rss      tw      fb
Keres

Egy iszlamista csoport magára vállalta a nigériai terrorcselekményeket

Magára vállalta egy iszlamista csoport a karácsonykor Nigériában elkövetett, keresztények elleni robbantásos merényletsorozatot, amelynek következtében a hatóságok keddi közlése szerint legalább 80 ember vesztette életét.

Lengyel ügyészek nem kapták meg a kért amerikai segítséget

Lengyel ügyészek nem kaptak segítséget az amerikai igazságügyi minisztériumtól annak vizsgálatához, hogy valóban fenntartott-e titkos börtönt a CIA Lengyelországban - hozta nyilvánosságra kedden egy lengyel emberi jogi csoport.

A Gazprom 10 százalékkal növelte idei gáztermelését

A Gazprom 508,5 milliárd köbméter földgázt termelt az idén, ami 10 százalékkal több a tavalyinál - közölte az orosz gázipari cég szóvivője kedden.

Sikeres a nyugdíjreform Horvátországban

Sikeresnek tartják a horvátországi nyugdíjreformot a balkáni államban működő magán-nyugdíjpénztárak és nyugdíjbiztosítók, a társaságok szerint a 2001/2002-ben bevezetett változások révén erős, és a korábbinál igazságosabb és fenntarthatóbb nyugdíjrendszer alakult ki - jelentette kedden a Hina horvát hírügynökség.

Gyengült az amerikai fogyasztói bizalom decemberben

Gyengült az amerikai Conference Board gazdaságkutató intézet decemberi fogyasztói bizalmi mutatója az előző hónaphoz képest.

Múzeum épül a 2008-as szecsuáni földrengés emlékére

A tervek szerint 2011. május 12-re, a földrengés harmadik évfordulójára elkészülő múzeumot kedden kezdték el építeni a katasztrófa által leginkább sújtott Pejcsuan (Beichuan) megyében, Szecsuán tartományban. A 140 ezer négyzetméteres, 230 millió jüanba (7,3 milliárd forint) kerülő múzeumot a sanghaji Tungcsi (Tongji) Egyetem szakemberei tervezték - közölték helyi illetékesek a Hszinhua kínai hírügynökség információi szerint.

Görögország felújítja havi kincstárjegy-aukcióit

Görögország szeptemberben tért át a negyedéves kincstárjegy-aukciókról a havi kibocsátásra, az adósság-refinanszírozás kezelésének javítására. Ugyanakkor leginkább 13-hetes (negyedéves) és 26-hetes (féléves) lejáratú kincstárjegyeket bocsát ki, elkerülve az 52-hetes (éves) lejáratú papírok piacra dobását, attól tartva, hogy ezek hozama a magas visszafizetési kockázat miatt meghaladná a még finanszírozhatónak tartott 5 százalékot.

Csökkentek az amerikai családiház-árak októberben

Októberben az Egyesült Államok 20 legnagyobb városában a családiház-árak alakulását jelző index csökkenése 1,3 százalék volt szeptemberhez viszonyítva.

Oroszországban 8,5 százalék fölötti lehet az idei infláció

Oroszországban az idei infláció magasabb lesz az eddig vártnál, ezért az ország államfője kedden felszólította a kormányt arra, hogy tegyen meg mindent annak mérséklésére.

A horvát nyugdíjpénztárak nem a kormány kérésére vesznek INA-részvényeket

A horvát nyugdíjpénztárak nem a kormánnyal együttműködve vásárolnak INA-részvényeket, a kormány és a pénztárak között semmilyen a vállalat átvételére vonatkozó megállapodás nincs - közölte Dinko Novoselec, az Allianz ZB igazgatótanácsának elnöke kedden.

Naponta változnak az üzemanyagárak Németországban

Németországban az idén eddig 196 napon nőttek, 166 napon pedig csökkentek az üzemanyagárak, vagyis gyakorlatilag minden napra jutott árváltozás - mutatta ki kedden megjelent felmérésében a piacvezető Aral.

Ukrajnában meghosszabbították a gabonakiviteli kvótát

Az ukrán kormány meghosszabbította március 31-éig az eredetileg az idei év végéig szóló gabonakiviteli kvótát, amit azonban 1,5 millió tonnával megemelt.

A Rosneft minimálisan növeli olajtermelését jövőre

A Rosneft harmadik negyedévi adózott eredménye több mint a duplájára nőtt az egy évvel korábbinak, elsősorban a magasabb olajár és a termelés bővítésének eredményeként. A szeptember végén záródott negyedévben a Rosneft profitja 2,57 milliárd dollárra emelkedett az amerikai számviteli szabvány (GAAP) szerint, az egy évvel korábbi 1,17 milliárd dollárról.

Rekord utasforgalom idén a hongkongi repülőtéren

Az utasok száma elérte az 50 milliót, miközben a kezelt áruk mennyisége is rekordot döntött, meghaladva a 4,64 millió tonnát.

Ezrek rekedtek az utakon Kínában

Utasok ezrei rekedtek az utakon, miután tucatnyi autópályát lezártak a köd miatt a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban, továbbá hét órán át a tartományi székhely repülőtere sem fogadott, illetve indított járatokat - derült ki a Hszinhua hírügynökség keddi összeállításából.

Jövőre is drágulhat az arany

Tizenegy éve drágul az arany, az idén euróban számolva 37 százalékkal emelkedett az ára, és a lendület egészen 2012-ig kitarthat - ez derül ki a kedden megjelent év végi elemzésekből.

A szomáliai kalózok elengedtek egy vegyi anyagokat szállító német tartályhajót

A szomáliai kalózok elengedtek egy vegyi anyagokat szállító német tartályhajót 23 fős személyzetével együtt azt követően, hogy megkapták a váltságdíjat - közölte kedden egy tengerészeti csoport, majd nem sokkal később kiderült, hogy kalózok hatalmukba kerítettek egy másik német hajót.

Kínában vége az autóvásárlást támogató programnak

Kínában januártól megszűnik az a kedvezmény, amelyet az autóvásárlók kaptak, ha üzemanyagtakarékos kisautót vettek. A pénzügyminisztérium keddi közlése szerint január 1-től 10 százalékos forgalmi adót vetnek ki az 1,6 literes, vagy annál kisebb autókra.

Fél éve először nőtt az ipari termelés Japánban

Fél év óta először mutatott növekedést november Japán ipari termelése, és a következő hónapokban - elsősorban az erős ázsiai keresletnek köszönhetően - további bővülés várható. Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy a japán gazdaság a vártnál hamarabb fog talpra állni, és ezzel tovább csökken annak a valószínűsége, hogy a nemzeti bank monetáris lazításra szánja el magát a jen erejének megtörése céljából.