rss      tw      fb
Keres

Lengyelországban mintegy másfél százan fagytak meg decemberben

Péntekre virradóra újabb négy ember fagyott meg Lengyelországban, s ezzel idén csak decemberben már 131-en haltak meg a zord tél következtében - közölték pénteken a hatóságok.

Még mindig magas a tizenévesen szülő amerikai lányok aránya

A tizenévesen gyereket szülő amerikai lányok aránya az elmúlt hetven évhez képest csaknem a legalacsonyabb szinten van, ám még így is jóval magasabb, mint számos európai országban - szakértők szerint azért, mert Nyugat-Európában sokkal elfogadottabb és elterjedtebb a fogamzásgátlás.

Vegyesen mozgó nyugat-európai tőzsdék a kezdeti növekedés után

A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,1 százalékos, a párizsi CAC-40 index ugyancsak 0,1 százalékos pluszban állt nyitáskor. Mintegy harminc perccel később a FTSE nyeresége 0,08 százalék volt, míg a CAC indexe 0,36 százalékos mínuszba fordult át.

Egymillió embert lakoltatnak ki Pekingben az óvóhelyekről

A pekingi hatóságok elrendelték annak a hozzávetőleg egymillió embernek a kilakoltatását, akik a kínai főváros bombabiztos földalatti óvóhelyein bérelnek hajlékot maguknak - tájékoztatott pénteken a Global Times című kínai napilap.

HRW: politikai ítélet született a Hodorkovszkij-perben

A HRW arra reagált, hogy előző nap tizenhárom és fél év börtönre ítélték Hodorkovszkijt, az időközben feldarabolt orosz olajtársaság, a Yukos (Jukosz) volt főrészvényesét. Oroszország egykor leggazdagabb emberét több millió tonnányi kőolaj ellopásában és 23,5 milliárd dollár tisztára mosásában találták bűnösnek.

Tucatnyi keresztény otthont támadtak meg Bagdadban

Összesen tizennégy, keresztény családok lakta ház ellen intéztek pokolgépes, illetve kézigránátos támadást Bagdadban csütörtök éjszaka, s az iraki belügyminisztérium pénteki közlése szerint a merényletekben két ember halt meg, további tizenhat megsebesült.

Elemzés: 2010 – Irán – A jó, a rossz és az atom

Iránnak idén sem sikerült kitörnie a Nyugat éllovasa, az Egyesült Államok által ráosztott „rosszfiú” szerepköréből: gőzerővel folytatódott a nukleáris program, Mahmúd Ahmadinezsád elnök nyomában pedig csak szilánkokra tört nyugati remények maradtak.

Csúcson a réz ára

Rekordszintre emelkedett a réz ára pénteken kora reggel, a fém londoni jegyzése harmadik napja állít be új csúcsot.

Minimális mozgással nyithatnak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Minimális elmozdulással indíthatják az év utolsó, pénteki kereskedési napját a nyugat-európai tőzsdék, miután az ázsiai börzék mutatói vegyesen mozogtak, a tokiói értéktőzsde zárva volt.

Pokolgép robbant egy athéni éjszakai klub előtt

Pokolgép robbant egy athéni éjszakai klub előtt pénteken hajnalban, de szerencsére nem okozott sérüléseket a különben zárva tartó vendéglátóhely körzetében.

Brazíliában 16-an haltak meg heves viharokban

A Brazília délkeli térségét sújtó heves viharok és esőzések a héten 16 ember életét oltották ki - közölték a helyi hatóságok.

Nigériában letartóztatták egy iszlamista szekta 92 feltételezett tagját

A nigériai rendőrség csütörtök este közölte, hogy egy iszlamista szekta 92 feltételezett tagját tartóztatták le, azt követően, hogy az ország északi részén lévő Maiduguriban szerdán egy támadássorozatban nyolc embert, köztük három rendőrt öltek meg.

RSF: Kevesebb újságírót öltek meg az idén, de többet ejtettek túszul

Kevesebb újságírót öltek meg hivatásának gyakorlása közben az idén, mint tavaly, de a sajtó munkatársainak a túszul ejtése továbbra is növekvő tendenciát mutat - derült ki a Riporterek Határok Nélkül (RSF) szervezet csütörtökön Párizsban nyilvánosságra hozott összesítéséből.

Két német szélsőjobboldali párt egyesül

Két német szélsőjobboldali párt - a Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) és a Német Népi Unió (DVU) - jelentette be csütörtökön, hogy január 1-jétől egyesülnek. Az új párt neve: NPD - Népunió lesz.

Keresztények otthonait támadták meg Bagdadban

Gránátokat dobtak két keresztény család otthonaira Bagdadban, s legalább egy személy meghalt - közölte csütörtökön az iraki rendőrség.

Az ENSZ a polgárháború veszélyére figyelmezteti Elefántcsontpart lakóit

Az ENSZ főtitkára figyelmeztette csütörtökön az elefántcsontpartiakat, hogy polgárháború törhet ki, ha a távozó elnök hívei megtámadják az új államfő irányító központját, amelyet egy abidjani szállodában rendeztek be.

Megalakult a hárompárti koalíciós kormány Moldovában

Moldovában koalíciót alakított, s így a 101 tagú törvényhozásban összesen 59 mandátummal rendelkezik, a három Nyugat-barát párt csütörtökön, amivel a kelet-európai államnak részben sikerült elmozdulnia az elhúzódó politikai holtpontról; az elnök megválasztására azonban így sem kerülhet sor.

Tőzsde - New York: minimális gyengülés

A kereskedők azt mondták, hogy a befektetők már nem kockáztatnak az év vége előtt, és pénteken is a szokásosnál kisebb forgalom várható, a csütörtökihez hasonló stagnáló tőzsdemutatókkal.

WikiLeaks - Pénzelte Sarkozyt a néhai gaboni elnök

Nicolas Sarkozy francia elnököt anyagilag támogatta Omar Bongo, Gabon egykori, 2009-ben elhunyt elnöke - legalábbis ez derül ki a WikiLeaks oknyomozó portál által kiszivárogtatott amerikai diplomáciai sürgönyök egyikéből, amelyről a Mediapart francia internetes magazin számolt be csütörtökön.