moszkvai találkozóján.

Az RMDSZ feljelentette az Új Jobboldal román szélsőséges szervezetet

A lap akkor arra utalt, hogy december elsején bekísérték a rendőrségre az Új Magyar Gárda Székely Szakaszának képviselőit, míg az ellenük tüntető Új Jobboldal képviselőinek semmi bajuk nem esett, bár sértő és rágalmazó, a magyarságot gyalázó és Trianont éltető szlogeneket skandáltak.

Malajziában tiltakoztak egy Mohamed-gúnyrajz svédországi újraközlése miatt

Több mint kétszáz ember tiltakozott pénteken Malajziában a svéd nagykövetség előtt amiatt, hogy svédországi lapok nemrég ismét közölték azt a Mohamed-rajzot, amely kutyatesttel ábrázolja az iszlám vallás legfőbb prófétáját.

A Die Welt kommentárja a katolikus egyház válságáról

Az újság szerint valójában nem másról van szó, mint a papjelöltek alkalmasságának nem megfelelő vizsgálatáról, a püspökök hatalmáról, az elégtelen átláthatóságról - továbbá arról a magatartásról, amelynek középpontjában az elkövetett hibák feltárásának elutasítása valamint az áldozatok segítése helyett az egyház tekintélyének megőrzése érdekében inkább a tettesek védelme áll.

Oroszországban szélsőséges irodalomnak minősítették Hitler Mein Kampfját

A közlemény szerint a Mein Kampf eddig hivatalosan nem számított szélsőségesnek, és mivel nem volt betiltva, megtalálható volt bárki számára az interneten, illetve könyv alakjában is kapható volt. A furcsa tényre, hogy a könyvet mindeddig nem tiltották be, Baskíriában, az ufai területi ügyészség egy vizsgálata nyomán derült fény.

Észak-Korea atomcsapásokkal fenyegetőzik

"Az amerikai imperialisták és dél-koreai háborús uszító bábjaik kétségbeesett kísérleteket tesznek" a phenjani hatalom megdöntésére... "Azok, akik meg akarják dönteni az észak-koreai rendszert, a legyőzhetetlen hadsereg példa nélküli nukleáris csapásainak áldozataivá válnak."

Londoni elemzők a "görög" EU-csúcsról: nincs európai gyógyír

Az EU-csúcson Görögország megsegítésére kidolgozott - kétoldalú hitelmegállapodásokra, illetve a Nemzetközi Valutaalap (IMF) bevonására épülő - mechanizmus jelzi, hogy nincs uniós szintű megoldás az euróövezet saját adósságkockázataira - áll londoni elemzők első kommentárjaiban.

Topolánek lemondott arról, hogy a cseh ODS kormányfőjelöltje legyen

Mirek Topolánek, a cseh Polgári Demokratikus Párt (ODS) elnöke csütörtök este lemondott kormányfőjelöltségéről, amire botrányos kijelentései miatt kényszerült. Maga helyett Petr Necas volt szociális és munkaügyi minisztert javasolta a két hónap múlva esedékes parlamenti választásokra.

Fehérorosz halálraítéltek kivégzése - európai tiltakozás

Fehérorosz jogvédők csütörtökön közölték, hogy a múlt héten kivégeztek két halálraítéltet; európai parlamenti képviselők nyilatkozatban tiltakoztak a kivégzések ellen.

Megállapodtak az euróövezet vezetői a görög támogatási csomagról

A megállapodás szerint Athén a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), illetve kétoldalú alapon a többi euróövezeti országtól is hitelhez juthat, ha a piacokról normális feltételekkel már nem tud kölcsönözni.

A republikánusok negyede szerint Obama lehet az Antikrisztus

A republikánusok 67 százaléka gondolja azt, hogy Obama szocialista. A megkérdezettek 38 százaléka Obamát Hitlerhez hasonlította, azt állítva, ugyanolyan dolgokat tesz, mint egykor a náci diktátor.

Ellenzéki tüntetés volt Minszkben, többeket őrizetbe vettek

Mintegy kétezer ellenzéki tüntetett a fehérorosz fővárosban a kormány tekintélyelvű politikája ellen; több mint húsz embert őrizetbe vettek - közölte Valentin Sztefanovics, a Vjaszna ellenzéki mozgalom aktivistája.

Putyin: Oroszország kész felülvizsgálni az Ukrajnának számított gázárakat

Oroszország kész felülvizsgálni az Ukrajnának számított gázárakat - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz kormányfő csütörtökön este a Moszkva melletti Novo Ogarjovó-i rezidenciáján, miután hosszasan tárgyalt ukrán kollégájával, Mikola Azarovval.

Izraeli lap szerint Obama otthagyta Netanjahut a Fehér Házban

Az izraeli miniszterelnök vonakodására válaszul Obama a Jehodot Ahronot szerint felállt és így szólt :"Átmegyek a lakószárnyba, hogy megvacsorázzak Michelle-lel és a lányokkal."

Az amerikai szenátus elfogadta az egészségügyi módosító csomagot

Az amerikai szenátus csütörtökön elfogadta a képviselőház által a hét végén jóváhagyott egészségügyi reformtörvény módosító csomagját, a demokrata párti többség legyőzte a republikánusok ellenállását.

Tízmillió euróra büntettek egy holland coffee shop-tulajdonost

Jóllehet az ügyészség 28 millió eurós bírság és 18 hónapos szabadságvesztés kiszabását kérte, a bíróság a helyi hatóságok szerepével indokolta az enyhe büntetést.

Volt KGB-ügynöké a The Independent

Az egykori szovjet államvédelmi szolgálat, a KGB egyik volt londoni rezidense veszi meg a legnagyobb brit liberális napilapot, a The Independentet, és vasárnapi testvérlapját, a The Independent on Sundayt.