rss      tw      fb
Keres

A német kormány az adócsalók szigorúbb megbüntetését tervezi

A Financial Times Deutschland szerdai értesülése szerint a liberálisokkal közösen kormányzó konzervatívok olyan törvénymódosítást készítenek elő, amely lehetővé teszi, hogy az adócsalók akkor se mentesüljenek a büntetés alól, ha az elkövetett vétséget maguk jelentik be a hatóságoknak, és készek utólag befizetni az adóhátralékot.

Új Szó: Az első negyedévben tíz bejelentés a nyelvtörvény megsértése miatt

Az első negyedévben tíz bejelentés érkezett a nyelvtörvény megsértésének gyanúja miatt a szlovák kulturális minisztériumhoz, ebből kettőt Ondrej Dostál polgárjogi aktivista jegyez, aki saját magát jelentette fel, hogy a nyelvtörvény szándékos megsértésével tiltakozzon a jogszabály ellen.

RMDSZ: a nagyváradiak maguk helyezzenek ki kétnyelvű utcanévtáblákat

A Krónika című kolozsvári napilap szerdai tudósítása szerint a nagyváradi lakosok ezentúl saját költségükre kétnyelvű utcanévtáblákat tehetnek ki a tulajdonukban lévő ház utca felőli oldalára vagy a kerítésükre. Az RMDSZ Bihar megyei szervezete segítséget nyújt ebben, és kérik, hogy minél többen csatlakozzanak az akcióhoz.

Elhalasztják az EU-Kuba külügyminiszteri találkozót

Havanna, Madrid és Brüsszel kapcsolata feszültté vált az utóbbi hetekben, miután február végén Kubában meghalt egy éhségsztrájkoló bebörtönzött. Az Európai Parlament (EP) elítélő határozatot fogadott el az esettel kapcsolatban, a kubai parlament pedig azonnal "manipulációval és hazugsággal" vádolta meg a strasbourgi testületet.

Két robbantás történt a dagesztáni Kizljarban, halottak

Kettős robbantásos merényletet követtek el szerdán a dagesztáni Kizljar városának rendőr-főkapitánysága ellen, a detonációkban legalább 12 ember, köztük kilenc rendőr halt meg.

Lövöldöző ámokfutó Washingtonban, halottak

Egy gépjárműből lövöldöző ámokfutó három emberrel végzett, másik hatot pedig megsebesített az amerikai fővárosban kedd este.

Rakétatámadás lázadók tábora ellen Pakisztánban

Egy pilóta nélküli amerikai repülőgép három rakétát lőtt ki szerdára virradó hajnalban a lázadóknak az északnyugat-pakisztáni törzsi területen lévő egyik táborára, és ezek legkevesebb hat lázadót megöltek - közölték pakisztáni illetékesek.
Közben pakisztáni iszlamista fegyveresek kormánykatonákra támadtak az ország északnyugati részén, az előbbiek legalább húsz, ez utóbbiak öt embert veszítettek katonai források szerint.

Újra keres a Google Kínában

Ismét működik a Google keresője Kínában, de továbbra is ellentmondó nyilatkozatok, hiányos magyarázatok hangzanak el arra vonatkozóan, hogy mi okozta a többórás technikai fennakadást kedden.

Obama "heteken belül" új szankciókat szeretne Irán ellen

Az amerikai elnök - aki azután nyilatkozott, hogy a Fehér Házban megbeszélést folytatott Nicolas Sarkozy francia államfővel - elmondta: az Egyesült Államok kitartóan dolgozik nemzetközi partnereivel Irán megbüntetésén, amiért az nem teljesítette a világszervezet határozatait atomprogramjával kapcsolatban.

A szerb parlament nyilatkozatban ítélte el a srebrenicai mészárlást

"Szerbia nemzetgyűlése határozottan elítéli az 1995 júliusában Srebrenica boszniai lakosai ellen elkövetett bűncselekményt (...), részvétét és bocsánatkérését fejezi ki az áldozatok családjának, amiért nem tettek meg mindent a tragédia megakadályozásáért" - áll a dokumentumban.

Moszkvai metrórobbantások: a merénylők az Észak-Kaukázusból érkeztek

A hétfői moszkvai metrórobbantásokat elkövető két nő az Észak-Kaukázusból érkezett egy kereskedőket rendszeresen Moszkvába szállító magánautóbuszon - tudta meg az Interfax hírügynökség jól tájékozottnak nevezett rendőrségi forrásból.

Kanada gyorsabban akar dönteni a menedékkérők ügyében

A kanadai kormány alapjaiban akarja átalakítani a menedékkérelmekre vonatkozó rendszerét, hogy gyorsabban tudjon segíteni a védelemre szorulókon, illetve gyorsabban ki tudja utasítani a megalapozatlan kérelmezőket.

Idegen repülők közeledése miatt riadóztatták az izraeli légierőt

Az izraeli hadsereg megerősítette az incidens hírét. Egy névtelenül nyilatkozó szóvivő kijelentette, hogy az izraeli vadászgépek szinte azonnal visszafordultak a sürgősségi indítás után, mert azonosították a külföldi gépeket.

Kubától a beteg politikai foglyok szabadon engedését kérte az AÁSZ főtitkára

Az nem lehet, hogy egymás után haljanak meg az emberek - jelentette ki Insulza, mivel kedden ismeretessé vált, hogy két másik ellenzéki is éhségsztrájkot folytat: Franklin Peregrino holguíni otthonában, Darsi Ferrer a havannai Valle Grande börtönben.

Obama esetleg közép-európai vezetőkkel is találkozik Prágában

A diplomáciai források szerint Obama a találkozón biztosítaná a közép-európai vezetőket arról, hogy az amerikai-orosz kapcsolatok javulása nem történik a közép-európai országok kárára.

Repülőbalesetben meghalt a világ 27. leggazdagabb embere

A 41 éves an-Nahajan sárkányrepülés közben zuhant a vízbe. A Forbes magazin szerint a férfi a világ 27.-ik leggazdagabb embere volt, egyszersmind az Egyesült Arab Emírségek elnökének, az abu-dzabi emírnek az öccse.

Nagy-Britannia távozni készül a NYEU-ból

Nagy-Britannia értelmetlennek tartja a Nyugat-európai Uniót (NYEU), és ezért ki akar lépni a védelmi szervezetből - jelentette be kedden a védelmi tárca képviselője.

Az orosz duma külügyi bizottságának elnöke jó esélyt lát a moszkvai metrórobbantások szervezőinek elfogására

Koszacsov elmondta, hogy családja kis híján maga is a 39 emberéletet követelő hétfői kettős pokolgépes merénylet áldozatává vált. Fia ugyanis a Lubjanka metróállomáson történt első robbantást követően öt perccel utazott át (a másik oldalon) az állomáson, majd mivel szerelvényüket az alagútban megállították, még nem érték el a Park kulturi megállót, amikor a második robbanás bekövetkezett.

Obama aláírta az egészségügyi módosító csomagot

Barack Obama kedden aláírta a történelmi jelentőségű - a betegbiztosítást több tízmillió amerikaira kiterjesztő - egészségügyi törvény módosító csomagját.

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy román szenátort

Előzetes letartóztatásba helyezték kedden Catalin Voicu román szociáldemokrata párti szenátort, akit befolyással való üzérkedéssel, valamint kenőpénz elfogadásával gyanúsítanak.