rss      tw      fb
Keres

Francia külügyminiszter: kezdenek Kadhafitól elpártolni a hívei

Az előző napi londoni Líbia-konferencia kapcsán Alain Juppé a francia nemzetgyűlésben egy kérdésre válaszolva szerdán elmondta: "Jelzések vannak politikai szinten, és ez talán pozitív fejlemény, hogy megkezdődtek az elpártolások Kadhafi körül Tripoliban".

Líbia - Eltérő álláspontok a líbiai felkelők felfegyverzéséről

Eltér a szövetségesek álláspontja arról, hogy a Líbia ellen elfogadott ENSZ-határozat keretein belül lehetséges-e a Kadhafi-ellenes felkelők felfegyverzése. Míg Washington már fontolóra vette, Brüsszel, Koppenhága, Róma ellenzi, és London is inkább elutasító.

WikiLeaks - Az észak-erdélyi autópálya állandó vitatéma Bukarest és Washington között

Az észak-erdélyi autópálya állandó vitatéma volt az elmúlt hat évben az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségének diplomatái és a román vezetők között - derült ki a WikiLeaks leleplező portál által megszerzett és a román média rendelkezésére bocsátott diplomáciai táviratokból, amelyek egy részét a héten jelentette meg a sajtó.

Nőtt az amerikai olajtartalék a múlt héten

Az amerikai kormányzat energiaügyi tájékoztató hivatalának (EIA) szerdai közlése szerint az olajtartalék 2,95 millió hordóval nőtt a március 25-éig tartó héten, míg az elemzők 1,8 millió hordó emelkedést vártak.

EU-elnökség - Bangkokban tárgyal a magyar elnökség a klímaváltozásról

Bangkokban tárgyal a magyar elnökség a klímaváltozásról, a thai fővárosban rendezik április 3. és 8. között az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének (UNFCCC) jövőjével foglalkozó első évközi ülésszakot, amelyen szó lesz többek között a fejlődő országoknak nyújtandó pénzügyi támogatásokról, és az országok a nemzetközi klímapolitikai intézményrendszerrel kapcsolatos elképzeléseiket is megvitatják - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-vel.

Egy asszony be akart hajtani a Kremlbe, találkozni akart Medvegyev elnökkel

Egy asszony szerdán két gyermekével egy személyautón megpróbált behajtani a Kreml területére, és találkozót követelt Dmitrij Medvegyev elnökkel, de hosszas tárgyalások után sikerült megnyugtatni és rábeszélni, hogy jelentkezzen az elnöki adminisztráció fogadóóráján.

Szíria - Aszad: a stabilitás fontosabb mint a politikai reformok

A szíriai elnök szerint az országa számára fontosabb a stabilitás, mint a politikai reformok, és az utóbbiak amúgy sem függhetnek olyan átmeneti külső tényezőktől, mint a térség forrongása.

Líbia - Líbiai diplomatákat utasítanak ki Londonból

William Hague közölte azt is, hogy továbbra sincs döntés a líbiai ellenzéki erők felfegyverzéséről, ám a brit kormány álláspontja szerint a Líbia ügyében elfogadott ENSZ-határozat nem zárja ki ezt a lehetőséget.

Líbia - Párizs: az arab országok nem ellenzik a NATO-szerepvállalást

A londoni Líbia-konferencián részt vett arab országoknak "nincs ellenvetésük" azzal szemben, hogy a NATO átvegye a líbiai hadműveletek koordinálását az amerikaiaktól - közölte szerdán a francia külügyminiszter.

Erős tőzsdenyitás New Yorkban

A piacok megelégedéssel fogadták, hogy a magánszektor márciusban az ország gazdasági teljesítményének javulására utaló mértékben növelte a foglalkoztatottak számát. A részvényárfolyamok emelkedését azonban változatlanul fékezi a japán atomerőmű-krízis, valamint az közel-keleti olajtermelő országokban terjedő politikai nyugtalanság piaci hatása.

Hu a párbeszédet hangsúlyozta Líbia ügyében Sarkozynek

A katonai erő alkalmazását kifogásolta a líbiai konfliktusban és építő megoldási javaslatokra hívta fel a figyelmet Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai elnök szerdán Pekingben Nicolas Sarkozy francia államfővel megtartott találkozóján.

Nőtt a foglalkoztatás az amerikai magánszektorban

Márciusban 201 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma a februári 208 ezres emelkedés után. A szakértők 205 ezer főnyi növekedéssel számoltak márciusra.

Nagyobb gabonatermés várható Oroszországban, nőhet az export

Oroszországban az idén 84 millió tonna gabona betakarítására lehet számítani a hozamok növekedésének köszönhetően az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) moszkvai attaséja szerint.

Szerbia eurókötvényt bocsát ki, ha kútba esne a távközlési cég eladása

Szerbia 500 millió eurónyit eurókötvényt bocsát ki idei államháztartási hiányának a finanszírozására abban az esetben, ha nem sikerülne értékesítenie a Telekom Srbija állami többségű távközlési céget - közölte az államadósság-kezelő központ vezetője szerdán.

Zsidó tüntetőket vert szét az etiópiai rendőrség

A tüntetésen körülbelül kétezer etiópiai zsidó vett részt, akik izraeli állampolgárságot követeltek maguknak a zsidó állam képviselete előtt. Szutotov szerint a rendőrségi akciót közvetve vagy közvetlenül az izraeli követség kérte.

Lezuhant egy helikopter Ausztriában, halálos áldozat

Lezuhant az osztrák belügyminisztérium helikoptere a tiroli Achensee közelében szerdán, a hatóságok szerint a szerencsétlenség legalább egy halálos áldozatot követelt.

Tizenkilenc kínai egy beomlott alagút fogságában

Tizenkilenc építőmunkást zárt el a külvilágtól egy beomlott alagút a délnyugat-kínai Jünnan (Yunnan) tartományban, de sikerült élve kimenteni őket - jelentette a helyi kormányzat szerdán.

A Fiat vezére bízik az eladások és a piaci részesedés növekedésében

Sergio Marchionne az olasz Fiat SpA. és az amerikai Chrysler vezérigazgatója a Fiat-részvényesek szerdai közgyűlésének kezdete előtt Torinóban tartott beszédében meggyőződésének adott hangot, hogy a Fiat csoport felbontásával létrejött vállalatok teljesítik az idei évre kitűzött célokat, a Fiat növeli piaci részesedését és forgalmát.

Oroszországot elérte a japán atomerőművek sugárzása, Csernobilt megnyitották a turistáknak

Az orosz meteorológusok szerdán közölték, hogy az orosz Távol-Keleten is regisztráltak jód 131-es izotópot, de minimális, veszélytelen mértékben. A tisztiorvosi hivatal szerint azonban a Fukusima japán atomerőműből eredő nukleáris részecskék nem érték el Oroszországot, és megerősítették, hogy megvizsgálnak minden olyan közlekedési eszközt, személyt és szállítmányt, amely abból az irányból érkezik.