rss      tw      fb
Keres

Lettország jövőre nem él az IMF/EU-hitelkerettel

A lett pénzügyminisztérium csütörtökön azt közölte, hogy jövőre nem hívnak le a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió által megajánlott 7,5 milliárd eurós hitelkeretből újabb részleteket.

Többen elítélték Mihail Hodorkovszkij újabb börtönbüntetését

Több országban élesen elítélték azt, hogy csütörtökön újabb börtönbüntetést kapott Mihail Hodorkovszkij egykori orosz olajmilliárdos, a valaha legnagyobb orosz olajtársaság, a Yukos (Jukosz) főrészvényese.

Súlyos ítéletek Kínában

Végrehajtották a halálos ítéletet Közép-Kínában egy volt városi pártvezetőn, akit korrupciós vádakban találtak bűnösnek. A helyi bíróság tájékoztatása szerint Ceng Csin-csun (Zeng Jinchun) a Hunan tartományi Csencsou (Chenzhou) város második embere, a pártbizottság fegyelmi és ellenőrző bizottságának titkára volt.

A nyugat-európai értéktőzsdék visszaestek

Megint elsősorban Kína gyengítette a vásárlókedvet: a kínai feldolgozóipar csütörtökön megjelent teljesítménymutatója a növekedés folytatódó lassulását jelezte decemberről. Vegyesek voltak az euróövezeti kiskereskedelem decemberi teljesítményéről kiadott felmérések is: Franciaországban gyorsult, Németországban lassult a forgalom növekedése, Olaszországban pedig folytatódott a visszaesés, habár lassabban, mint novemberben.

Csökkent az amerikai olajtartalék a múlt héten

Az amerikai kormányzat energiaügyi tájékoztató hivatalának (EIA) csütörtöki közlése szerint az olajtartalék 1,258 millió hordóval esett a december 24-éig tartó héten, míg az elemzők jóval nagyobb, 2,6 millió hordó csökkenést vártak.

Csökkent a bolgár államháztartási hiány

A bolgár államháztartási hiány a bruttó hazai termék (GDP) 2,6 százalékára csökkent az idei első tizenegy hónapban az első tíz havi 2,7 százalékos deficitről.

Goran Hadzic üldözői értékes festményekre bukkantak

Értékes festményekre bukkantak a szerb belügyminisztérium háborús bűnösök felkutatásával foglalkozó munkatársai csütörtökön, amikor átvizsgálták a háborús bűnök miatt körözött egykori horvátországi szerb vezető, Goran Hadzic egyik közeli barátjának újvidéki lakását.

A DAX veszteséggel zárta a hetet, nyereséggel az évet

A frankfurti értéktőzsdei idei utolsó, rövidített kereskedési napján a vezető tőzsdemutató veszteséggel végzett, az év egészében azonban jókora nyereséget ért el a 30 vezető német vállalat részvényeit tartalmazó DAX index.

Pápai dekrétum a pénzmosás ellen

XVI. Benedek pápa csütörtökön ismertette azt az intézkedéscsomagot, amelynek célja a pénzmosás elleni küzdelem; a pápai rendelet hivatott szabályozni a Vatikán pénzügyi intézményeinek tevékenységét, ami által átláthatóbbá és követhetőbbé válnak a Szentszék pénzügyi tranzakciói.

Adatvédelmi ügyben perlik az Apple-t

Személyes adatok továbbadása miatt nyújtott be keresetet az Apple elektronikai konszern ellen egy iPhone-tulajdonos Kaliforniában.

Ukrajna GDP-je 3,4 százalékkal nőtt az idei III. negyedévben

Ukrajna bruttó hazai terméke (GDP) 3,4 százalékkal nőtt a szeptemberrel záródott három hónapban éves szinten az ország statisztikai bizottságának csütörtökön közölt végleges adata szerint.

Nőtt a folyamatban lévő amerikai használtlakás-eladás novemberben

Az amerikai ingatlanügynökségek szövetségének (NAR) csütörtöki közlése szerint a novemberi mutató 3,5 százalékkal 92,2 pontra emelkedett az októberi 89,1 pontról. A szakértők arra számítottak, hogy az index szerényebben, 2 százalékkal nőtt.

Hodorkovszkij 2017-ig börtönben marad

Közel tizennégy év börtönre, pontosabban további öt és fél évre ítélték csütörtökön Mihail Hodorkovszkijt, az időközben feldarabolt orosz olajtársaság, a Yukos (Jukosz) volt főrészvényesét.

A Facebook lehagyta a Yahoo-t

A Yahoo csoport oldalainak látogatottságát megelőzve az internet harmadik legkeresettebb honlapja lett a Facebook közösségi portál, amelyet már csak a Google és a Microsoft weboldalai előznek meg.

A Rosneft közel 50 százalékkal többet költ fejlesztésre jövőre

A vállalat egyik forrása azt mondta, hogy a jövő évi fejlesztési program 415 milliárd rubel (13,6 milliárd dollár) lesz. A források döntő részét a Rosneft két nagy olajlelőhelyének a fejlesztésére fordítják.

Dániai terrorakció-kísérlet - egy ember szabad, három előzetes letartóztatásban

Egy embert elengedtek, hármat pedig előzetes letartóztatásba helyeztek csütörtökön egy dán bíróságon abból a négyből, akiket előző nap fogtak el, mert olyan gyanú merült fel velük szemben, hogy merényletet akartak elkövetni egy dán újság ellen - közölték a hatóságok.

Az euró 1,33 dollár fölött december 17. óta először

Az euró drágulását Ewald Nowotny, az Európai Központi Bank (EKB) igazgatósága tagjának az a kijelentése váltotta ki, miszerint az Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) lehetőség szerint akár már 2013 előtt életbe lép.

Tőzsde - Eséssel nyitott New York

Csökkenő indexekkel kezdődött a kereskedés csütörtökön az amerikai tőzsdepiacokon.

Börtönbüntetésre ítélték az auschwitzi felirat ellopásának megrendelőjét

Két év és 8 hónap szabadságvesztésre ítélte csütörtökön egy krakkói bíróság Anders Högström svéd állampolgárt, korábbi neonáci vezetőt, aki megrendelte az auschwitz-birkenaui egykori náci haláltábor kapuja feletti felirat ellopását.

Peking öt új metróvonalat kapott

Öt új metróvonalat, illetve vonalszakaszt adtak át csütörtökön Pekingben, amivel 336 kilométerre bővült a kínai főváros metróhálózata - tájékoztatott a kínai média.