rss      tw      fb
Keres

Portugáliában június 5-re írta ki az előre hozott választásokat az államfő

Portugáliában június 5-re írta ki az előre hozott választásokat Aníbal Cavaco Silva államfő, aki csütörtök éjszaka jelentette be a voksolás dátumát, miután közölte, hogy elfogadta a szocialista José Sócrates kormányfő még március 23-án benyújtott lemondását.

Szíria - Az amerikai külügyminisztérium óv a Szíriába utazástól

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma csütörtökön nyilatkozatban szólította fel az amerikai állampolgárokat, hogy csak a legszükségesebb esetben utazzanak Szíriába, az országban tartózkodókat pedig arra, hogy vegyék fontolóra a távozást a halálos áldozatokkal is járó, nyugtalan politikai helyzet miatt.

Lemondott Warren Buffett kiszemelt utódja

Lemondott a Berkshire Hathaway holding több leányvállalatának éléről David Sokol, akit a vállalat elnöke, Warren Buffett kiszemelt utódjának tartottak - jelentette csütörtökön az amerikai média.

Szlovén ellenzéki párt tiltakozik a "partizános euró" miatt

Rosszallásának adott hangot az ellenzéki jobbközép Szlovén Demokrata Párt (SDS) csütörtökön amiatt, hogy a szlovén jegybank nemrégiben egy második világháborús partizánparancsnok képmásával díszített kéteurós érmét adott ki.

Az észak-afrikai események az 1989-es forradalmakhoz hasonlíthatóak

Az elmúlt hónapok észak-afrikai forradalmai leginkább az 1989-es év eseményeihez hasonlíthatóak, de a tartós eredmények kiharcolásáig a neheze még hátravan - mondta Florian Bieber, a grazi egyetem professzora csütörtökön Budapesten.

Ellenzéki tüntetések, előállítások több orosz városban

Moszkvában, Szentpéterváron és Nyizsnyij Novgorodban tüntetéseket szervezett az orosz parlamenten kívüli ellenzék csütörtökön, hasonlóan a 31 napos hónapok utolsó napján rendezett korábbi megmozdulásokhoz.

Elszállítják a menekülteket Lampedusáról

Több mint kétezer menekültet szállítottak el csütörtökön Olaszország szárazföldi részére az afrikai partok közelében lévő Lampedusa szigetről, amelyet elárasztottak a főleg Tunéziából érkező menedékkérők.

A portugál államkincstár rendkívüli kötvénykibocsátást hirdetett péntekre

Rendkívüli kibocsátás keretében összesen 1,5 milliárd eurónyi egy év lejáratú államkötvényt bocsát ki pénteken a portugál államkincstár "különleges igény miatt" - közölte a portugál kincstár és kormányzati adósság hivatal (IGCP) csütörtökön.

Az ír bankok stresszvizsgálata 24 milliárd eurós tőkehiányt jelez

A tájékoztatás szerint az Allied Irish Bank 13,3 milliárd eurós, a Bank of Ireland 5,2 milliárd eurós, az EBS Building Society 4 milliárd eurós, míg az Irish Life & Permanent 1,5 milliárd eurós hiányt mutatott fel a stresszvizsgálatok alkalmával. Elemzők korábban 20 milliárd eurós tőkehiányt vártak.

Reding: az unió alapjogi chartája nem csodaszer, éves jelentés

Az Európai Unió alapjogi chartája nem egy minden problémára megoldást jelentő csodaszer, Viviane Reding pedig se nem varázsló, se nem "szuperzsaru" - ismerte be az Európai Bizottság igazságügyi biztosa csütörtöki sajtóértekezletén, ahol a magyar médiatörvényről is említést tett.

A tagállamokra is visszaüthet az EP-képviselők korrupciós botránya - ELEMZÉS

A brit The Sunday Times leleplező cikke nyomán négy európai parlamenti képviselőről derült ki, hogy pénzt fogadtak el uniós jogszabályok megváltoztatásáért. Az EP-t lejárató botránynak - hosszabb távon - pozitív hozadéka is lehet.

Tőzsde - Csökkenéssel zárt Nyugat-Európa

Csökkenéssel zártak a legfontosabb nyugat-európai tőzsdeindexek csütörtökön, miután a portugál adóssághelyzettel kapcsolatban felerősödött aggodalmak miatt a befektetők nyereséget realizáltak a negyedév utolsó napján.

Nem lesz szobra Marosvásárhelyen a tömeggyilkossággal vádolt román tábornoknak

Nem állíthatnak szobrot Marosvásárhelyen Stefan Gusa tábornoknak, aki az ügyészség szerint 1989-ben, a romániai forradalom idején Temesváron a tömegbe lövetett - olvasható Tőkés Lászlónak, az Európai Parlament alelnökének csütörtöki közleményében.

Feljelentette az Európai Bizottságnál a Microsoft a Google-t

Az internetes keresőoldalak közötti verseny ellehetetlenítése miatt feljelentette a Microsoft a Google-t az Európai Unió versenyügyekért felelős testületénél, az Európai Bizottságnál.

Indul az orosz Sovcomflot és a Sberbank részbeni privatizációja

Oroszországban a Sovcomflot kereskedelmi hajózási társaság, és a legnagyobb bank, a Sberbank lesz a következő a tavaly bejelentett privatizációs terv végrehajtása keretében. Ezt Elvira Nabiullina orosz gazdasági miniszter jelentette be csütörtökön.

Líbia - Gates: Kadhafit saját népe fogja elűzni

Valószínű, hogy Moammer Kadhafi líbiai vezetőt idővel a saját népe fogja elűzni a rezsim ellen életbe léptetett politikai és gazdasági intézkedések hatására - jelentette ki csütörtökön a washingtoni kongresszusban Robert Gates amerikai védelmi miniszter.