rss      tw      fb
Keres

Belga lap Kína európai befektetéseinek ellenőrzéséről

Nem tartja jó megoldásnak a La Libre Belgique című belga lap, hogy az Európában növekvő kínai cégfelvásárlásokra válaszul az Európai Unióban egy hatóságot hozzanak létre, amely az oda érkező nemzetközi befektetéseket ellenőrizné.

Rekordszámú új autót adtak el idén Belgiumban

Néhány nappal év vége előtt az új autók száma megközelítette az 550 ezret, már megdöntve a 2008-as rekordév 535 947 járműves rekordját.

Kína jövőre tovább szigorítja a ritkaföldfémek kivitelét

A kínai kormány jövőre tovább szigorítja a ritkaföldfémek exportját: a kedden ismertetett adatok szerint 31 vállalat 14.446 tonna kivitelére kapott engedélyt első körben, ez 11 százalékkal kevesebb, mint amennyit tavaly az első körben erre az évre kiadtak. A továbbiakban is várható még szigorítás, mivel a kormány évente általában kétszer ad ki engedélyeket.

Szélsőségesek halála egy amerikai rakétacsapásban Pakisztánban

Egy pilóta nélküli amerikai repülőgép támadásában kedden meghalt legalább tizenöt fegyveres Pakisztán északnyugati részén, az afgán határ mentén - mondták el a pakisztáni hírszerzés tisztviselői.

Az új autók eladása meglódulhat jövőre a CA-Cib szerint

Jövőre 63 millió új gépjármű találhat gazdára a világon, ez 1,4 millióval meghaladja a válság előtti utolsó évben eladott autók számát - közölte a Crédit Agricole Corporate and Investment Bank (CA-CIB) kedden az MTI-vel.

Tőzsde - Továbbra is pluszok Európában

Továbbra is erősödőben voltak a főbb európai tőzsdeindexek a kereskedés első órájában kedden, a kereskedést lanyha ünnepi forgalom jellemezte, miután a londoni tőzsde zárva van, és Frankfurtban, valamint Párizsban sem élénk a forgalom.

Iránban felakasztottak egy izraeli "kémet"

Iránban kedden felakasztották azt a férfit, akit korábban az izraeli titkosszolgálat javára végzett kémkedésért halálra ítéltek - idézte az IRNA állami hírügynökség az ügyészség közleményét.

Újra fogad járatokat New York három fő repülőtere

Újra fogad járatokat New York három fő repülőtere azt követően, hogy hétfőn este az Egyesült Államok északkeleti partvidékét súlyos hóvihar bénította meg.

A viharos téli időjárás elérte Kanadát

New Brunswick és Québec tartományokban 20 centiméteres hó hullott hétfőn, de a hótakaró vastagsága várhatóan keddre eléri helyenként az 50 centimétert.

Tőzsde - New York: szerény indexmozgások

Szerény volumenű kereskedésben alig mozdultak el a New York-i értéktőzsde vezető indexei hétfőn az előző napi zárószintjükhöz képest az év végi ünnepek hangulata miatt, és annak eredményeként, hogy hiányoztak a befektetőket befolyásolni képes makroadatok, illetve jelentősebb céges hírek.

Szerb vádak Sali Berisha ellen

Az egy évtizeddel korábbi, állítólagos szervkereskedelemben való bűnrészességgel vádolta meg Szerbia hétfőn Sali Berisha albán kormányfőt.

Robbanássorozat egy szerbiai fegyvergyár raktárában

Robbanássorozat volt hétfő délután egy szerbiai lőszergyár raktárában - tájékoztatott a szerb média. Meg nem erősített hírek szerint a detonációk következtében senki nem sérült meg.

Bűnösnek találták Hodorkovszkijt - ÖSSZEFOGLALÓ

Bűnösnek találta a bíró Mihail Hodorkovszkij volt olajmágnást, a Yukos (Jukosz) konszern egykori főrészvényesét. Az ítélet kihirdetése hétfőn kezdődött meg a moszkvai Hamovnyiki kerület bíróságán, ahol ugyanezt mondták ki Platon Lebegyev, Hodorkovszkij volt üzlettársa esetében is.

Még tart a káosz a moszkvai repülőtereken

A biztató hírek ellenére még mindig kaotikus állapotok uralkodnak a moszkvai nemzetközi repülőtereken a kifutópályákat borító hó és tükörjég miatt.

Hodorkovszkij-ügy - Nemzetközi tiltakozások a volt olajmágnás bűnösnek nyilvánítása miatt

Az Egyesült Államok, Németország, Franciaország és Nagy-Britannia egyaránt súlyos aggodalmát fejezte ki hétfőn amiatt, hogy az orosz bíróság ismét bűnösnek nyilvánították Mihail Hodorkovszkij volt olajmágnást, a Yukos (Jukosz) konszern egykori főrészvényesét. Külön bírálta a moszkvai bíróság döntését az Európai Unió.

Átalakították a kormányt Horvátországban

A gazdaság fellendítése, az európai uniós csatlakozás előmozdítása és a korrupció elleni harc jegyében hajtottak végre kormányátalakítást hétfőn Zágrábban.

A nyugat-európai értéktőzsdék visszaestek

A kínai központi bank szombaton negyed százalékponttal emelte irányadó hitel- és betétkamatát, a pénzkiáramlást és az inflációt fékezendő. Közben a kínai kormány elrendelte a rendszámkiadási kvóta csökkentését a főváros, Peking zsúfoltságára hivatkozva. Nyomasztja a piacokat az euróövezeti adósságprobléma továbbra is: terjed a vélemény, hogy az EU hamarosan Portugáliára is mentőprogramot kényszerít.

Eladta székházát a lengyel baloldal fő politikai ereje

Az ügylet háttere: a parlament nemrég szavazta meg, hogy jövőre az ideihez képest fele annyi állami pénzzel gazdálkodhatnak a baloldali demokraták, ami igencsak fájdalmas döntés egy olyan párt számára, amely évek óta próbálja visszaküzdeni magát a politika élvonalába.