rss      tw      fb
Keres

Halálos áldozatokat követelt az Alex trópusi vihar Salvadorban

Két halálos áldozata volt az Alex trópusi viharnak vasárnap Salvadorban, ahol a szélvihart kísérő heves esőzések miatt 500 embert kellett kiköltöztetni otthonából - közölte a polgári védelem.

Merkel és Cameron a Németország-Anglia mérkőzést nézte a G20-csúcs alatt

Merkel és Cameron nem az egyedüliek voltak, akik elkapott a vb-láz a fontos gazdasági tanácskozáson. Az Ontario tartománybeli huntsville-i tóparti üdülőhelyen, ahol a hét legfejlettebb ipari ország és Oroszország (G8) csúcstalálkozóját tartották, valamint a Torontóban, ahol a világ legfejlettebb és vezető feltörekvő országait tömörítő G20-as csoport vezetői tanácskoztak, a tévékészülékben állandóan a vb-mérkőzések, illetve a kommentárok hallatszottak, s vezetők közötti folyosóbeszélgetések gyakori témája is a legújabb vb-fejlemények megvitatása volt.

Medvegyev: aggasztóak a CIA Iránnal kapcsolatos értesülései

Aggasztóak az Amerikai Hírszerző Ügynökség (CIA) azon értesülései, amelyek szerint Iránnak elegendő uránja van két atomfegyver előállításához - mondta vasárnap Torontóban Dmitrij Medvegyev orosz elnök.

G20 - Obama: Észak-Korea viselkedése elfogadhatatlan

Barack Obama amerikai elnök szerint az ENSZ-nek jeleznie kell Észak-Koreának, hogy elfogadhatatlan a viselkedése, és óvta Kínát, Phenjan legnagyobb szövetségesét mindenfajta "szándékos vakságtól".

G20-csúcs - Obama: előrelépés a globális válság kezelésében

Fontos előrelépés történt a torontói G20-csúcstalálkozón a globális gazdasági válság kezelésében - mondta az amerikai elnök a vasárnapi zárónapon, utalva arra, hogy a legfejlettebb gazdaságok ígéretet tettek az államháztartási hiány felére való csökkentésére 2013-ig.

Rendben zajlott az elnökválasztás Guineában

Rendben zajlott az elnökválasztás Guineában vasárnap, valódi esélyt nyújtva a választásra a függetlenné válás (1958) óta egymást követő junták uralma alá vetett nyugat-afrikai ország állampolgárai számára.

G20 - Folytatódtak a tüntetések vasárnap Torontóban

Könnygázlövedékeket lőtt ki a tüntetőkre a rendőrség vasárnap Torontóban, ahol az erőszak újabb hulláma szabadult el a fejlett és fejlődő országok (G20) csúcstalálkozója idején.

Brit tábornok: tárgyalni kellene a tálibokkal

A brit vezérkari főnök szerint rövidesen meg kellene kezdeni a tárgyalásokat az afganisztáni tálibokkal, ez azonban nem keltheti a felkelőkben azt a benyomást, hogy előnyös helyzetben vannak.

A görögöknek nem tetszik a nyugdíjreform, kedden sztrájkolnak

Újabb általános sztrájkot hirdettek június 29-ére a görögországi szakszervezetek, miután pénteken a kormány elfogadta a nyugdíj-és munkaügyi reform tervezetét, amit elemzők szerint nagy valószínűséggel jóvá is fog hagyni a parlament.

Szállodabezárások a bolgár tengerparton

Szállodákat, éttermeket, szórakozóhelyeket zártak be átmenetileg a bolgár tengerparton az állami fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálatát követően.

Az Eb felgyorsíthatja a lengyel gazdasági növekedést

A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezése gyorsíthatja a lengyel gazdaság bővülését, és több tíz milliárd zlotyval növelheti a GDP-t a sport-és idegenforgalmi minisztérium számításai szerint.

Kirgizisztánban befejeződött a népszavazás

Mintegy 2,5 millió szavazásra jogosultat vártak az urnákhoz. A szavazók csak igennel, vagy nemmel voksolhattak.

CIA: "súlyos gondok" az afganisztáni háborúban

"Súlyos gondok" vannak az afganisztáni háborúval, a vártnál nehezebben és lassabban halad a szövetségesek akciója - mondta az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója egy vasárnapi interjúban.

"Mentsük meg Németországot"

A megkérdezettek többsége kételyeinek adott hangot a szóban forgó módszerrel kapcsolatban, több tehetős vállalkozó, illetve vállalatigazgató ugyanakkor közölte, hogy kész az azonnali befizetésre.

Lezuhant egy helikopter Rotterdamban - halottak

Vasárnap kora délután lezuhant egy helikopter Rotterdamban, hárman meghaltak - jelentette a helyi rendőrség, amely még nem tudta a szerencsétlenség okát.

G20-csúcs - A csúszó reformok csúcsa

Több reformjavaslat bevezetése viták kereszttüzébe került és emiatt késedelmet szenved, illetve kérdésessé vált.