rss      tw      fb
Keres

Tőzsde - New York: erősödés zárás előtt két órával

Közép-európai idő szerint 20 óra körül a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,76 százalékkal 12.371,99 pontra nőtt. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,70 százalékkal 2.776,10 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutató 0,81 százalékkal 1.330,11 pontra erősödött..

Obama 10 év alatt a harmadával csökkentené az amerikai olajimportot

Az elnök kijelentette, hogy egy olyan országnak, amely behozatalból fedezi napi szükségleteinek mintegy felét - Amerika 11 napi millió hordó kőolajat importál -, nemzetbiztonsági szempontból növelnie kell energetikai függetlenségét.

Líbia - Felkelők: káosz és kérdőjelek

A Moammer el-Kadhafi líbiai vezető elleni felkelés gyorsan és könnyedén indult: néhány napon belül tucatnyi vezető politikus és katonatiszt csatlakozott a lázadókhoz. A spontán létrejött népi bizottságokból gyengén képzett, de annál lelkesebb harci egységek lettek, amelyek hangos "Allahu Akbar!" kiáltással vetették magukat a csatába Kadhafi katonái és zsoldosai ellen.

Újabb részletek Raúl Castro és Jimmy Carter havannai megbeszéléseiről

Raúl Castro kubai államfő és Jimmy Carter volt amerikai elnök kedden megbeszélést folytatott Havannában - jelentette a kubai állami televízió, amely képsorokat mutatott a közvetlen légkörű találkozóról, amelyen ott volt Rosalynn Carter, az amerikai politikus felesége.

Líbia - HRW: Kadhafi csapatai taposóaknákat telepítenek

Moammer Kadhafi líbiai vezető csapatai a nemzetközi jog által tiltott taposóaknákat is bevetnek a felkelők ellen vívott harcokban - állította szerdán a Human Rights Watch (HRW) emberi jogi szervezet.

Medvegyev: Oroszországot fojtogatja a korrupció

Az orosz államfő szerint a korrupció kihat Oroszország egész gazdasági helyzetére, szorítása nem gyengül, fojtogatja az egész gazdaságot, és az eredmény nyilvánvaló: a pénz elfolyik.

Líbia - Több mint tíz napja teljesen leállt az olajkivitel

A legtöbb ágazati cég még csak nem is hajlandó kommentálni semmilyen Líbiával kapcsolatos hírt, jó hírének megóvása érdekében. Eközben  Tripoli megfenyegette a külföldi cégeket, ha megállapodást kötnek a felkelőkkel, annak jogi következményei lesznek.

Líbia - Tripoli óva int a Kadhafi-ellenes lázadók felfegyverzésétől

A líbiai külügyminisztérium szerdán kijelentette, hogy "terroristák" támogatását jelentené, és ellenkezik az ENSZ határozataival az a francia javaslat, amelynek értelmében a nyugati hatalmak felfegyverezhetnék a líbiai felkelőket.

Távozik tisztségéből a koszovói államfő

Távozik tisztségéből a koszovói államfő, mert az alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette megválasztását - jelentette be szerdán Ibrahim Gashi, Beghjet Pacolli elnök közeli munkatársa.

A NAÜ a Fukusima körüli kitelepítési zóna kibővítését javasolja

A NAÜ munkatársai az atomerőműtől északnyugatra fekvő hétezer lakosú Iitate helységben a legmagasabb sugárértéket mérték - közölte szerdán Bécsben Denis Flory, az ügynökség nukleáris biztonsági szakembere. Az érték meghaladja a sugárzásnak azt a szintjét, amelynél a NAÜ már a lakosság eltávolítását javasolja. Ugyanakkor a szakértők hangsúlyozták, hogy a magas értéket csupán egy helyütt regisztrálták, és azt sem folyamatosan.

EU-biztos: az albániai politikai viták veszélyeztetik az EU-csatlakozást

A tavalyelőtti albániai parlamenti választások tisztaságáról máig tartó belső vita hátráltatja Tirana európai uniós (EU-) csatlakozási törekvéseit - figyelmeztette Stefan Füle, az EU bővítési biztosa szerdán az albán vezetőket.

Líbia - Kiutasították a Reuters egyik tudósítóját

A líbiai hatóságok indoklás nélkül kiutasították az országból Michael Georgyt, a Reuters hírügynökség egyik tudósítóját, aki szerdán meg is érkezett Tunéziába.

Líbia - Uganda szívesen befogadná Kadhafit

Moammer Kadhafit szívesen látják Ugandában - mondta a kelet-afrikai ország elnökének szóvivője szerdán, feltehetően elsőként ajánlva menedékjogot a líbiai vezetőnek.

A pápa békeküldöttet meneszt Elefántcsontpartra

A pápa békemisszionáriust küld Elefántcsontpartra azzal a megbízatással, hogy megbékélésre és párbeszédre ösztönözze az afrikai országban szemben álló feleket.

Bassár el-Aszad szíriai elnök - PORTRÉ

Az "arab tavaszt" Szíria is érzi, s a közel-keleti ország elnökének, Bassár el-Aszadnak kapaszkodnia kell, hogy el ne fújja a "változás szele". Aszadtól mindenki azt várta, hogy hatalmának feladása nélkül liberalizálja majd rezsimét, s az erre vonatkozó első lépéseket szerdai beszédében jelenti be.

Egyiptomban nyilvánosságra hozták az ideiglenes alkotmányt

Egyiptomban szerdán nyilvánosságra hozták az ideiglenes alkotmányt, amely szerint a saría marad az ország törvényalkotásának fő forrása, de pártok nem alakulhatnak vallási alapon.

Még az idén orosz lövészdandárt telepítenek az Északi-sarkvidékre

Az orosz fegyveres erők vezetése még az idén északi-sarkvidéki bevetésre alkalmas, különleges gépesített lövészdandárt hoz létre és telepít a Kola-félszigetre, a pecsengai támaszpontra - közölte szerdán az Interfax hírügynökség a védelmi minisztérium forrásaira hivatkozva.

Az orosz aranytermelés 4,5 százalékkal nőhet az idén

Oroszország idei aranytermelése 4,5 százalékkal 211,4 tonnára nőhet az idén az orosz aranytermelők szövetségének szerdán ismertetett előrejelzése szerint.