rss      tw      fb
Keres

Több száz jemeni fegyveres dezertált, harcok

A jemeni biztonsági erők több mint 300 tagja dezertált és csatlakozott az elnök távozását követelő felkelőkhöz - közölték szerdán jemeni ellenzéki források.

Csökkent az amerikai olajtartalék a múlt héten

Az amerikai kormányzat energiaügyi tájékoztató hivatalának (EIA) szerdai közlése szerint az olajtartalék 4,4 millió hordóval esett a június 24-ig tartó héten, míg az elemzők kisebb, 1,4 millió hordó csökkenést vártak.

Görögország - A parlamenti döntés piaci hatásai

A görög parlament szerda délután megszavazta a 28,4 milliárd euró összértékű költségvetési megszorításokat; a voksolást megelőzően napi csúcsra emelkedett az euró a dollárhoz képest, több mint egy dolláros nyereségen volt a nyersolaj ára, drágult az arany és emelkedtek az európai tőzsdemutatók.

Görögország - Londoni elemzők: csökkent az "azonnali katasztrófa" veszélye

Egyértelműen csökkent az "azonnali katasztrófa" esélye annak nyomán, hogy a görög parlament szerdán elfogadta a kormány középtávú költségvetési takarékossági programját, ám hosszabb távon változatlanul komolyak a kockázatok - vélekedtek az athéni voksolás eredményének kihirdetése után londoni pénzügyi elemzők.

Uráncsempészeket kapcsoltak le Moldovában

Letartóztattak Moldovában hat helyi állampolgárt, akik több kilogramm radioaktív anyagot - 235-ös izotópszámú uránt - akartak eladni egy afrikai, muzulmán országból való vevőnek - közölte szerdán a moldovai rendőrség.

IMF: Amerika előtt a legnagyobb kihívás a fenntartható költségvetés

Az Egyesült Államok előtt álló legnagyobb kihívás a fenntartható és tartós költségvetési konszolidáció végrehajtása, amelynek egyben biztosítania kell, hogy a továbbra is gyenge lábakon álló gazdaság növekedési pályán maradjon - áll a Nemzetközi Valutaalap (IMF) az Egyesült Államokban folytatott négyes cikkely szerinti országértékelését lezáró elemzésében.

Nem lesz büntetendő a betörőkkel szembeni fegyveres védekezés Nagy-Britanniában

A brit kormány törvénymódosítási tervei alapján nem lesz büntetendő önbíráskodás, ha valaki felfegyverkezve - például késsel - száll szembe az otthonába behatoló betörőkkel - mondta szerdán a konzervatív-liberális brit kormánykoalíció igazságügyi minisztere.

Évente 4 milliárd eurót költenek nyaralásra az osztrákok

Jóval többet költenek évente nyaralásra az osztrákok mint oktatás-nevelésre: nyaralásra tavaly közel 4 milliárd euró ment el, ez háztartásonként mintegy 1.100 eurót jelent.

A lengyel JSW privatizációjából 1,9 milliárd dollár bevétel

A lengyel állam tőzsdén értékesítette a JSW bányaipari cég 33,1 százalékát. Az ebből származó bevétel 5,4 milliárd zloty (1,9 milliárd dollár). Ez volt idén eddig a második legnagyobb európai tőzsdei bevezetés.

Elfogadta a görög parlament a megszorító csomagot

A görög parlament szerda délután megszavazta a 28,4 milliárd euró összértékű költségvetési megszorításokat tartalmazó törvénycsomagot.

Ahmadinezsád óva intett kormánytagok esetleges őrizetbe vételétől

A végrehajtó hatalom több tucatnyi másodvonalbeli illetékese - Ahmadinezsád szövetségesei - ellen indítottak eljárást és vették őket őrizetbe az elmúlt hetekben különböző korrupciós ügyek és pénzügyi visszaélések vádjával.

Medvegyev költségvetési céljairól üzent a parlamentnek

Üzenetében az államfő a költségvetés-politika kulcsfeladataként a modernizációt, az orosz gazdaság versenyképességének növelését és a tartós fejlődést jelölte meg, hangsúlyozva, hogy a három évre szóló új költségvetésnek lehetővé kell tenni egy új fejlődési modell beindítását, csökkentenie kell a kockázatokat és biztosítania kell a makrogazdasági stabilitást.

Lassult, de így is gyorsan bővül a vietnami gazdaság

Valamelyest lassult, de így is gyors ütemben bővül a vietnami gazdaság: az első félévben 5,6 százalék volt a növekedési ütem az egy évvel korábbihoz képest.

Autót vezető nőket vettek őrizetbe Szaúd-Arábiában

Legalább öt nőt vettek őrizetbe Szaúd-Arábiában, mivel a királyság tiltását semmibe véve autót vezettek - mondta el egy aktivista szerdán.

Ellenzéki görög parlamenti képviselő támogatja a megszorító intézkedéseket

Emelkedni kezdtek az európai tőzsdemutatók, drágult a nyersolaj világpiaci ára, és erősödött az euró a dollárhoz képest egy görög ellenzéki parlamenti képviselőnek arra a bejelentésére, hogy támogatja majd a kormány megszorító intézkedéseit - közölte a Reuters.

Jemen - Civileket szállító buszt talált el tévedésből a légierő egyik gépe

Tévedésből egy autóbuszt vett célba szerdán a jemeni légierő egyik harci gépe a déli Abján tartomány egyik városában, amely az al-Kaida terroristáinak kezén van. A buszban négy civil meghalt, további 12 pedig megsebesült - közölték katonai és kórházi tisztségviselők.