rss      tw      fb
Keres

Netanjahu személyes találkozóra hívta Abbászt Jeruzsálembe

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdán személyes találkozóra hívta a Palesztin Hatóság elnökét, Mahmúd Abbászt Jeruzsálembe. "Jeruzsálembe hívom Abu Mázent (Mahmúd Abbászt), és én is kész vagyok Rámalláhba (a Palesztin Hatóság székhelye) utazni" - mondta az izraeli kormányfő újságírók előtt.

Embercsempészet miatt vádat emeltek öt ukrán fivér ellen az Egyesült Államokban

Embercsempészet vádjával vádat emeltek öt ukrán fivér ellen az Egyesült Államokban - közölték a hatóságok. Az öt férfi fiatal ukránokat csempészett az Egyesült Államokba jó kereset reményében, és rabszolgaként dolgoztatta őket bevásárlóközpontok és irodák takarításában.

Olajkatasztrófa - újabb szennyezés sodródott partra az Alex hurrikán miatt

Az Alex hurrikán által felkorbácsolt hullámok újabb olajszennyezést sodortak a partokra a Mexikói-öbölben, miközben a viharos időjárás miatt a tisztítóhajók a kikötőkben vesztegelnek - jelentette szerdán a CBS televízió.

Leminősítésre jelölte Spanyolországot a Moody's

Leminősítés lehetőségére utaló felülvizsgálat alá vette Spanyolország lehetséges legjobb, "Aaa" kormánykötvény-besorolását szerdán a Moody's Investors Service, arra a véleményére hivatkozva, hogy a spanyol gazdaság növekedési kilátásai gyengébbek más, hasonló osztályzattal ellátott szuverén adósokéinál.

Christian Wulff, a reformer konzervatív - PORTRÉ

Az egyik legnépszerűbb konzervatív politikusnak tartják a szerdán Németország új államfőjévé választott Christian Wulffot, akiről mostanáig úgy vélekedtek, hogy a kancellári tisztségben Angela Merkel utóda lehet.

Litvániában elhalasztották a nyugdíjkorhatár-emelést

A nyugdíjreform keretében a nyugdíjkorhatárt 2012-től kezdve tizenöt év alatt fokozatosan emelnék 65 évre, a nőknél jelenleg 60 évről, a férfiaknál 62 és fél évről.

Tizenkét csendőrt öltek meg Algéria déli részén

A támadók lesből csaptak le áldozataik terepjárókonvojára a mali határ közelében, mintegy 2 ezer kilométerre délre Algírtól - számolt be az újság honlapján.

Kémügy - Eltűnt a Cipruson őrizetbe vett hírszerző

Metsost 20 ezer dollár óvadék ellenében helyezték szabadlábra. Harminc napon belül meg kellene jelennie egy bíróság előtt, ahol kiadatási eljárás indul ellene. A férfit pénzmosás és kémkedés miatt körözték.

USA - a recesszió a munkaerő felét sújtotta

Az amerikaiak számára a Pew közvélemény-kutató intézet felmérése szerint új, a korábbinál sokkal keményebb valóság kezdődött; a több évtizede nem látott gazdasági visszaesésnek valószínűleg tartós következményei lesznek.

Megalakult a szerbiai Magyar Nemzeti Tanács, Korhecz az elnök

Megtartotta alakuló ülését a szabadkai városháza dísztermében szerdán az új összetételű Magyar Nemzeti Tanács (MNT). A szerbiai magyar kisebbség kulturális önigazgatásának legfőbb szerve élére Korhecz Tamást választották meg elnöknek - jelentette a Vajdaság Ma hírportál.

Christian Wulff az új német államfő

Drámai szavazássorozat után a konzervatív-liberális kormánykoalíció jelöltjét, Christian Wulffot választották meg szerda este Németország új államfőjévé. Az első két választási fordulóban sem Wulff, sem az esélyesebb ellenjelölt, az egykori keletnémet polgárjogi harcos, Joachim Gauck nem szerezte meg a szükséges abszolút többséget.

Megerősítette az amerikai szenátus Petraeus tábornok kinevezését

A tábornok e heti szenátusi meghallgatásán megerősítette, hogy az Egyesült Államok szerepvállalása tartós Afganisztánban. Arról beszélt, hogy évekbe telhet, amíg az afgán biztonsági erők képesek lesznek egyedül is megvédeni az országot.

Halálos áldozattal járó öngyilkos merénylet Groznijban

Este a helyi színház és koncertterem közelében járőröző rendőrök egy gyanúsan viselkedő fiatalembert akartak igazoltatni. A férfi azonban megpróbált elmenekülni, majd miután üldözőbe vették, felrobbantotta magát, valószínűleg ő a halálos áldozat. Hét ember - két járókelő és öt rendőr - megsebesült.

A francia állam 150 intézkedéssel 10 milliárd eurót kíván három év alatt megtakarítani

A korábban bejelentett leépítések mellett 2011 és 2013 között 100 ezer közalkalmazotti munkahely szűnik meg a több, mint 5 millió főt foglalkoztató közszférában. Az intézkedéstől - amelynek következtében az állami szektorban dolgozók száma az 1990-es szintre fog visszakerülni - 3 milliárd eurós megtakarítást remél a kormányzat.

Holder a korrupció leküzdéséről tárgyalt Afganisztánban

Holder megbeszéléseket folytatott többek közt Hamid Karzai elnökkel. Ezt követően kiadott rövid nyilatkozatában méltatta az afgán vezetés által hozott intézkedéseket, de hangsúlyozta, hogy a korrupció elleni harcban többre van szükség.

A WTO elmarasztalta az EU-t az Airbus-támogatás ügyében

A Kereskedelmi Világszervezet (WTO) döntése értelmében illegálisan járt el az Európai Unió és néhány tagországa, amikor állami támogatással segítették az Airbus repülőgépgyártót.

Nem ad autonómiát a kárpátaljai ruszinoknak az ukrán elnök

Nem ad autonómiát a ruszinoknak sem Viktor Janukovics ukrán elnök, sem az ukrán kormány - közölte Leonyid Kozsara, az ukrán parlament külügyi bizottságának elnökhelyettese, aki szeparatizmusként értékelte a ruszinok önrendelkezési törekvéseit.

A második forduló sem hozott döntést a német elnökválasztásban

Az államfőt választó szövetségi közgyűlés küldöttei szerda délután immár másodszor szavaztak, de sem a kormánypártok jelöltje, Christian Wulff, sem az esélyesebb ellenjelölt, Joachim Gauck nem szerezte meg a szükséges abszolút többséget.

Éles vita Szlovákiában az euróövezeti pénzügyi mentőcsomagról

Ivan Gasparovic szlovák államfő szerdán megpróbált közvetíteni a felek között, de egy közös megbeszélésre meghívását Robert Fico miniszterelnök bojkottálta. Gasparovic az európai pénzügyi mentőcsomagról, valamint a Görögországnak nyújtandó segítségről kívánt egyezetni a politikusokkal.

A lengyeleknek egyre kevésbé tetszik az euró

A megkérdezettek 42 százaléka fogalmazott meg kritikus véleményt a közös európai fizetőeszközzel kapcsolatban, ez 5 százalékponttal több, mint a legutóbbi, áprilisi felmérésben. Ugyanakkor a bevezetést pártolók aránya 3 százalékponttal kisebb lett.

A vártnál jobban csökkent az amerikai olajtartalék

Az amerikai olajtartalék 2,01 millió hordóval esett a június 25-éig tartó héten a szakértők által várt 0,9 millió hordó mérséklődés helyett.