rss      tw      fb
Keres

Valamelyest csökkent az Európában menekült státust kapók száma

Valamelyest csökkent az Európában menekült státust kapók száma, amely 2010-ben 257 815 volt az előző évi 264 000-rel szemben - derül ki az EU statisztikai hivatalának kedden közzétett jelentéséből.

Szíria - Washington: Bassár el-Aszadnak további reformokat kell végrehajtania

Bassár el-Aszad szíriai elnöknek haladást kell felmutatnia a politikai reform terén és meg kell felelnie az országa polgárai által támasztott igényeknek és céloknak - jelentette ki kedden Washingtonban Mark Toner amerikai külügyi szóvivő.

Elfogták az egyik legkeresettebb indonéz terroristát

Őrizetbe vették Pakisztánban a 2002-es bali terrorista merénylet egyik fő gyanúsítottját indonéziai és Fülöp-szigeteki titkosszolgálati források szerint.

Virágzik az "anyaságturizmus" az Egyesült Államokban

Az illegális bevándorlók mellett egyre több tehetős, vízummal rendelkező külföldi anya utazik az Egyesült Államokba, hogy ott szülje meg gyermekét, aki az amerikai alkotmány értelmében automatikusan elnyeri az ország állampolgárságát - írta kedden a The New York Times.

Líbia - Fegyvereket kért Londonban az átmeneti tanács, s közzétette politikai programját

Több segítséget, mindenekelőtt fegyverszállításokat kért a nemzetközi közösségtől a líbiai felkelők Átmeneti Nemzeti Tanácsa kedden Londonban, az ott zajló Líbia-konferencia nyilvánosságát kihasználva; egyúttal politikai programnyilatkozatot tett közzé, amelyben legfőbb célként egy demokratikus jogállam megteremtését tűzte ki.

Líbia - Robbanások Tripoliban

Állítólag abban a városrészben történtek három perces időközzel, ahol Moammer Kadhafi líbiai vezető rezidenciája van. Előzőleg repülőgépek haladtak át a város légterén. Összesen hét robbanás volt.

Felmentő ítélet született az első Hypo-perben

Wolfgang Kulterer, a Hypo Bank volt vezetője és a pénzintézet két másik igazgatója, Gert Xander és Albin Ruhdorfer ellen az volt a vád, hogy befolyásukkal visszaélve közreműködtek két, megfelelő fedezet nélküli hitel odaítélésében és ezzel több mint kétmillió euró kárt okoztak a banknak.

Az alumínium most a legdrágább 2008 szeptembere óta

Kedden késő délután az alumínium tonnánkénti ára 2.656 dollárra emelkedett a hétfői 2.615 dollárról három hónapos határidőre.

Egyiptom - egyre magabiztosabbak az ultrakonzervatív szalafisták

Egy ember meghalt, nyolc másik pedig megsebesült egy egyiptomi faluban a lakosok, illetve a helyi italbolt és a kávéházak bezárását követelő szalafista fundamentalista muzulmán mozgalom tagjainak összecsapásában; az incidens jelzi a szekta növekvő magabiztosságát.

A nyugat-európai értéktőzsdék vegyesen zártak

A nyugat-európai értéktőzsdék kedden az előző naphoz hasonlóan vegyesen zártak, miután a múlt hetet fél éve legnagyobb egyheti emelkedéssel végezték.

Volt UCK-harcosok őrizetbe vétele ellen tüntettek Koszovóban

Több ezren tüntettek a koszovói fővárosban kedden azért, mert az EULEX, az EU igazságügyi és rendőri missziója két héttel ezelőtt őrizetbe vette az egykori Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) kilenc tagját.

Új kurd kormányzót választottak az iraki Kirkukban, az arabok dühösek

Az arabok, kurdok, törökök és más nemzetiségek által vegyesen lakott, az észak-iraki kurd autonóm területen éppen csak kívül eső, jelentős olajmezők felett elterülő Kirkuk sorsa az egyik legvitatottabb kérdés Irakban.

Cameron: "jobb idők várnak Líbiára"

Cameron kijelentette: Kadhafi líbiai vezető a civilek elleni, folytatódó katonai támadásokkal "durván megsérti" a Líbiával kapcsolatos ENSZ-határozatokat. Kadhafi orvlövészekkel löveti a polgári lakosságot, és akiket eltalálnak, azokat "hagyják elvérezni az utcán".

Washington nem zárja ki a líbiai felkelők felfegyverzését

Az amerikai kormány nem zárja ki a líbiai felkelők felfegyverzését mint olyan eszközt, amely elősegítheti Moammer Kadhafi több mint négy évtizedes kormányzásának végét - jelentette ki kedden a CBS televíziónak nyilatkozva Susan Rice amerikai ENSZ-nagykövet.

Támadás egy iraki tartományi tanács székháza ellen, halottak

Katonai egyenruhát és robbanóövet viselő fegyveresek rohamozták meg egy iraki tartományi tanács székházát kedden legkevesebb 15 ember halálát okozva - közölték helyi biztonsági illetékesek.

Románia kitart az atomenergia mellett

Románia folytatja nukleáris energiafejlesztési programját az energiaimporttól való függőség korlátozása érdekében - közölte a Nuclearelectrica állami energiaipari vállalat igazgatója, Pompiliu Budulan.

Francia és amerikai diplomaták tartanak Bengáziba

Franciaország nagykövetet nevezett ki a líbiai átmeneti nemzeti tanács mellé, és a diplomata már úton van Bengázi felé - szivárogtatta ki Párizsban kedden egy illetékes.

Az S&P újra leminősítette Portugáliát és Görögországot

Újabb egy fokozattal, "BBB mínusz" szintre - csupán egy fokozattal a "bóvli kategória felett - minősítette le kedden Portugália hosszú távú szuverén adóskockázati osztályzatát a Standard & Poor's, ugyanakkor Görögország adósbesorolását két fokozattal mélyebbre süllyesztette a "bóvli" kategóriában, "BB mínusz"-ra, az eddig érvényes "BB plusz"-ról.

Gyengült az amerikai fogyasztói bizalom márciusban

Jelentősen gyengült az amerikai Conference Board gazdaságkutató intézet márciusi fogyasztói bizalmi mutatója, 5.000 háztartás megkérdezése alapján.

Újabb osztrák EP-képviselő mondott le mandátumáról

Lemondott egy osztrák európai parlamenti képviselő, aki egy osztrák lap szerint céges adósságai törlesztésére akarta felhasználni költségtérítési díját.