rss      tw      fb
Keres

Obama egy nappal meghosszabbítja vakációját

Barack Obama amerikai elnök egy nappal meghosszabbítja vakációját a Hawaii-szigeteken, és január 4-én tér vissza Washingtonba - közölte szerdán a Fehér Ház.

Tűz volt a rochefort-i apátságban, személyi sérülés nincs

Tűz pusztított szerda este Belgium egyik leghíresebb apátságában, a helyi sajtó jelentése szerint az anyagi kár jelentős, de személyi sérülés nem történt.

Két távközlési műholdat juttatott a világűrbe egy Ariane hordozórakéta

Két távközlési - egy spanyol és egy dél-koreai - műholdat juttatott fel a világűrbe szerda este egy európai gyártmányú, Ariane 5 típusú hordozórakéta, amelyet a Francia-Guyanában lévő kourou-i űrközpontból indítottak útjára - jelentette az Arianespace európai űrhajózási vállalat.

Montenegrónak új miniszterelnöke van

A montenegrói parlament szerdán bizalmat szavazott Igor Luksic miniszterelnöknek.

Elefántcsontpart - Nem áll küszöbön a katonai beavatkozás

A nyugat-afrikai országok "jelenleg" nem készülnek katonai beavatkozásra Elefántcsontparton, hogy eltávolítsák a korábbi, s hatalomra segítsék a megválasztott új elnököt - jelezte szerdán a zöld-foki-szigeteki külügyi államtitkár.

A parlament alsóháza jóváhagyta a boszniai Szerb Köztársaság kormányát

A törvényhozás ülésén kabinetje programját ismertetve Aleksandar Dzombic miniszterelnök azt mondta, hogy igyekszik hatásköröket visszaszerezni a központi, szarajevói kormánytól. A pénzügyminiszterből lett kormányfő kiemelt célnak nevezte az európai integrációt, hozzáfűzve, hogy azt nem szabad a hatalom centralizálására felhasználni.

Kórházba vitték Wojciech Jaruzelski

Kórházba vitték Wojciech Jaruzelski tábornokot, Lengyelország rendszerváltás előtti utolsó vezetőjét - jelentette szerdán a lengyel sajtó.

A szerb parlament elfogadta a jövő évi költségvetést

A szerb parlament szerdán elfogadta a jövő évi költségvetést. Az államháztartás hiányát a GDP 4,1 százalékában állapították meg, a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) létrejött 3,9 milliárd dolláros készenléti hitelmegállapodásban rögzítettnek megfelelően.

Megjelent Kína első Fehér Könyve a korrupcióról

A dokumentum sok egyéb mellett beszámol arról, hogy 2003 és 2009 között az ügyészségek országosan több mint 240 ezer esetben jártak el vesztegetés, sikkasztás, vagy hatalommal való visszaélés, jogi szabálytalanságok ügyében.

Görögországban 15 százalékkal csökkent a bérköltség az állami vállalatoknál

A görög kormány egyebek mellett azt vállalta a 110 milliárd eurós nemzetközi támogatási csomagért cserébe, hogy gyökeres átalakítást hajt végre az erősen veszteséges állami vállalatoknál, privatizál, csökkenti a béreket, illetve az egyéb juttatásokat és prémiumokat.

Állatkínzás miatt zártak be állatkerteket Kínában

A kínai hatóságok hét állatkert működési engedélyét vonták vissza és további ötvenhárom parkot, valamint cirkuszt köteleztek változtatásokra az egyre nagyobb problémát jelentő állatkínzás felszámolása céljából.

Orosz űrkutatási vezetőket váltottak le

Dmitrij Medvegyev orosz elnök szerdán leváltotta az orosz űrkutatás két magas beosztású vezetőjét három orosz navigációs műhold december elejei elvesztése miatt.

Dániában terrorakcióra készülő személyeket fogtak el

Dániában őrizetbe vettek négy személyt, akik gyaníthatóan merényletet akartak elkövetni egy újság ellen, amely évekkel ezelőtt karikatúrákat közölt Mohamed prófétáról - jelentette be szerdán a dán elhárítás.

Szerbia euró-indexált dinárkötvényeket bocsátott ki

Valamennyi, a szerb kormány által megvásárlásra kínált, összesen 21 milliárd dinárnyi (199 millió euró), hat hónap lejáratú, euró-indexált kötvény gazdára talált - közölte a szerb pénzügyminisztérium szerdán.

Parlamenti jóváhagyással átalakult a horvát kormány

Jadranka Kosor horvát miniszterelnök átalakította kormányát, megfogalmazása szerint azért, hogy meggyorsítsa országa csatlakozását az Európai Unióhoz.

Rekordnyereség a Nutella gyártójánál

A vállalat erősíteni akarja jelenlétét Kelet-Európában is, ennek jegyében épített egy gyárat tavaly Oroszországban, ahol évente 25 ezer tonna pralinét állítanak elő a régió piaca számára.

Gyanús postai küldemény az USA vatikáni képviseletén

Az olasz tűzszerészek azonnal kivonultak a helyszínre, és rövid idő alatt kiderítették, hogy a küldemény nem tartalmazott robbanóanyagot. Az épületet nem ürítették ki.

A kormányzó párt jelöltje nyerte az elnökválasztást a Comore-szigeteken

A hivatalos eredmények szerint a kormányzó párt jelöltje, Ikililou Dhoinine nyerte meg a vasárnap rendezett elnökválasztást az indiai-óceáni Comore-szigeteken - derült ki a választási bizottság szerdai közleményéből.

A kakaó a legnagyobb hatalmi tényező Elefántcsontparton - ELEMZÉS

Immár a világgazdaságot is befolyásolni képes hatalmi tényezővé vált Elefántcsontparton a kakaó: a világ legnagyobb kakaóexportőr országában a növekvő világpiaci kakaóárak és a világszerte növekvő kereslet az elnökségéhez ragaszkodó Laurent Gbagbo hatalmát szilárdítják, aki a világ legnagyobb kakaóbab-ültetvényeit is magában foglaló déli részt ellenőrzi.