rss      tw      fb
Keres

Svédországban is újra megjelent a H1N1, az első haláleset a télen

Svédországban is újra megjelent a H1N1 influenzavírus, s a fertőzöttek közül meghalt egy hétéves gyermek - közölték szombaton a svéd egészségügyi hatóságok. A hivatalos statisztika szerint a gyermek volt a H1N1 vírus első halálos áldozata ezen a télen.

Egy algériai teherhajót kerítettek hatalmukba kalózok Omán partjainál

Egy algériai teherhajót foglaltak el szombaton kalózok Omán partjainál, Szalála kikötővárostól több mint 200 kilométerre délkeletre - jelentette az Európai Unió haditengerészeti koalíciója (EUNAVFOR).

Felesküdött Dilma Rousseff, Brazília első női elnöke

A választási kampányban még viszonylag ismeretlennek számított közgazdász mentorát, Luiz Inácio Lula da Silvát váltja. A páratlan népszerűséget élvező eddigi elnök (rokonszenv mutatója 80 százalék felett áll) mindent megtett, hogy kiválasztottja elnyerje hivatalát.

Észtország is bevezette az eurót

"Kis lépés az euróövezetnek, de nagy lépés Észtországnak" - jelentette ki Andrus Ansip észt kormányfő szombaton Tallinnban annak kapcsán, hogy 2011. január elsejétől Észtország is bevezette az Európai Unió közös pénzét, az eurót.

Orosz repülő szibériai balesete - halottak

Felrobbant egy orosz utasszállító repülő egyik motorja szombaton egy szibériai repülőtéren, a gép utasai közül hárman meghaltak, 43-an megsérültek - közölte a mentőszolgálat szóvivője.

Pánik egy dél-afrikai szilveszteri partin - halottak

Tíz fiatal meghalt egy dél-afrikai szilveszteri partin, miután egy verekedést követően pánik tört ki szombatra virradó éjszaka - jelentette a helyi média.

Feszült a helyzet Alexandriában, az éjjel megtámadott templom körül

Feldühödött keresztények tüntettek és tűztek össze a kivezényelt rendőrökkel szombat délelőtt az észak-egyiptomi Alexandriában, ahol az éjjel robbantásos merényletet hajtottak végre a város egyik kopt keresztény temploma ellen, 21 hívő halálát okozva.

A világ vallási vezetőinek találkozóját kezdeményezte a pápa

A Szent Péter Bazilikában tartott szentmisén a katolikus egyház vezetője elmondta, hogy a különleges csúcstalálkozót októberben Assisiben, a ferences rend alapítójának, Assisi Szent Ferencnek a szülőhelyén rendezik. Annak célja a világ békéjének előmozdítása - hangsúlyozta a pápa.

Amerikai drónok felkelőkkel végeztek Pakisztánban

Legalább 14 feltételezett lázadóval végzett két egymást követő amerikai rakétatámadás szombaton Pakisztán északnyugati részén, az afgán határ közelében - közölték a pakisztáni hírszerzés tisztségviselői.

Robbantás Alexandriában, halottak

Hoszni Mubabarak elnök a terrorizmussal szembeni egyéges fellépésre szólította fel Egyiptom muzulmán és keresztény lakosságát, válaszul arra, hogy szombatra virradó éjjel 21 ember halálát okozta egy autóbombás merénylet az észak-egyiptomi Alexandria egyik kopt keresztény templománál.

Észtország belépett az euróövezetbe

A 1,3 millió lakosú balti ország polgárai ezzel búcsút intettek az eddigi fizetőeszköznek, az észt koronának, amely 1992-ben a szovjet rubelt váltotta fel.

Robbantás egy nigériai laktanyában, halottak

Pokolgép robbant péntek este Nigéria fővárosának, Abujának egyik laktanyájában, a merényletnek halálos áldozatai is vannak, számukról azonban különböző források eltérő adatokat közöltek.