rss      tw      fb
Keres

Az RMGC szerint már 2014-ben megkezdhetik az arany kitermelését Verespatakon

Már 2014-ben megkezdhetik az arany kitermelését Verespatakon - derül ki a beruházó cég (Gabriel Resources) tavalyi utolsó negyedévre vonatkozó, márciusban közzétett dokumentumából, amelyről részletesen írt csütörtöki számában az Új Magyar Szó (ÚMSZ).

Líbia - A NATO átvette a hadműveletek irányítását

A NATO-műveletben, amelynek az "Egyesített védelmező" (Unified protector) kódnevet adták, a tagországok közül Nagy-Britannia, Franciaország, Kanada, Belgium és Dánia vesz részt. A repülőgépek földközi-tengeri - olasz, francia, görög, török - támaszpontokról szállnak föl. Az európaiak azt állítják, van elég repülőgépük, hogy folytassák a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők elleni légicsapásokat.

Többet költenek autópálya-fejlesztésre Horvátországban

A tavalyinál 23 százalékkal többet, összesen 3,05 milliárd kunát (1 kuna 36,19 forint) fordítanak idén autópálya-építésre és a meglévők karbantartására Horvátországban - közölte a fizetős autósztrádák üzemeltetőit tömörítő szervezet (HUKA) a horvát Tengeri, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium honlapján.

Japánban egyelőre nem lesz újabb kitelepítés

A japán kormány a március 11-i szökőárban megsérült atomerőmű 20 kilométeres körzetét üríttette ki, a 20-tól 30 kilométerig terjedő sávban pedig az ott élőkre bízta, hogy elköltöznek-e. Tokiói közlés szerint ez inkább a létszükségleti cikkek beszerzésének lehetősége miatt javasolt, mert nincs olyan egészségügyi kockázat, amely indokolná.

Erős tőzsdezárás Ázsiában

A térségbeli tőzsdék hangulatát az első negyedév utolsó kereskedési napján az amerikai magánszektornak a gazdasági helyzet javulására utaló foglalkoztatási adatai javították, bár továbbra is komoly tényező a japán nukleáris katasztrófa-elhárítás erőfeszítéseinek kockázata.

Erősödő indexekre lehet számtani az európai tőzsdék nyitásakor

Mintegy két órával az európai kereskedés kezdete előtt a londoni FTSE-100 indextől 13 pont, 0,2 százalék körüli, a frankfurti DAX indextől 7 pont, 0,1 százalék körüli, a párizsi CAC-40 indextől 9 pont, 0,2 százalék körül emelkedésre számítanak a nyitáskor.

Líbia - Obama titkos akciókat engedélyezett a felkelők támogatására

Barack Obama amerikai aláírt egy titkos utasítást, amely engedélyezi, hogy a washingtoni kormány fedett támogatást nyújtson a líbiai felkelőknek - jelentették be szerdán Washingtonban névtelenséget kérő hivatalos források.

Líbia - Robbanások hallatszottak Tripoliban szerda éjszaka is

A líbiai főváros felett átrepülő harci gépek zaja és robbanások is hallatszottak Tripoli délkeleti külvárosaiból az AFP francia hírügynökséget a városból tájékoztató szemtanú szerint.

Szankciókat fogadott el Gbagbo volt elefántcsontparti elnök ellen az ENSZ BT

Szankciókat fogadott el Laurent Gbagbo volt elefántcsontparti elnök ellen az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerdán, s az egyhangúlag megszavazott büntetőintézkedések egyebek között utazási tilalmakat és vagyonok zárolását is jelentik a volt államfő, családja és több támogatója számára.

Leszállt egy gép Chicagóban, mert három közel-keleti utasa "furcsán" viselkedett

Biztonsági okokból szállt le Chicagóban egy, az amerikai fővárosból az Oregon állambeli Portlandbe tartó utasszállító gép, miután három - közel-keleti külsejű - utasa "furcsán viselkedett", sőt dulakodásba keveredett az légiutas-kísérőkkel - jelentette szerdán az NBC televízió.

Líbia - A líbiai külügyminiszter Londonba menekült

Londonba érkezett szerda este Musza Kusza líbiai külügyminiszter, aki lemondott a Moammer el-Kadhafi líbiai vezető kormányában viselt tisztségéről - közölték a brit fővárosban.