rss      tw      fb
Keres

Amerika megbünteti a Szergej Magnyitszkij jogász halálában vétkes orosz hivatalnokokat

Magnyitszkij tavaly november 16-án halt meg vizsgálati fogságban egy orosz fogházban, ahová adócsalás gyanúja miatt került. A bizonyítékokat soha nem mutatták be, s a jogász nem egészen egy évi vizsgálati fogság után hasnyálmirigy-gyulladásban halt meg: betegségére kérése ellenére sem kapott kezelést.

Klímatudományi útmutatót adott ki a brit tudományos akadémia

A royalsociety.org internetes címen elérhető 19 oldalas tájékoztatóban leszögezik: "erős bizonyítékok" támasztják alá, hogy a közelmúltban tapasztalt felmelegedésnek a légköri üvegházgáz-koncentráció emberi tevékenység kiváltotta emelkedése a meghatározó oka.

Felrobbantották egy helyi üzletember luxusautóját Ungvár belvárosában

A levegőbe repített Lexus gépkocsi a tulajdonosának, Olekszandr Klopotarnak az érdekeltségébe tartozó szórakoztató és üzletközpont előtt parkolt. A nagy erejű robbanástól senki nem sérült meg, de károk keletkeztek az üzletközpont bejárati részében és megrongálódott egy közelben parkoló gépkocsi is – jelentették kárpátaljai internetes hírportálok.

Japánt aggasztja a kínai haderő megerősítése

Japánt nyugtalanítja, hogy Kína megerősítette haderejét és kiterjesztette tengeri tevékenységét Ázsiában, többek között a Kelet-kínai-tengeren - jelentette ki a tokiói parlament pénteki ülésén Kan Naoto kormányfő.

Drasztikus adóemeléssel küzdenek a dohányzás ellen Japánban

Negyven százalékkal emelkedett a dohánytermékekre kirótt adó Japánban, ahol ezzel a lépéssel próbálják visszaszorítani a dohányzás - fejlett országok közötti legnagyobb - mértékét.

Oroszországban megkezdődött az őszi sorozás

Az oroszországi sorozás különlegessége, hogy most kerülnek a hadseregbe a kilencvenes évek elejének demográfiai hullámvölgye idején születettek. Míg a nyolcvanas évek elején évi 1,5 millió gyerek született Oroszországban, addig a kilencvenes évek elejére a születési arányszám ehhez képest a felére csökkent.

Correa szerint az életére akartak törni a zendülő rendőrök

Rafael Correa ecuadori államfő azt állítja, hogy a zendülő rendőrök megpróbálták őt meggyilkolni abban a quitói kórházban, ahol több mint 12 órán át fogva tartották csütörtökön.

Arafat maga buzdította a Hamászt 2000-ben izraeli akciók indítására

A gázai övezeti ar-Riszala és Falasztin lapok által idézett nyilatkozatában Zahar megismételte a Hamász Mahmúd Abbász elnökhöz intézett felhívását, hogy vonuljon ki az Izraellel nemrég megkezdett béketárgyalásokról, s Arafat lépését idézte fel annak alátámasztására, hogy a mostani tárgyalások meghátrálást jelentenek.

Geithner: Nem lesz amerikai-kínai kereskedelmi háború

"Nem lesz kereskedelmi háború az Egyesült Államok és Kína között"- jelentette ki Timothy Geithner amerikai pénzügyminiszter azután, hogy az USA képviselőháza csütörtökön megszavazta a Kína elleni védővámokat, ezzel tiltakozván a jen alulértékelése miatt.

A lengyel gazdaság négy százalékkal nőhet jövőre

A lengyel gazdaság 3,5 százalékkal nőtt az idei második negyedévben - a tavalyi azonos időszakhoz képest - elsősorban annak a hatására, hogy a hazai kereslet 3,9 százalékkal bővült.

Tőzsde - Erősödés Ázsiában, Amerika is emelkedéssel kezdhet

Többnyire erősödtek a vezető tőzsdemutatók Ázsiában, elsősorban amiatt, hogy a kínai feldolgozóipar a vártnál jobban teljesített szeptemberben, jelezvén, hogy a világ második legnagyobb gazdasága mégsem lassul olyan ütemben, mint amire korábban számítottak.

Emelkedéssel nyithatnak a nyugat-európai tőzsdék

A csütörtöki gyengülés után emelkedéssel indulhat a kereskedés a fontosabb nyugat-európai tőzsdéken, mert a befektetőknek visszatért a gazdasági fellendülésbe vetett bizalma a csütörtöki kedvező amerikai makroadatok után.

A katonaság kiszabadította az ecuadori államfőt a zendülő rendőrök fogságából

A katonák előzőleg áttörték a rendőrkordont, behatoltak a kórházba, ahonnan a zendülő rendőrök több mint 12 órán át nem engedték ki az államfőt. A roham során puskaropogás hallatszott, s egyes hírek szerint a tűzharc azután sem ért véget, hogy a katonák elszállították az államfőt.

Az Interpol főnöke szerint Szomália nagyobb terrorfenyegetést fog jelenteni Afganisztánnál

Ronald K.Noble az AP hírügynökségnek csütörtökön adott interjúban felhívta a figyelmet arra, hogy sok szomáliai fegyveres Afganisztánban és Pakisztánban kapott kiképzést, s most saját országukat használják "bázisnak", hogy elhintsék a terrorizmus magvát. Szerinte öt-tíz éven belül Szomália és Afrika egyes északi és nyugati országai válnak "Afganisztánná".

Az ecuadori elnök zendülő rendőrök fogságában van egy kórházban

Zendülő rendőrök fogságában van az ecuadori elnök a quitói katonai kórházban; Rafael Correa azt mondja, hogy elrabolták, de nem hajlandó szóba állni a zendülőkkel, amíg nem vetnek véget akciójuknak.