rss      tw      fb
Keres

Horvátország 30 millió eurót költ az idegenforgalomra

Horvátországban az idén 30 millió eurónak megfelelő összeget fordítanak az idegenforgalom népszerűsítésére - közölte hétfőn az ország idegenforgalmi minisztere. Damir Bajs szerint a program legfontosabb eleme a magán és az állami idegenforgalmi vállalkozások közös marketingje.

Keményebb fellépést ígérnek a számlacsalók ellen Kínában

A szabályozás alapvetően leszögezi, hogy egyetlen szervezet, vagy magánszemély sem állíthat ki olyan számlát, amely mögött nincs valóságos teljesítmény, szolgáltatás. A jövőben bűncselekménynek számít majd a mások által kiadott hamis számlák birtoklása is.

Húsz éves csúcson az iraki olajkitermelés

Irak napi olajkitermelése meghaladta a 2,6 millió hordót, amelyhez hasonlóra az elmúlt húsz évben nem volt példa - közölte az új iraki olajminiszter, Abdul Karim Luabi hétfőn.

A vártnál jobban nőhet jövőre az ukrán GDP

Az eddigi várakozásokhoz képest most jelentősebb gazdaságnövekedésre számít jövőre az ukrán kormányfő. Mikola Azarov jelenleg a GDP 6 százalékos bővülését valószínűsíti 2011-re, a kormányzati előrejelzésekben szereplő 4,5 százalékkal szemben.

Újabb hóvihar okoz fennakadásokat az Egyesült Államokban

Súlyos hóvihar bénította meg a közlekedést hétfőn az Egyesült Államok északkeleti partvidékén: az erős széllökések és havazás miatt sok száz repülőjáratot töröltek, több százezren rekedtek a repülőtereken. A főbb vasútvonalakat is lezárták, a busztársaságok sem szállítottak utasokat.

Segít a hó a rendőrségnek Hollandiában

Jó szövetségesnek bizonyul a hó a rendőrség számára Hollandiában: illegális drogtermesztőket leleplezett le, emellett a nyomkövetésben is segít és a bűnmegelőzésben, mivel otthon marasztal bűnözőket.

Több száz millió eurót költ a Seatra a Volkswagen

Több száz millió eurót szán a Volkswagen a cégcsoporthoz tartozó Seat márka fejlesztésére a következő években - mondta a spanyolországi VW leányvállalatának elnöke.

Csehországban újabb 128 szupermarkettel bővít a Tesco

A brit áruházlánc - amely jelenleg 154 szupermarket és hat áruház tulajdonosaként már a legnagyobb kereskedelmi láncok közé tartozik Csehországban -, a Penta pénzügyi csoport "Zabka" és "Krone" nevű üzleteit vásárolja fel.

Németország tiltakozott Iránnál egy ígéret be nem tartása miatt

Németország komoly elégedetlenségét fejezte ki hétfőn, mert az iráni hatóságok az ígéretükkel ellentétben nem engedélyezték két bebörtönzött német újságírónak, hogy karácsonykor találkozhasson a családtagjaival.

Óriásberuházásra készül az Audi

Az Audi a következő öt évben több mint 10 milliárd eurót, a magyar hazai össztermék (GDP) nagyjából 10 százalékának megfelelő összeget fordít fejlesztésre.

Történelmi csúcson a nyersgumi ára

Történelmi csúcsra emelkedett hétfőn a nyersgumi ára Ázsiában, mert a hol túl száraz, hol túl esős időjárás súlyos károkat okozott az ázsiai gumiültetvényekben a világpiac ellátása szempontjából fontos dél-kelet-ázsiai országokban. Ugyanakkor növekszik a kereslet a legnagyobb felhasználónak számító Kínában és növelik vásárlásaikat olyan nagy abroncsgyártók, mint a Bridgestone, a Michelin, vagy a Goodyear. Mindez előrevetíti az autóabroncsok lehetséges drágulását.

Gyanús küldeményeket találtak Rómában a görög nagykövetségen

Rendőrök és tűzszerészek lepték el hétfőn az olasz fővárosban, Rómában Görögország nagykövetségét azt követően, hogy gyanús küldeményeket találtak a képviseleten - közölte a rendőrség és a helyi sajtó.

Bűnösnek találták Hodorkovszkijt - vádpontok, reagálások

A bíró bűnösnek találta Mihail Hodorkovszkij volt olajmágnást, a Yukos (Jukosz) konszern egykori főrészvényesét, aki ellen a második perben hétfőn megkezdődött az ítélet kihirdetése a moszkvai Hamovnyiki kerület bíróságán. Ugyanez a helyzet Platon Lebegyevvel, Hodorkovszkij volt üzlettársával.

Új privatizációs javaslatok Szlovákiában

Új privatizációs programra tett javaslatot hétfőn a szlovák nemzeti vagyonalap (FNM), miután az előző, Robert Fico vezette kormány gyakorlatilag leállította a magánosítást.

Havazási rekordév volt az idei Belgiumban

Minden idők rekordját megdöntötte Belgiumban a havazás az idén: összesen 53 napon esett a hó az országban, amire eddig még soha nem volt példa - jelentette a helyi sajtó hétfőn.

Jövőre 5 százalékkal nőhet a német ipar teljesítménye

Németországban 5 százalékkal nőhet a feldolgozóipar teljesítménye jövőre, és 70 ezer új munkahely jöhet létre a szektorban. Ugyanakkor a fellendülés egyoldalúságát jelzi, hogy hétfőn meredek, 5 százalékot közelítő gyengüléssel reagáltak a német autóipari részvények arra a hírre, hogy Pekingben az ideinél 50 százalékkal kevesebb forgalmi engedélyt adnak ki jövőre a közlekedési káosz kezelése céljából.