rss      tw      fb
Keres

Jelentős mértékben csökkent a heti amerikai segélykérelmek száma

A washingtoni munkaügyi minisztérium közleménye szerint 388 ezer úgynevezett első segélykérelem érkezett a munkaügyi hivatalokhoz a december 20-án kezdődő héten. Ez 34 ezerrel kevesebb az előző hetinél. Elemzők 2 ezres csökkenést jósoltak.

Lengyelország januártól nem kap földgázt Ukrajnától

A Naftogaz ukrán gázipari cég január 1-jétől leállítja a gázszállítást Lengyelországba - jelentette be csütörtökön a PGNiG lengyel gázipari cég.

Zapatero: Spanyolország jövőre teljesíti a költségvetési deficitcélt

Spanyolország 2011-ben teljesíti a költségvetési hiánycélt, annak érdekében, hogy fokozatosan visszaszorítsa a büdzsé hiányát az eurózóna kritériumszintje alá - közölte csütörtökön Jose Luis Rodriguez Zapatero, Spanyolország miniszterelnöke.

Tűzijáték nélkül búcsúzik az óévtől számos cseh város

A hagyományos éjféli tűzijáték nélkül búcsúzik az idén az óévtől számos város. A korábbi években megszokott, ezreket vonzó látványosságot takarékossági okokra hivatkozva mondták le a városvezetések.

Rekord forgalom Európa legnagyobb kikötőjében

A világkereskedelem fellendülésének köszönhetően rekordot döntött a forgalom Európa legnagyobb kikötőjében: Rotterdamban 430 millió tonna áru fordult meg, 11,1 százalékkal több, mint 2009-ben. A forgalom 2,1 százalékkal meghaladta meg a korábbi, 2008. évi rekordot is.

Barroso üdvözli Észtország euróövezeti tagságát

Brüsszelben közzétett üzenetében az uniós politikus külön méltatta, hogy a balti állam mindössze hat évvel EU-taggá válása után vezeti be sikeresen az eurót saját pénzként. Ez is egyértelműen megmutatja az ország akaratát és hozzáértését - fogalmazott Barroso.

Szárnyal a német export

Németország kivitele 21,5 százalékkal 245 milliárd euróra nőtt a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 202 milliárdról.

Magánvonatok közlekedhetnek egy év múlva Pozsony és Révkomárom között

Légkondicionált vonatok, nagyobb kényelem, ingyenes internetes hozzáférhetőség, sűrűbb járatok és nagyobb gyorsaság - ezt ígéri a csehországi RegioJet magán-vasúttársaság, amely jövőre lép a szlovákiai piacra. A cég ráadásul azt állítja, hogy az állami vasútnál is olcsóbb lesz - írja az Új Szó című pozsonyi napilap csütörtökön.

Csúcsteljesítménnyel zárják az évet az orosz részvények

Csúcsteljesítménnyel zárhatják az idei évet az orosz részvények, a legmagasabb szinten 2008 nyara óta. Jövőre további erősödés várható, mert változatlanul olcsók lesznek a részvények, és növekszik a befektetők kozkázatvállalási hajlandósága.

Már majdnem félmilliárd az internet-felhasználók száma Kínában

Mintegy négyszázötven millióra duzzadt az internet-felhasználók száma Kínában, vagyis az ország 1,3 milliárdos népességének több mint az egyharmada tartozik már a világháló polgárai közé.

Tovább esett a kiskereskedelmi forgalom Görögországban

A gazdasági megszorítások miatt visszafogottabban vásároltak a görögök októberben is: a statisztikai hivatal csütörtökön közzétett adatai szerint a kiskereskedelmi forgalom mennyiségben 8,1 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbihoz képest, miután már szeptemberben is 9,9 százalékkal csökkent.

Lassult a légiforgalom növekdése novemberben

Lassult a légi utasforgalom és a légi teherszállítás növekedési üteme novemberben októberhez képest, ami a világgazdaság növekedési ütemének lassulását jelzi - derül ki a Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség csütörtökön nyilvánosságra hozott kimutatásából.

Alacsonyabbak a szennyezett környezetben élő gyerekek

Alacsonyabbak azok a gyerekek, akik szennyezett környezetben élnek, és vérükben magasabb egyes vegyi anyagok szintje - állapították meg orosz fiúk felmérése alapján kutatók.

A bíróság bűnösnek találta Kacavot

Két rendben bűnösnek találta csütörtökön a tel-avivi körzeti bíróság Móse Kacav volt izraeli államfőt az ellene nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt mintegy négy éve indított perben.

Moszkvának 1,37 milliárd euróba kerül a két Mistral

Moszkvának 1,37 milliárd euróba kerül az a két, Franciaországban gyártandó Mistral típusú helikopterhordozó hadihajó, amelyet az orosz hadsereg számára vásárol meg - közölte csütörtökön egy, az ügylethez közelálló forrás.

Pokolgép robbant egy bíróságnál Athénban

Pokolgép robbant csütörtökön egy bíróság épületénél a görög fővárosban, Athénban.

A Fülöp-szigeteken négyezer embert kellett kimenekíteni az árvíz miatt

A Fülöp-szigetek keleti részén keletkezett árvíz és az azt követő földcsuszamlások miatt négyezer embert kellet kimenekíteni, egy 80 éves asszony meghalt, fiát eltűntként tartják nyilván miután elsodorta őket az ár.

Európai Unió, avagy egy év átalakulásai

Az Európai Unió idei átalakítása jövőre kezdődik: a döntések idén születtek, de a változások határidői távolabbiak.

Dél-Koreai tanulmány: Észak-Korea jelentős hadseregfejlesztést hajtott végre

A csütörtökön nyilvánosságra hozott tanulmányban a szöuli védelmi minisztérium felhívta a figyelmet arra, hogy Phenjan jelentősen erősítette hadseregének különlegesen kiképzett alakulatait. A két évvel ezelőtti 180 ezerről 200 ezer főre emelte elitegységeinek a létszámát.

Az USA bevonta a venezuelai nagykövet vízumát

Az amerikai hatóságok bevonták Venezuela nagykövetének a vízumát - közölte Twitter-blogjában Temir Porras venezuelai külügyminiszter-helyettes szerdán.