rss      tw      fb
Keres

Fidel Castrónak nincs kifogása Obama ellen

Fidel Castro "nem undorodik" Barack Obama amerikai elnöktől, akit az "imperialista kapitalista rendszer fanatikus hívének tart, és aki "időnként butaságokat beszél Kubáról... - Obamának ki kell keresnie számítógépén a megfelelő adatokat, meg kell vitatnia azokat a legkiválóbb tudósokkal, hogy lássa, országa messze áll attól a modelltől, amelyet az emberiségnek oly buzgón ajánlgat."

Vádat emelhetnek a legismertebb spanyol bíró ellen

Szabad utat engedett a spanyol legfelsőbb bíróság csütörtökön annak, hogy vádat emelhessenek az ország legismertebb bírája, Baltasar Garzón ellen, mert a spanyol polgárháború idején történt bűnök kivizsgálásakor állítólag visszaélt hivatali hatalmával.

Az iszlámgyűlöletet elítélő határozatot fogadott el az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa

Az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága határozatban ítélte el csütörtökön az iszlámgyűlöletet és a minaretépítés tilalmát.
A dokumentumot, amelyet Pakisztán terjesztett be az Iszlám Konferencia Szervezete nevében, a tanács tagjai csak csekély többséggel fogadták el. Az Európai Unió és az Egyesült Államok képviselői ellene szavaztak, mondván, hogy a nemzetközi jog amúgy is védi az egyének vallásszabadságát, ezért nincs szükség külön védelmet biztosítani a hitrendszereknek.

Bűnhődik a Daimler a korrupció miatt

Nemcsak pénzbüntetést kell fizetnie az amerikai igazságügyi hatóságok által legkevesebb 22 ország - köztük Magyarország - korrumpálásával vádolt német autógyárnak, a Daimlernek, de alá kell vetnie magát az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI rendszeres ellenőrzéseinek is.

Francia Twitter-hacker: "nem vagyok hacker, csak egy ártalmatlan kalóz"

"Csak azt akartam bebizonyítani, hogy a nagy rendszerek sincsenek nagyobb biztonságban, mint az egyszerű netezők. Én csak egy ártalmatlan kalóz vagyok" - mondta a France 2 közszolgálati televízióban a 23 éves Francois Cousteix, akit csütörtökön szabadlábra helyezett a rendőrség.

Szenegáli bíróság elé kerülnek magyar "zsoldosok" gyilkosság vádjával

A 29 éves G. Gézát, a 32 éves N. Zoltánt és a 34 éves F. Tamást azzal vádolják, hogy megfojtottak egy sofőrt, aki bérbe adott nekik egy terepjáró gépkocsit - elfogásukkor nem volt náluk fegyver, de volt GPS-ük, voltak túlélőeszközeik, valamint "tájékoztató dokumentumok az őserdei gerillaharcról".

Bin Laden amerikaiak meggyilkolásával fenyegetőzik

Oszama bin Laden, az al-Kaida vezetője azzal fenyegetőzik, hogy megölik az összes amerikait, akit a terrorszervezet foglyul tud ejteni, ha az Egyesült Államokban kivégzik Halid Sejk Mohammedet, a 2001. szeptember 11-i terrormerényletek értelmi szerzőjét.

Német lapok az Axel Springer és a Ringier kelet-európai egyesüléséről

A Die Welt - amelynek kiadója éppen a német Axel Springer - már beszámolójának címében hangsúlyozta, hogy az egyesüléssel létrejövő közös vállalat mindenekelőtt a bulvárlapok terén kíván piacvezető pozícióba kerülni.

Pártot alapít a volt francia miniszterelnök

Dominique de Villepin volt francia kormányfő csütörtökön bejelentette, hogy egy "mindenki számára nyitott, szabad és független politikai mozgalmat" alapít.

