rss      tw      fb
Keres

Líbia - Mintegy ezren haltak meg az erőszaktól

A Moammer Kadhafi elleni megmozdulások kezdete óta mintegy ezer ember halt meg a líbiai összecsapásokban - mondta csütörtökön közzétett emberi jogi jelentésében a brit kormány.

Lengyelország mégsem adná el energiavállalatát a francia EdF-nek

Lengyelországnak nem volna szabad harmadik számú energiaipari vállalatát, az Enea-t a francia EdF-nek eladnia, mivel az a francia állam tulajdonában áll - közölte Waldemar Pawlak, Lengyelország miniszterelnök-helyettese csütörtökön.

Csökkentek az amerikai gyáripari megrendelések

Csökkentek az amerikai gyáripari megrendelések februárban, egyebek között a katonai repülőgépek, távközlési berendezések, valamint a számítógépek iránti kereslet visszaesése miatt. A szakértők növekedést vártak.

Líbia - Szóvivő: Kadhafi Líbiában van és a végsőkig kitart

Musza Ibrahim Tripoliban az arab ország ellen ENSZ-felhatalmazás alapján elrendelt nyugati légicsapások kapcsán úgy nyilatkozott, hogy ha az "agressziónak" volt valamilyen hatása, úgy egységbe tömörítette a líbiai népet a vezető mögött.

Moszkvában hideg van, és egyelőre még hidegebb lesz

Moszkvában és Oroszország európai részének középső területén hideg van, a hőmérő napközben sem mutat többet plusz 1 Celsius-foknál. A meteorológusok szerint ugyan már közeli a felmelegedés, de előbb még mínusz 15 Celsius-fokra is lehet számítani.

Elefántcsontpart - Dezertált a vezérkari főnök

Philippe Mangou és családja az éjszaka érkezett a dél-afrikai nagykövet rezidenciájára. Ügyében konzultációk folynak a nyugat-afrikai térség vezetőivel és az Afrikai Unióval.

Lemondott a kuvaiti kormány

Lemondott csütörtökön a kuvaiti kormány, hogy három minisztere elkerülje a parlamenti meghallgatást.

Elfogadták a bérdömping-ellenes törvényt Ausztriában

A törvény értelmében a korábbinál szigorúbban ellenőrzik és büntetik, ha a munkaadó nem fizeti meg a munkavállalóinak az Ausztriában kötelező minimálbéreket vagy nem jelenti be őket a társadalombiztosítási szerveknél.

Cseh alkotmánybíróság - törvényellenes az internetes és a telefonos kommunikáció adatainak megőrzése

Alkotmányellenes az internetes és a telefonos kommunikáció adatainak megőrzése bűnmegelőzési megfontolásokból, mert ezzel elfogadhatatlan mértékben beavatkoznak az emberek magánéletébe - mondta ki a cseh alkotmánybíróság csütörtökön Brnóban. A testület állásfoglalásával hatályon kívül helyezte a vonatkozó törvény sokat vitatott részeit.

Nagyobb szerepet szánnak a kínai jüannak a G20-ak pénzügyi vezetői

Nagyobb szerepet kaphat a kínai nemzeti valuta a jövőben, de nem helyettesítheti az amerikai dollárt - ezt rögzítették informális megállapodásukban a G20-ak csütörtökön a kelet-kínai Nankingban (Nanjing) tartott pénzügyi vezetői tanácskozáson.

Az Egyesült Államok a román energiapiac liberalizálását szorgalmazza

A román energiapiac liberalizálását szorgalmazta csütörtökön Mark Gitenstein, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete, aki szerint a román kormánynak tartania kell magát a korábban vállalt ígéretéhez, és nem tarthatja sokáig mesterségesen alacsonyan a földgáz és a villamos energia árát.

Eltűnt egy kazah ellenzéki újság kiadója az elnökválasztás előtt

Danyijar Moldasiovot, a Golosz Reszpubliki (A köztársaság hangja) kiadóját először szombaton támadták meg: háza előtt hagyták helyben támadói, akik több dokumentumot is elloptak tőle. Moldasiov három nappal az eset után tűnt el.

Másodfokon is halálra ítéltek egy korrupt városi vezetőt Kínában

Jóváhagyta a kelet-kínai Szucsou (Suzhou) város alpolgármesterének korrupció miatt kiszabott halálos ítéletét a tartományi felsőbíróság - jelentette a Hszinhua hírügynökség csütörtökön.

Elhalasztották a republikánus elnökaspiránsok vitáját

Mivel mindeddig csak kevesen jelentették be hivatalosan indulási szándékukat, elhalasztották a republikánus elnökaspiránsok május 2-ára tervezett első nyilvános vitáját - jelentette csütörtökön a USA Today.

Az izraeli fiatalokat egyre inkább vonzza a jobboldal

Az izraeli fiatalokat erőteljesebben vonzzák a jobboldal és az erős emberek, mint a demokratikus értékek - tűnik ki egy tanulmányból, amelyből a Háárec című izraeli lap csütörtökön ismertetett részleteket.

Magasabb infláció, kisebb növekedés Szlovéniában

A szlovén kormány gazdaságkutató intézete fölfelé módosította idei inflációs előrejelzését, miközben rontotta a gazdasági növekedésre vonatkozó becslését csütörtökön.

Kuvait iráni diplomatákat utasít ki államellenes összeesküvés vádjával

Mohamed asz-Szabah sejk, külügyminiszter csütörtökön azt követően jelentette be a diplomaták kiutasításáról hozott döntést, hogy Kuvaitban kedden halálra ítéltek három embert az iszlám köztársaság javára való kémkedés miatt.

Csökkent a heti segélykérelmek száma az Egyesült Államokban

A március 26-án záródott héten 388 ezer úgynevezett első segélykérelem futott be a munkaügyi hivatalokhoz, ami 6 ezerrel kevesebb a megelőző héthez képest. A szakértők szerényebb, 2 ezres csökkenésre számítottak.

Öngyilkos lett Dubovsky László, Tornalja egykori magyar polgármestere

Öngyilkos lett csütörtökön Dubovsky László, Tornalja egykori magyar polgármestere. Dubovsky tavaly szeptember óta vizsgálati fogságban volt, s az utóbbi hetekben a trencséni kórházban kezelték, ahol most önkezével vetett véget életének.

Németország: Piros-zöld feltámadás? - ELEMZÉS

A 90-es években a német tartományoknak csaknem a felét irányította szociáldemokrata-környezetvédő koalíció, majd 1998-ban szövetségi szinten is kormányra jutott az SPD-Zöldek tandem. 2009 óta keresztény-liberális kormánya van Németországnak, ám a jelek szerint a CDU-FDP koalíció, legalábbis tartományi szinten, egyre inkább teret veszít a piros-zöld ellenzékkel szemben.