rss      tw      fb
Keres

Lengyelországban stagnál a gabonatermés

Lengyelország idei gabonatermése a tavalyival nagyjából megegyező 27 millió tonna körül lesz - közölte szerdán Tadeusz Nalewajk lengyel mezőgazdasági miniszterhelyettes.

Ukrajnában júliusig marad a gabona exportkvótája

Az ukrán kormány július 1-ig meghosszabbította a gabona exportjára tavaly bevezetett kvótát. Ezzel egyidejűleg a kukoricára vonatkozó kiviteli korlátozást 2 millió tonnával 5 millió tonnára emelte fel.

Fukusimától északra egy másik atomerőmű is aggasztja a helybelieket

A szigetország északkeleti részén lévő Odzsika-félszigeten létesített onagavai erőművet korlátozottan rongálta meg a március 11-i földrengés és szökőár, a felcsapó lángokat gyorsan eloltották.

London és Róma is rossz ötletnek tartja a líbiai felkelők felfegyverzését

London álláspontja az, hogy a Líbia ellen elfogadott ENSZ-határozat keretein belül nem lehetséges a Kadhafi-ellenes felkelők felfegyverzése, és ezt Nagy-Britannia egyébként sem vette tervbe - hangsúlyozta a BBC-nek kedden késő este adott interjúban William Hague brit külügyminiszter. Róma szintén világossá tette, hogy elzárkózik ettől a megoldástól.

A Bertelsmann a Warner Music megvásárlására készül

Többmilliárd dollárért megvenné a Bertelsmann a Warner Music hanglemezkiadót - írta szerdai számában a Handelsblatt a tárgyalásokat ismerő információs forrásokra hivatkozva.

Rogozin: a rakétavédelmi együttműködés legjobb garanciája a közös rendszer lenne

A NATO és Oroszország között tervezett rakétavédelmi együttműködés során a felek azzal adhatják a legmeggyőzőbb biztosítékot egymásnak saját szándékaikat illetően, ha közös rendszert alakítanak ki - érvelt szerdán az orosz NATO-nagykövet egy brüsszeli biztonságpolitikai tanácskozáson.

A lengyel GDP-arányos államadósság 53 százalék volt tavaly

Lengyelország GDP-arányos államadóssága 53 százalék volt a múlt év végén a lengyel állam módszertana szerint számolva - jelentette be Dominik Radziwill pénzügyminiszter-helyettes szerdán.

Lassult az uniós munkaerőpiacok helyzetének romlása európai bizottsági jelentés szerint

Tavaly nyár óta lassult a helyzet romlása az Európai Unió munkaerőpiacán, de a nemzetközi gazdasági válság hatásai még mindig egyértelműen érzékelhetők, különösen a fiatalok, a bevándorlók és az alacsonyabban képzettek körében - állapította meg az Európai Bizottság szerdán kiadott negyedéves foglalkoztatási figyelőjében.

Csaknem egymilliárd kuna nyereséget ért el tavaly az INA

A 2009-es 392 millió kuna (1 kuna 36,19 forint) veszteség után nettó 958 millió kuna nyereséget ért el 2010-ben a részben a Mol tulajdonában lévő INA - derül ki a horvát olajtársaságnak a zágrábi tőzsde honlapján szerdán közzétett auditált adataiból.

Moszkva párbeszédre hívja fel a Líbiában szembenálló feleket

Moszkva a békés rendezést, a problémák megoldását és a reformokat célzó párbeszédre szólítja fel a Líbiában szembenálló feleket - jelentette ki szerdán az orosz külügyminiszter moszkvai sajtóértekezletén.

Fizetési nehézségek a Saab autógyárnál

Alkatrészhiány miatt néhány órára leállt a svéd autógyártó Saab trollhattani üzeme kedden - közölte a vállalat IF Metall szakszervezeti ága szerdán.

Újabb városokat vettek be az elefántcsontparti lázadók

Újabb három város került az Alassane Ouattarához, Elefántcsontpart nemzetközileg elismert vezetőjéhez hű lázadók kezére - jelentette be Ouattara védelmi szóvivője szerdán.

Líbia - A kormányerők visszafoglaltak egy stratégiai kikötővárost

A Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők visszafoglalták szerda délelőtt Rász-el-Unúfot, a líbiai kőolajexportban is jelentős szerepet játszó, stratégiai fontosságú kikötővárost - közölték helyszíni forrásból.

Egy amszterdami bíróság szerint folytatódhat Geert Wilders pere

Egy amszterdami bíróság úgy határozott szerdán, hogy folytatódhat a per Geert Wilders, a holland kormányt kívülről támogató szélsőjobboldali Szabadságpárt vezetője ellen, akit a muzulmánok elleni gyűlölet szításával vádolnak.

Feloszlott a mianmari katonai junta

Hivatalosan is feloszlott Mianmarban az ország feletti hatalmat eddig gyakorló katonai junta, miután Thein Szein volt kormányfőt szerdán Najpjidóban ünnepélyesen beiktatták elnöki hivatalába - jelentette az állami televízió.

Ellenzéki felmérés Putyinról

Ha Vlagyimir Putyin mostanában indulna választásokon, a válaszolók 70 százaléka ellene szavazna - ez derült ki az orosz parlamenten kívüli ellenzék felmérése során, s szakértők szerint ugyan a felmérés nem tekinthető reprezentatívnak, de az eredmény ad némi információt a hangulatról.

Olasz-francia harc a Parmalatért

Olaszország nem törődik bele, hogy a Parmalat élelmiszeripari vállalat közel harminc százaléka francia kézbe került. Az olaszok a visszavásárlást tervezik, a franciák az Európai Unióhoz fordultak

Argentin újságíródíjjal tüntették ki Chávezt

"A nép tájékoztatása" érdekében kifejtett tevékenységéért Hugo Chávezt helyi idő szerint kedden kitüntette egy argentin újságíró-iskola, noha a venezuelai elnököt gyakran vádolják országa sajtójának elnyomásával.

Romlott márciusban az euróövezeti gazdasági hangulat index

Márciusban romlott az üzleti és a fogyasztói hangulat index az euróövezetben, az átfogó gazdasági hangulat mutatója pedig a februári felülvizsgált 107,9 pontról a vártnál nagyobb mértékben 107,3 pontra csökkent.

Csapás egy terrorista bázis ellen - orosz kommentárok

Doku Umarov észak-kaukázusi terrorista vezér állítólagos haláláról mélységes kétkedéssel írtak a szerdai orosz lapok, és eltérő vélemények láttak napvilágot arról is, hogy ha valóban a légitámadás áldozatai között van Umarov, akkor ez vajon lélegzetvételnyi szünetet hoz-e a terrorakciókban, vagy ellenkezőleg, azok elszaporodásához vezet majd.