Az SNS kommandósokkal oldaná meg a romakérdést

"A romatelepeken kemény kézre van szükség. A problémáknak az lenne a legjobb megelőzése, ha kommandósok tennének rendet, vagy gyakrabban jelennének meg a telepeken. Hadd lássák a cigányok, hogy a törvény keze őket is eléri"

Irakban csekély a különbség a vezető választási tömbök között

A szavazatok 95 százalékának összesítése alapján a Núri al-Máliki iraki kormányfő vezette Jogállamiság listája csekély különbséggel szorult a második helyre a vetélytárs, Ijád Allávi volt miniszterelnök irányítása alatt álló Iraki Blokk mögött.

Szlovákia: Amerikai fiatalok próbálnak segíteni a jókai romáknak

A program szorgalmazója Oto Sípos roma aktivista, aki néhány éve költözött Jókára. Az ő révén került kapcsolatba a falu és egy nemzetközi keresztény ifjúsági szervezet, a Fiatalok Küldetéssel (Youth With A Mission).

Az EU szerint csak 2018-ban kezdhet szállítani a Nabucco

Az eddigi tervek szerint a Nabuccónak 2014-től már földgázt kellene szállítania Európába, és 2018-ig kell elérnie teljes szállítási kapacitását, a 31 milliárd köbmétert.

Az Észak-Kaukázusban lelőttek egy iszlamista lázadóvezért

A nalcsiki rendőrök szerdán késő este igazoltatni akartak egy gyanús férfit, de az tüzet nyitott rájuk. A lövöldözésben az illető életét vesztette, de a biztonságiak közül senkinek sem esett baja. A tűzharc után derült ki, hogy az áldozat Anzor Asztemirov, a kabard-balkárföldi alvilág vezére, az öt évvel ezelőtti nalcsiki terrortámadások egyik szervezője.

Obama: nagyon nyugtalanító a kubai emberi jogi helyzet

Havanna ígéretével ellentétben, miszerint jobb kapcsolatot alakít ki Washingtonnal, állandó a feszültség a két ország viszonyában. "A kubai hatóságok ahelyett, hogy megragadnák a lehetőséget egy új korszak megnyitására, továbbra is vaskézzel letörik a kubai nép törekvéseit."

A Vatikán tudott egy amerikai pedofil papról, de nem fosztotta meg reverendájától

Az egyesült államokbeli Milwaukee érseke figyelmeztette 1996-ban a jelenlegi pápa, XVI. Benedek által vezetett vatikáni hivatalt, hogy egy pap évtizedekkel korábban szexuálisan zaklatta egy iskola diákjait, és ez kínosan érintheti az egyházat, a papot mégsem fosztották meg reverendájától.

Két újabb amerikai internetes cég szüntette be működését Kínában

Két újabb amerikai internetes cég jelentette be washingtoni idő szerint szerdán, hogy részlegesen beszüntette működését Kínában, mert a pekingi kormány fényképet és más személyazonosító dokumentumokat kért tőlük ügyfeleikről.

A nézeteltérések elsimítása nélkül ért véget Netanjahu washingtoni látogatása

Netanjahu kétszer is meghosszabbította látogatását, hogy a felek megállapodásra jussanak. Végül George Mitchell-lel, az amerikai elnök közel-keleti különmegbízottjával tárgyalt, de a megbeszélést helyi idő szerint este 8 órakor befejezték, és utána nem tettek nyilvános bejelentést.

Netanjahu tárgyalás céljából tovább maradt Washingtonban

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök az előzetes tervekkel ellentétben nem utazott el szerdán Washingtonból, hanem tovább tárgyalt az amerikai vezetéssel arról, hogy Izrael milyen gesztusokat tegyen a palesztinoknak bizalmuk és az Obama-kormány bizalmának visszanyerése érdekében.

Daimler-botrány - Horvátországban is vizsgálatot indítanak

Horvátországban is vizsgálatot indítanak a Daimler német autógyárral kapcsolatos vesztegetési ügyben, mert a The Wall Street Journal című amerikai napilap és több külföldi hírügynökség jelentése szerint az érintett, legalább 22 ország között Horvátország is szerepel.

USA - Megfenyegettek az egészségügyi reformra szavazó képviselőket

Az amerikai képviselőház demokrata párti vezetői szerdán közölték: aggódnak a törvényhozók személyes biztonsága miatt, mert megfenyegettek közülük olyanokat, akik megszavazták az egészségügyi reformtörvényt.