rss      tw      fb
Keres

Líbia - Hague: Kadhafinak bíróság előtt lenne a helye

Nemzetközi bíróság előtt kellene felelnie tetteiért Moammer Kadhafinak, de a líbiai vezető sorsáról nem Nagy-Britannia hivatott dönteni - mondta kedden a brit külügyminiszter.

Líbia - Kadhafi erői visszafoglalták en-Naufalíja városát

A líbiai tengerparton nyugat felé nyomuló felkelőktől a Moammer Kadhafihoz hű erők keddre virradóan visszafoglalták en-Naufalíja városát - közölték maguk a felkelők és szemtanúk.

Tőzsde - Emelkedő nyitás után mínuszok Európában

Az emelkedő nyitás után egy órával mínuszban voltak a vezető tőzsdemutatók Európában: elsősorban a banki papírok gyengültek, miután az olasz UBI bank jelezte, hogy egymilliárd euró értékben tervezi emelni alaptőkéjét. Gyengültek a bányaipari részvények is a nyersanyagok árának csökkenése miatt.

Feltörték több ausztrál miniszter számítógépét

Feltörték az ausztrál kormányfő és több miniszter számítógépét: Julia Gillard miniszterelnök szerint az eset jelentősége csekély - jelentette kedden az ausztrál sajtó.

Abramovics oligarcha lett Csukcsföld parlamentjének elnöke

Roman Abramovics milliárdost, a londoni Chelsea labdarúgó klub tulajdonosát, a hatalmas luxusjachtok ismert kedvelőjét választották meg hétfőn a rendkívül szegény Csukcsföld parlamentjének elnökévé.

Robbanások után elsüllyedt egy tartályhajó Németországban

Tűz ütött ki hétfő este egy tartályhajón Németország északnyugati részén, az Ems folyón, Lingen kikötőjében, a holland határtól nem messze; a hajón több robbanás történt, és a jármű elsüllyedt - közölte a rendőrség.

Németországban romlott a fogyasztói bizalom

Németországban romlott a fogyasztói bizalom, de nem annyira, mint azt az elemzők várták. Az áprilisra előre tekintő, kedden megjelent hangulatmutató 5,9 pont, gyengébb az erre a hónapra február végén jelzett 6,0 pontnál.

Baráti tűzben haltak meg pakisztáni katonák

Baráti tűzben haltak meg azok a pakisztáni katonák - köztük egy ezredes -, akiket iszlamista felkelők támadtak meg hétfő este - közölte kedden egy katonai parancsnok.

Átszervezik a Siemenst

A változásokról Peter Loscher vezérigazgató tájékoztatta a felügyelőbizottságot. Eszerint leválasztják és ősszel tőzsdére viszik az Osram részleget, amely a világ második számú fényforrásgyára a holland Philips mögött. A részleg a Siemens legnyereségesebb egységei között van, tavaly 4,7 milliárd euró bevételből 569 millió euró volt az adózott eredménye, de a világító diódákra (LED) és más energiahatékony technológiákra való átmenet és a növekvő verseny okozta tőkeszükséglet indokolja az Osram többségének eladását. A Siemens hosszú távon is meg akar őrizni egy kisebbségi részt az Osramból.

Orosz lapok - Nem kizárt, hogy Doku Umarov iszlamista lázadóvezér halott

Nem kizárt, hogy Doku Umarov, az észak-kaukázusi iszlamista szélsőségesek egyik fő vezére halott, ugyanis alapvetően az ő megsemmisítése volt a célja egy légitámadásnak, amelyet Ingusföldön egy szélsőséges bázis ellen hajtottak végre kedden. Ezt az értesülést közölte kedden több orosz lap is.

Tőzsde - Tokió - Nikkei 225: - 0,21 százalék, Ázsia jól teljesített

A tokiói értéktőzsde fő mutatója kedden második napja esett, mert a földrengésben és szökőárban megsérült fukusimai atomerőmű környékén növekvő sugárveszély rontotta az újjáépítés általános kilátásait, miközben a japán kormány mérlegeli a társasági adó tervezett csökkentésének elhalasztását, illetve a személyi jövedelemadó emelését a helyreállítás költségei miatt.

Líbia - Washington propagandával is gyengíteni igyekszik Kadhafit

Az észak-afrikai ország légterében egy amerikai repülőgépről a kormánykatonáknak szánt üzeneteket sugároznak, és szórólapokat dobnak le az ő ellenőrzésük alatt lévő területeken - közölték kedden amerikai tisztségviselők.

A nyugat-európai tőzsdék enyhe lejtőn kezdhetnek

Londoni értékforgalmazók szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 tizenöt pont körüli, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 harminc pont körüli visszalépéssel nyithat pénteken.