rss      tw      fb
Keres

Öngyilkos merénylet Pakisztánban, halottak

Legkevesebb 15 ember meghalt Északnyugat-Pakisztánban, miután egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a Maulana Fazlur Rehman keményvonalas iszlamista politikus üdvözlésére egy út mellett összegyűlt tömegben - közölték a pakisztáni hatóságok szerdán.

Ankara a rasszizmus elleni harcra szólítja fel Berlint

Az utóbbi hónapokban különböző német városokban élő törökök lakásai, mecsetek, közösségi intézmények ellen elkövetett támadások "nyilvánvalóan a rasszizmusban, idegengyűlöletben és iszlámellenességben gyökereznek" - mutat rá a török külügyminisztérium nyilatkozata. A tárca azt várja a német hatóságoktól, hogy mielőbb fogják el, és állítsák bíróság elé a bűncselekmények elkövetőit.

PwC: új területek nyílnak a fúziók és felvásárlások területén az energetikai ágazatban

A 2009-ben elért mélypont után az idei évre fellendülést jósol az energetikai cégek életében a PwC Energetikai üzletkötések (Power Deals) című áttekintése, amely felöleli energiaipari cégek valamennyi nemzetközi és belföldi üzletkötési tevékenységét. Az MTI-hez szerdán eljuttatott összefoglaló szerint Magyarországon 2011-ben a kormányzat részéről várhatóak bizonyos energiapolitikai döntések, amelyek hatással lehetnek a piac élénkülésére.

Olaszország alkotmányban korlátozná költségvetési hiányát

Giulio Tremonti olasz gazdasági miniszter támogatna egy olyan alkotmánymódosítást, amely korlátozza a költségvetési hiányt az euróövezet harmadik legnagyobb gazdaságában.

Csökken a német kancellár népszerűsége

A Forsa intézetnek a Stern magazinban megjelent felmérése szerint a lakosság körében mindössze 55 százalékos a német kormányfő támogatottsága. Ez négy százalékkal alacsonyabb, mint a legutóbb mért érték.

Japán - Új biztonsági előírások az atomerőművekben

A japán atomerőműveknek egy hónapon belül ki kell dolgozniuk a biztonság fokozását célzó terveket, amelyek még erőteljes szökőárak esetén is szavatolnák az erőművek zökkenőmentes működését - jelentette szerdán a japán média.

Újraindult a szlovén atomerőmű

Újraindult Szlovéniában a krskói atomerőmű azt követően, hogy március 23-án a biztonsági rendszere - a Zágráb felé menő vezeték működési zavara miatt - automatikusan leállította.

Kínában kivégeztek három Fülöp-szigeteki drogcsempészt

Kínában kivégeztek szerdán három Fülöp-szigeteki kábítószercsempészt, jóllehet a szigetország kormánya minden követ megmozgatott, hogy elérje a halálbüntetés megváltoztatását.

Tőzsde - Emelkedéssel nyithat Nyugat-Európa

Az előző napi New York-i erősödést követve emelkedéssel nyithatnak a legfontosabb nyugat-európai értéktőzsdék, elemzők szerint ugyanakkor a nemzetközi bizonytalanság még mindig okozhat váratlan fordulatokat a kereskedésben.

Árvizek öntötték el Dél-Thaiföldet

Több ezer ember rekedt Thaiföld turisták által kedvelt déli szigetein a múlt hét óta tartó, 11 ember halálát okozó áradások miatt - közölték a thaiföldi hatóságok szerdán.

Tőzsde - emelkedés Ázsiában

Kéthetes csúcson, 2,64 százalékos emelkedéssel 9.708,79 ponton zárt a tokiói börze irányadó mutatója a szerdai kereskedésben tovább gyengült a jen és a befektetők az európai és amerikai kamatok emelkedésére számítanak.

Líbia - A felkelők menekülnek Brega és Rasz-el-Unúf városából

A Moammer Kadhafihoz hű kormányerők támadásai miatt a líbiai felkelők sietve hagyják el Brega és Rasz-el-Unúf városát, és kelet felé, Bengázi irányába hátrálnak - jelentették szerdán arab tévéállomások.

Japán - Kórházba került a Tepco elnöke, magas volt a vérnyomása

Magas vérnyomással és erős szédülés miatt kórházba szállították a megsérült fukusimai atomerőművet üzemeltető vállalat, a Tepco elnökét - közölte szerdán a vállalat szóvivője.

Japán - A Fukusima-1 sérült reaktorépületei különleges burkot kaphatnak

Különleges szövetburkot kaphatnak a radioaktív részecskék kívülre szivárgásának megakadályozására a japán Fukusima-1 atomerőmű március 11-i földrengésben és szökőárban  megsérült reaktorépületei - jelentette szerdán a japán Aszahi Simbun című lap az erőművet üzemeltető Tokyo Electric Power Co. (Tepco) vállalat képviselőjére hivatkozva.

Ezermilliárd dolláros olajbevétele lehet az OPEC-nek - IEA

Elérheti az ezermilliárd dollárt a Kőolajexportáló Országok Szervezetének (OPEC) idei nyersolajexport-bevétele - jósolta szerdán Londonban megjelent nyilatkozatában a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) főközgazdásza.

Líbia - Obama nem zárja ki a líbiai felkelők felfegyverzését

Az elnök szerint jelenleg még tart a lázadók és a Kadhafi-rezsim szembenállásáról begyűjtött értesülések értékelése. Barack Obama kifejezte meggyőződését, hogy a líbiai vezető a katonai és a diplomáciai nyomás hatására végül lemond a hatalomról. Mint mondta, a nemzetközi koalíció által indított hadművelet hatására Kadhafi defenzívába szorult.

Raúl Castro és Jimmy Carter megbeszélést folytatott Havannában

Raúl Castro kubai államfő és Jimmy Carter volt amerikai elnök kedden megbeszélést folytatott Havannában - jelentette a kubai állami televízió, amely képsorokat mutatott a közvetlen légkörű találkozóról, amelyen ott volt Rosalynn Carter, az amerikai politikus felesége.

Golyó találta el a US Airways egyik repülőgépét

A rendkívüli esemény még hétfőn, leszállás közben történt. A golyó ütötte lyukat a géptörzs hátsó részén a pilóta fedezte fel, a következő felszállást megelőző szemle során.

Erdogan történelmi látogatása Irak kurd régiójában

Tayyip Erdogan török kormányfő kedden Irak kurd régiójában méltatta hazája erőfeszítéseit a törökök és a kurdok megbékítése érdekében.