rss      tw      fb
Keres

Az olasz kormány megszorító csomagot fogadott el

Az olasz kormány megszorító csomagot fogadott el csütörtökön, hogy elkerülje a Görögországhoz hasonló adósságválságot, és egyensúlyba hozza az államháztartást 2014-ben - jelentette be egy kormányzati forrás csütörtökön.

Módosították a prostitúció szabályozását Bécsben

Megtiltották az utcai prostitúciót a lakóövezetekben és szigorúbb engedélyeztetési eljárásnak vetik alá a bordélyokat a jövőben Bécsben egy csütörtöki törvénymódosítás alapján.

Lezárultak a horvát EU-csatlakozási tárgyalások

Lezárultak a horvát EU-csatlakozási tárgyalások - jelentette be csütörtökön Brüsszelben Martonyi János, a magyar diplomácia irányítója, a Gordan Jandrokovic horvát külügyminiszterrel megtartott utolsó tárgyalási forduló után.

Montenegrói konferencia: új korszak kezdete a Balkán békéjének megteremtésében

A balkáni országok közötti együttműködés elmélyítésével könnyebbé válik az Európai Unióhoz való csatlakozás folyamata, és lehetővé válik a megoldatlan kérdések rendezése is. Száz évvel ezelőtt robbantak ki a balkáni háborúk és ez az évforduló a balkáni béke kezdetét jelentheti - ezek a legfőbb üzenetei azoknak a felszólalásoknak, amelyek a Délkelet-európai Együttműködési Folyamathoz (SEECP) tartozó országok állam- és kormányfőinek csütörtöki értekezletén hangzottak el a montenegrói Sveti Stefan tengerparti üdülőhelyen.

A nyugat-európai értéktőzsdék tovább haladtak fölfelé

"A problémát elhalasztottuk. Nemsokára megint előkerül, ez biztos, de addig bulizhatunk egy kicsit" - így jellemezte a piaci hangulatot a Reuters számára a Schroders befektetési bankház egyik alapkezelője, miután a görög parlament szerdán és csütörtökön megszavazta az EU-IMF-mentőprogram folytatásának feltételéül szabott takarékossági és bevételnövelő intézkedéseket.

Megrongálódott egy újabb, Gázába készülő segélyhajó

Egy újabb segélyhajó megrongálásával vádolták meg csütörtökön Izraelt a Gázába segélyt szállítani szándékozó, egyelőre a görögországi Pireuszban várakozó aktivisták.

Portugáliában megszorító intézkedést jelentett be a kormányfő

Portugáliában megszorító intézkedést jelentettek be csütörtökön, egy nappal azután, hogy szerdán a vártnál nagyobb első negyedévi államháztartási hiányszámot ismertettek.

Október 30-án lesz a kirgiz elnökválasztás

A jelenlegi államfő, Roza Otunbajeva mandátuma ez év végéig tart, és a kirgiz törvények szerint nem indulhat újra az elnöki mandátumért.

Újabb tüntetések Szíriában, a hadsereg a török határ mentén járőrözik

Több száz kormányellenes tüntető vonult az utcákra csütörtökön az észak-szíriai Aleppó városában, a szabadságjogok érvényesülését követelve. A tömeget a biztonsági erők oszlatták fel, és több demonstráló megsérült - közölték emberi jogi szervezetek.

Afrikai Unió: a külföldi katonai beavatkozások csak szenvedést okoznak Afrikának

Rengeteg szenvedést okoznak Afrikának a külföldi katonai beavatkozások; ilyen akciókba csak az afrikai országok beleegyezésével szabadna belekezdeni - mondta csütörtökön az Afrikai Unió (AU) kétnapos csúcstalálkozójának megnyitóján az egyenlítő-guineai államfő, a szervezet soros elnöke.

Marad a hárompárti jobbközép kormány Csehországban

Marad a jobbközép kormány Csehországban, miután a három koalíciós párt vezetőinek csütörtökön sikerült megegyezniük a kormányzati posztok új elosztásában és a koalíciós szerződés kiegészítésében.

Az orosz központi bank nem változtatott a kamatszinten

A betéti kamat 3,5 százalék maradt, erre a szintre a múlt hónapban emelték, 25 bázisponttal. A bank csütörtökön nem változtatott a refinanszírozási kamatláb 8,25 százalékos és a repokamat 5,50 százalékos szintjén sem, májushoz hasonlóan.

Az olasz Lamberto Zannier az EBESZ új főtitkára

Lamberto Zannier olasz diplomatát nevezték ki a tagállamok az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) új főtitkárának a bécsi székhelyű szervezet csütörtöki közleménye szerint.

Lengyel külügyminiszter: az EU segít, ha Minszk elengedi politikai foglyait

Európa kész segíteni Fehéroroszországnak a demokratikus reformok kidolgozásában és megvalósításában, azzal a feltétellel, hogy Minszk szabadon engedi a politikai ellenzék bebörtönzött tagjait - jelentette ki Radek Sikorski csütörtökön Varsóban.

Volt boszniai szerb elnök: Mladicnak vállalnia kell a felelősséget

Ratko Mladicnak vállalnia kell a felelősség rá eső részét a Boszniában elkövetett bűntettekért, hogy ne az egész szerb nép bűnhődjön - mondta Biljana Plavsic, a boszniai Szerb Köztársaság volt elnöke egy szerb hetilapnak adott interjúban, amely csütörtökön jelent meg.